Rohkema info nägemiseks:

DESTEIN OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1479; jälgijaid - 31. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta DESTEIN OÜ kohta arvamuslugu!"

DESTEIN OÜ hetkeolukord

Juba 1479 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

Destein Osaühing asutati 1995 aastal. Majandustegevusega alustati 2001 aastal ja lõppenud majandusaasta peamine äritegevus oli kodumasinate ja professionaalsete pesuhooldusseadmete (saksa tootja Miele & Cie. KG) ning InSinkErator köögihuntide müük, paigaldus ja hooldus.

2022 aruandeaasta kahjuum oli 32.705 eurot. Realiseerimise netokäive moodustas 229.923 eurot, mis on 7% võrra vähem kui 2021 aastal.

Olulisemad aruandeaasta jooksul toimunud ning lähitulevikus planeeritavad investeeringud

Aruandeaastal ei soetatud materiaalse põhivara objekte. Hetkel ei ole tulevikuplaanides kavas märkimisväärseid investeeringuid.

Töötajate arv, tööjõukulud ja juhatuse tasud ja soodustused

Keskmine töötajate arv 2022 aastal oli 2 inimest ja brutopalkade ning lisatasude kogusumma 25.079 eurot.

Destein Osaühing juhatus koosneb kahest liikmest. 2022 aastal oli juhatuse esimehe brutotasu üldsumma oli 30.612 eurot, teine juhatuse liige tegutses ilma tasuta.

Olulisemad aruandeaasta jooksul toimunud sündmused

Töö kodutehnika ja professionaalsete pesuhooldusseadmete müügi ja hooldusega on toimunud lõppenud aruandeaastal vastavalt tegevusplaanidele. Kodutehnika müük ja vahendus on suunatud lõpptarbijale ja neid teenindatakse firmale kuuluvas esindussalongis Tallinnas,

Tartu mnt 84A. Kaubamärgi Miele suurte majapidamisseadmete osas toimub müük agendilepingu põhimõttel, see tähendab, et Destein

Osaühing omab seadmete väljapanekut ja teostab kliendile tootetutvustust, kuid müügiprotsess teostatakse Miele tehase esinduse kaudu.

Destein Osaühing saab agendilepingu alusel komisjonitasu vahendatud müügitehingutelt. Selles osas pole kavas muudatusi ka uuel aruandeaastal. Professionaalse pesutehnika klientideks on äriühingud, nagu pesumajad, majutusasutused, koristusfirmad. Destein Osaühing on osalenud ka mitmetes riigihangetes pakkudes pesu pesemise lahendusi nii õppeasutustele, tervishoiuasutustele, kui ka päästeteenistusele.

Destein Osaühing finantseeris tegevust omavahenditest.

Tegevuskeskkonna üldine makromajanduslik areng ja selle mõju ettevõtte majandustulemustele

Majanduslik keskkond oli 2022 aastal elavnenud. Uut kodutehnikat ei soetata mitte üksnes vajadusest, vaid ka emotsioonidest ajendatult ja uute mudelite turuletulekul. Valik langeb pigem hinnalisematele toodetele. Aasta lõpus tehtud sooduspakkumise kampaania pesuhooldusseadmetele andis positiivset tulemust. Müügitehinguid salongist pärsib konkureeriv internetimüük, kus hindade tase on oluliselt madalam. See on loogiline, sest internetipoel on ka kulutused märksa väiksemad, kui firmal, mis haldab müügisalongi ja -personali.

Destein Osaühingu tootevalikus on palju lisatarvikuid, seadmete hooldusvahendeid, varustust ja varuosi, mis seob kliendi firmaga, tänu sellele on olemas kindel ja stabiilne kliendibaas, mis tagab teatava püsikäibe.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ei ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske.

Peamised finantssuhtarvud majandusaasta ja sellele eelnenud majandusaasta kohta ning nende arvutamise metoodika 2022 2021

Müügitulu kasv -7% -52%

Puhaskasumi kasv -128% 203%

Puhasrentaablus -14% 47%

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 28,58 31,08

ROE -6% 21%

Toodud finantssuhtarvude arvestamise metoodika:

Müügitulu kasv = (2022 aasta müügitulu - 2021 aasta müügitulu) / 2021 aasta müügitulu x 100

Puhaskasumi kasv = (2022 aasta puhaskasum - 2021 aasta puhaskasum) / 2021 aasta puhaskasum x 100

Puhasrentaablus = puhaskasum / müügitulu x 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

ROE = puhaskasum / omakapital x 100

DESTEIN OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.