Rohkema info nägemiseks:

MÄLLIKVERE PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1950; jälgijaid - 68. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta MÄLLIKVERE PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH kohta arvamuslugu!"

MÄLLIKVERE PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH hetkeolukord

Juba 1950 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 68 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

Mällikvere Põllumajandusühistu on tegutsenud alates 1993. aastast. Ühistu põhitegevusalaks on taimekasvatussaaduste kasvatus.

Majanduskeskkond ja selle mõjutused 2022. aastal Eesti SKP vähenes püsivhindades. Majandusanalüütikute arvates inflatsioon aeglustub, töötusemäär suureneb veidi, kuid palgakasv püsib tugev. Järgmiseks aastaks prognoositakse mõõdukat majanduskasvu ja hinnakasvu normaliseerumist. 2022. aastat iseloomustas kiire hinnatõus ning majanduskonjuktuuri halvenemine. Kiire inflatsioon ja karmistuvad rahastamistingimused tootmist. IMFi värske hinnangu põhjal ootab kolmandikku majandusest ees 2023. aastal kahanemine. Majandus on siiski osutunud oodatust vastupidavamaks. Kiire inflatsiooni ohjeldamiseks on Euroopa Keskpanga nõukogu jätkanud baasintressimäärade tõstmist stabiilses tempos ja teeb seda edaspidi eeldatavalt veelgi. Kokkuvõtvalt ootab Eesti majandust ees raske aasta, ent intressimäärade ja maailmamajanduse stabiliseerumine võib kaasa tuua ka üllatavalt kiire taastumise.

Valuutakursside ja intressimäärade muutumisega seonduvad riskid 2022 aastal toimusid arveldused klientide ja tarnijatega eurodes, mistõttu valuutakursi risk puudus. Ettevõtte poolt võetud laenude intressid on seotud EURIBORI muutusega, mistõttu on intressimäärade tõus olnud pidev ning eeldatavalt tõusevad veelgi.

Põllumajandusühistu majandustegevusest 2022. aastal

Põllumajandusühistul on põllumajanduslikku maad 741 ha. Külvipinna suurus oli koos renditavate maadega 2022. aastal 881 hektarit, 2021.

aastal 875 hektarit. Aruandeaasta müügitulu oli eelmise aruandeaastaga võrreldes 11,3 % suurem, jõudes 1,47 miljoni euroni.

Taimekasvatustoodang moodustas aruandeaastal kogu müügitulust 83 % (1,224 miljonit eurot). 2021. aastal moodustas taimaksavatustoodangu müügitulu 77 % (1,021 miljonit eurot) kogu müügitulust.

Oma tootmises rakendab põllumajandusühistu keskkonnahoidlikke meetmeid. Mullaviljakuse tagamiseks kasutame keskkonnasäästliku majandamise põhimõtteid, mis on PRIA-s reguleeritud ning hõlmab endas väetusplaane, külvikordade pidamist ( vältimaks monokultuuride kasvatamist) ja ökoalade loomist.

Aruandeaastal soetati maad 81 tuhande, põllumajandustehnikat 54 tuhande euro eest, päikeseparkide ehitusse investeeriti 53 tuhat eurot.

Aruandeaastal juhtkonnas muutusi ei toimunud.

Peamised finantssuhtarvud:

Nimetus 2022 2021

Lühiajaliste kohustiste 7,8 3,4 kattekordaja

Üldine võlasuhe 12,2 % 17,3 %

ROA 19,6 % 8,2 %

ROE 22,4 % 9,9 % - Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = käibevara/lühiajalised kohustused - Üldine võlasuhe ( % ) = kohustised / varad kokku * 100 - ROA ( % ) = puhaskasum / varad kokku * 100 - ROE ( % ) = puhaskasum / omakapital kokku * 100

Eesmärgid ja hinnangud

Juhtkonna hinnangul ei ole 2023. aastal suuri muudatusi ette näha. Jätkatakse samade põhitegevustega.

Juhtkond on teadlik maailmamajanduse keerulisest olukorrast ja on analüüsinud sellest tulenevat mõju ettevõtte majandustegevusele ning leidnud, et olenemata raskele olukorrale majanduses on juhtkonna hinnangul ettevõtte tegevuse jätkuvus kindel.

MÄLLIKVERE PÕLLUMAJANDUSÜHISTU TÜH kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.