Rohkema info nägemiseks:

SAARE FRYDENDAHL OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2144; jälgijaid - 50. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SAARE FRYDENDAHL OÜ kohta arvamuslugu!"

SAARE FRYDENDAHL OÜ hetkeolukord

Juba 2144 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 50 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

SAARE FRYDENDAHL OÜ 2022.A. TEGEVUSARUANNE

Saare Frydendahl OÜ põhitegevusteks aastal 2021/2022 olid: kalapüüniste valmistamine ja remont, kalapüügiks vajalike materjalide ja seadmete ost ning müük, päästeparvevarustuse valmistamine, metalli- ja keevitustööd, kalavõrkude märgistamiseks merel poide valmistamine.

Saare Frydendahl OÜ osakapital moodustas seisuga 31.12.2022.a. 26 331 eurot, osade ainuomanikuks on alates 25.10.2002.a. Frydendahl IM- & EXPORT A/S. Osad jagunevad 100% Taani ja 0% Eesti aktsionäride vahel.

Seisuga 01.04.2022.a. toimus Frydendahl IM- & EXPORT A/S omanikevahetus. Uuteks omanikeks on 20% ulatuses Brian Skovgaard, 80% ulatuses OK Marine AS. Kuna OK Marine AS kuulub 100% Norra firmale Egersund Group AS, siis sellega seoses kuulub ka alates 01.04.2022

Saare Frydendahl OÜ Egersund Groupi koosseisu.

01.04.2022 seisuga on tehtud Saare Frydendahl OÜ põhikirjas järgmised muudatused: 1. Kutsuti tagasi juhatuse liige Mogens Pedersen Frydendahl, 2. Valiti uus 2-liikmeline juhatus: Brian Skovgaard ja Riina Õunaid, 3. Saare Frydendahl OÜ majandusaasta algab 01.01 ja lõpeb 31.12.

Kalapüüniste ehitus ja remont hõlmab nakkevõrkude valmistamist nii masinatel kui ka käsitsi ning materjalide ettevalmistamist. Varasemalt on saanud tavaks, et tootmismahtude kasv algab novembris ja langeb taas aprillis–mais, kuid majandusaastal 2021/2022 jäi alates suve lõpust tellimusi vähemaks, kui tavaliselt sel ajal. Mõju avaldab sisendhindade tõus igal pool. Koostöö Norra firmaga sujub, kuid tellimusi võiks olla rohkem. Jätkuvalt valmistasime eritellimusel paneelvõrke, mida kasutavad teadlased kalavarude kontrollimiseks. 2022.a. kevadest alates oleme pakkunud tööd ka Ukrainast saabunud inimestele. Pakkusime tööd kaheksale naisele, aasta lõpu seisuga on neist meil tööl veel alles kolm.

Aasta jooksul kokku lahkus 7 inimest, tööle võeti 12 inimest. Alates 2016 tööd alustanud Laugu kalapüüniste õmblemise osakonnas käib kokku töö 3 masinal. Kärla töötajatega lõpetasime koostöö seoses tellimuste vähesusega.

Päästeparvede varustuse valmistamise osakond. Praeguseks põhitegevuseks selles osakonnas on lipupaelte ja muude valmis lõigatud otste ja toodangu pakendamine. Samuti ka telgivaiade pakendamine, toru stopperite kokku monteerimine jne. Tootmises muutusi ei ole toimunud. Küll on tootmismaht vähenenud, kuid oleme saanud osakonna töötajaid kasutada teiste osakondade juures. Lisaks valmistame ka võrgumärgistamise lippe nii Taani kui Eesti tarbijale. Töid teostavad 3 töölist. Tööle võeti 2 ja lahkus samuti 2 töötajat.

Traaliosakonnas valmistame tarvikuid laste mänguväljakutele, kattevõrke, kooriklooma püüniseid. Suur nõudlus on erinevates mõõtudes koormakatetele. Suurte seisevnootade valmistamise maht on tunduvalt vähenenud (valmistasime vaid 2 kalakasti). Valmistame veel krevetikahvasid, mis on Taanis väga nõutud kaup. Selles osakonnas töötab 2 inimest ja nemad saavad selle töömahuga hakkama. Aastal 2021/2022 on tootmismaht vähenenud umbes1/3 võrra. Uusi tooteartikleid ei ole juurde tulnud, tootmine sujub tavapäraselt. Osakonda tuli lisaks tööle 2 inimest, lahkus samuti 2 töötajat.

Punumisosakonnad. 2019 a. sügisel sulgesime Nasva osakonna, kuna antud hetkel oli tellimusi vähe ja leidsime, et piisab tootmise koondamisest Laugu osakonda. Kuid 2020 a. suve lõpul tellimuste maht suurenes ja oli uuesti vaja avada Nasva osakond, kuid siis ainult nelja töölisega. 2022.a. esimesel poolaastal osakond töötas ligikaudu 60% ulatuses. Tellimuste mahud vähenesid ja võeti vastu otsus, kuna osakond ei tööta kasumlikult, siis tuleb see siiski uuesti sulgeda. Tootmisaasta lõpuks oli osakond suletud ja seal töötanud 6 töötajat tuli kahjuks koondada. Kuigi pakkusime tööd teistes osakondades, siiski otsustasid nad töölt lahkuda. Tellimuste vähenemine on suure tõenäosusega seotud sisendhindade tõusuga. Nasva tsehhi tuli aasta jooksul tööle 1 töötaja ja lahkus 7 töötajat.

Laugu osakond. Võrreldes möödunud aastatega on metallitööde tellimuste maht jäänud väiksemaks. Jätkuvalt teeme sepikojas väga erinevaid ankruid Taani kaluritele. Pliiketti toodame praegu ainult vähestes kogustes oma toodangu tarbeks.

Kuna Nasva punumise osakond suleti, siis Laugu osakonnas seetõttu tööde maht suurenes. Planeerisime tootmismasinad ümber ja Laugu punumise osakond saab hakkama olemasolevate tellimustega.

Poi tootmine. Selles osakonnas töötab 1 töötaja. Seal valmistame erinevas suuruses poi ujukeid võrgu märkidele ja valmistame võrkude märgistamise lippe. Tööd jätkub, mahud on suuurenenud, 99% läheb toodang Taani tarbijale. Osakonnas sujub töö hästi, tellimised saab täidetud õigeaegselt. Siiski suudaksime toota rohkem. Siis kui tellimusi ei ole, saame kasutada antud osakonna töötajat teistes osakondades.

Administratsioon. Seoses endise juhataja Vallo Heina siirdumisega väljateenitud vanaduspensionile, on alates juunist 2017 Saare Frydendahl

OÜ uueks juhatajaks endine tootmisjuht Riina Õunaid.

2022.a. esmesel poolaastal oli tootmine normaalne, kuid alates teisest poolaastast (pärast Ukraina sõja algust) jäi tellimusi vähemaks kui tavaliselt sel ajal. Seda tõenäoliselt mõjutas arvatavasti ebakindlus tuleviku suhtes. Ka elektrihinna tõus on mõjutanud meie toodangu väljamüügi hindasid ja sellest tulenevalt on vähenenud tellimused. Tahaks väga loota, et kriis möödub kiiresti ning majandus lõpuks stabiliseeruks.

Tulevikku vaadates otsime lahendusi, kuidas firma saaks toota ökonoomsemalt ja rohelisemalt (näiteks prügi sorteerimine, roheline energia jne).

SAARE FRYDENDAHL OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.