Rohkema info nägemiseks:

PHILIP MORRIS EESTI OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5075; jälgijaid - 67. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PHILIP MORRIS EESTI kohta arvamuslugu!"

PHILIP MORRIS EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 5075 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 67 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Põhitegevusala

Philip Morris Eesti OÜ (PME või Ettevõte) peamiseks tegevusalaks on Parliament, Marlboro, L&M, Chesterfield suitsetamistubaka ning vähendatud riskiga tubakatoodete HEETS, IQOS, SHIRO ning teiste tubakatoodete hulgimüük Eesti siseturul. Lisaks tegeleb Philip Morris

Eesti OÜ ka eelpoolnimetatud kaubamärkide müügiedenduse ja turunduskommunikatsiooniga.

2020. aasta detsembris tõi PME turule uue vähendatud riskiga toote liini (RRP) - kuumutatavad tubakapulgad ja kuumutatav tubakaseade IQOS.

2022. aastal jätkas PME 2020. aastal Eesti turule tutvustatud uudsete tubakatoodete laiendamist kaubamärgi HEETS nime all ning kuumutatud tubakatoodete kaubamärgi IQOS all. Samuti toodi turule uus toode, SHIRO brändi nime all turustatavad nikotiinikotikesed.

Aruandeaasta tulemused

Aruandeaastal jätkas PME sigarettide hulgimüüki oma klientidele nii otse kui ka läbi edasimüüja. PME ostab tubakatooteid väljaspool Eestit tegutsevatelt teistelt grupi ettevõtetelt.

2022. aastal ei avaldanud keskkonna või sotsiaalsed vaatenurgad PME tulemustele erilist mõju. Juhatuse hinnangul ei ole Ukraina sõda oluliselt ega negatiivselt mõjutanud ettevõtte äritegevust 2022. aastal.

Makromajanduslikust seisukohast mõjutas 2022. aastat enim inflatsioon, kasvades 19,5% võrreldes 2021.aastaga. Samuti vähenes SKP -1,3% võrreldes 2021.aastaga ning tööpuudus vähenes 6,2%-lt 5,6%-ni (Eesti Statistikaamet).

Kuigi paljud kulutused 2022. aastal suurenesid (kaubad, toore, materjal, teenused, tegevuskulud, töötajatega seotud kulud ja ka kulum) suutis

PME siiski suurendada ettevõtte puhaskasumit, seda peamiselt suurenenud tulude tõttu.

2022. aastal kuulutati välja dividende summas 448 313 eurot (2021: 366 563 eurot).

Suhtarvud

Ettevõtte tegevust iseloomustavad järgmised suhtarvud: 2022 2021

Müügitulu kasv/kahanemine 9.49% 28.78%

Omakapitali puhasrentaablus 86.11% 80.60% (ROE)

Müügitulu puhasrentaablus 2.62% 2.21%

Lühiajaliste kohustiste 1.00 0.98 kattekordaja

Omakapitali osakaal 4.03% 2.88%

Suhtarvude arvutamisel on kasutatud alljärgnevaid valemeid:

Müügitulu kasv = (müügitulu 2022-müügitulu 2021)/müügitulu 2021

Omakapitali puhasrentaablus (ROE) = puhaskasum/keskmine omakapital

Müügitulu puhasrentaablus = puhaskasum/müügitulu

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja = käibevara/lühiajalised kohustised

Omakapitali osakaal = omakapital/bilansimaht

Finantsriskide maandamine

Tavapärase äritegevuse käigus puutub ettevõte kokku erinevate finantsriskidega, kuid ettevõtte juhtkond otsib pidevalt võimalusi maandamaks riskide ebasoodsat mõju äritulemusele.

Ettevõtte äritegevusega seotud riskide juhtimine on ettevõtte juhtimise oluline ja lahutamatu osa. Ettevõtte juhtkond analüüsib regulaarselt ettevõtte riske ja nende maandamist. Tegevjuhtkond tuvastab ja hindab riske, koostab riskijuhtimise plaane ning teeb vajadusel ettepanekuid ressursside jaotamiseks oluliste riskide maandamiseks, soodustab riskiteadlikkust ning riskijuhtimise ülekandmist protsessidele ja töötajatele.

Ettevõtte riskijuhtimise metoodika kohaselt on risk defineeritud kui võimalik tulevikusündmus, mis võib mõjutada ettevõtte eesmärkide

PHILIP MORRIS EESTI OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.