Rohkema info nägemiseks:

CGI EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6323; jälgijaid - 63. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta CGI EESTI AS kohta arvamuslugu!"

CGI EESTI AS hetkeolukord

Juba 6323 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 63 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS CGI Eesti alustas tegevust 1996.aastal ja kuulub 1976.aastal Kanadas asutatud CGI Inc. gruppi. CGI Inc. grupp on üks maailma suurimaid

IT- ja ärinõustamise pakkujaid. CGI Inc. grupis töötab pea 90 000 spetsialisti enam kui 400 asukohas üle maailma sh 2 kontorit Eestis - Tallinnas ja Tartus.

CGI eesmärgiks ei ole olla pelgalt teenusepakkuja vaid strateegiline koostööpartner, aidates oma klientidel saavutada ärilist paindlikkust, innovatsiooni ja finantsilist kasu. Lahendusi töötatakse välja vastavalt kliendi individuaalsetele vajadustele ning soovidele, tuues AS CGI Eesti üksuse äritegevusse pikaaegset rahvusvahelist kogemust. Lisaks tarkvarasüsteemide ja -toodete loomisele ning testimisele pakub AS CGI Eesti ka konsultatsiooniteenuseid ning valmistooteid ja lahendusi mitmes valdkonnas.

Eestis tegutseb CGI põhiliselt allpool loetletud valdkondades: (cid:127) avalik sektor, (cid:127) põllumajandus, (cid:127) kosmosetööstus, (cid:127) energeetika, (cid:127) pangandus, (cid:127) transport.

2022. aastal jätkas ettevõte erinevate avaliku ja erasektori klientide süsteemide arendamist. Olulist rollis mängis Euroopa

Kosmoseagentuuri arendustööde jätkumine, uute riigisektori hangete võitmine ning ekspordi müügimahu suurenemine. Strateegiliseks eesmärgiks on kosmosetööstuse valdkonna laiendamine ning kaitsetööstuse valdkonda liikumine.

Läbi CGI Inc. grupi müüs CGI Eesti AS eelmisel aastal Eestist välja 8,8 miljoni euro väärtuses tarkvara ja teadmisi. Välisprojektides osaledes saavad töötajad kogemusi, mida Eesti projektides ei pruugi saada – eripäraks võib olla nii projekti maht kui tehnoloogiline keerukus.

2022. aastal oli AS CGI Eesti käive 14,6 miljonit eurot. Võrreldes 2021.a. 11,8 miljoni eurose käibega oli tõus 2,8 miljonit eurot. Üheks tõusu teguriks oli töötajate arvu kasv. 2022.aastal oli keskmine täistööajale taandatud töötajate arv 196, 2021.a. oli vastav näitaja 174. Vaatamata

IT-sektoris valitsevale tööjõupuudusele on AS CGI Eesti senine värbamistöö olnud edukas. 2023.a. prognoosib ettevõte tööjõuturu jahenemist ja

IT-sektori palgaralli aeglustumist. See omakorda võiks leevendada seni valitsenud tööjõupuudust ja lihtsustada uute töötajate värbamist.

2022. aastal kasvas koos käibega ka kasum. Aasta kasumiks kujunes 1,6 miljonit eurot, 2021.a. kasum oli 590 tuhat eurot.

2022. aastal panustas AS CGI Eesti varasema aastaga sarnaselt ühiskondlikesse projektidesse ning heategevusse. Läbi erinevate projektide ja algatuste toetati aasta jooksul ka Ukrainat. 2023.aastal ootab Tallinnas ees uude kontorisse kolimine, mis toetab ettevõtte energiasäästu ja rohepöörde eesmärke.

COVID-19 pandeemia ja sõjaline konflikt Ukrainas

Ettevõtte juhatus hindas ülemaailmse koroonaviiruse COVID-19 pandeemia mõju 30.09.22 lõppenud majandusaasta aruandes sh bilansis kajastatud väärtustele. Hinnangute tulemusena jõuti järeldusele, et oluline mõju puudus. Ettevõte jätkab olukorra ja pandeemia arengu jälgimist järgnevatel aruandlusperioodidel.

Ettevõtte juhatus hindas ka 2022.aasta veebruaris alanud Venemaa ja Ukraina vahelise sõjalise konflikti võimalikku mõju ettevõtte äritegevusele.

Hinnangute tegemisel arvestati CGI grupiga ning CGI grupiga seotud osapooltega, töötajatega, ülemaailmsete sanktsioonide mõjuga ettevõtte raamatupidamisele, finantsaruandlusele, sisekontrollile jms. Hindamise tulemuste põhjal võib ettevõte kinnitada, et ei tuvastatud ühtegi olulist mõju AS CGI Eesti äritegevusele. Seetõttu ei ole ettevõtte finantsaruannetes konfliktist tulenevate võimalike mõjude tõttu mingeid muudatusi tehtud.

CGI EESTI AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.