Rohkema info nägemiseks:

TORMA PÕLLUMAJANDUSOSAÜHING OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4408; jälgijaid - 49. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TORMA PÕLLUMAJANDUSOSAÜHING OÜ kohta arvamuslugu!"

TORMA PÕLLUMAJANDUSOSAÜHING OÜ hetkeolukord

Juba 4408 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 49 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 10 korda.

Tegevusaruanne 2022

Torma Põllumajandusosaühing tegeleb põllumajandusvaldkonnas segatootmisega.

Suurima osa käibest annab loomakasvatus, mis annab ~ 55% käibest (suurem osa sellest on toorpiima müük) ning taimekasvatustoodangu müük (osakaal käibest ~ 42%). Ettevõtte kogukäive kasvas aastases võrdluses + 43%. Kasvu peamiseks põhjuseks olid kõrgemad toodangu müügihinnad (nii piim kui taimekasvatustoodang) aga ka varasema aastaga võrreldes paremad saagid taimekasvatuses.

Toorpiima müügikäive kasvas aastases võrdluses + 42,7% ja kogu kasvu tõi kõrgem piimahind. Müügipiima kogus 5876 tonni oli ~ 4,4% väiksem kui varasemal aastal ning aasta keskmiseks piima hinnaks kujunes 483 eur/t. Karja suuruseks 31.12.2022 seisuga oli 1053 looma, kellest lehmad 534.

Taimekasvatusega tegeleti kokku ~ 2078 ha ning olulisimateks kultuurideks olid talinisu, taliraps, hernes ning heintaimed loomasöödaks.

Taimekasvatuse müügikäive kasvas varasema aastaga võrreldes ~ 56% võrra, mis on teist aastat järjest väga oluline kasvunumber. Üheks põhjuseks on ettevõtte fookuse muutumine varasemalt söödakultuuride ja madalama lisandväärtusega toodangu kasvatamiselt kõrgemat tootlust andvate kultuuride peale.

2022.a. taimekasvatuse tulemit iseloomustas väga suur hindade volatiilsus aasta jooksul ja seda nii valmistoodangu müügihindades kui ka kõigi sisendite hindades. Mille põhjuseks oli suuresti Euroopas alanud sõda. Tänu oluliselt tõusnud toodangu müügihindadele ning varasemal aastal madalate hindadega soetatud sisenditele osutus 2022.a. läbi ajaloo üheks ettevõtte kasumlikumaks.

Tegevuse poolelt jätkatakse suunda, kus suurem osa masinateenuseid ostetakse sisse teenusena ning ise investeeritakse oma masinatesse minimaalselt. Põhivarainvesteeringuid tehti aasta jooksul ~ 525 tuh euro eest ning kasutusrendi tingimustel renditi täiendavalt üks uus Fendt traktor ning Kramer teleskooplaadur. Taimekasvatuse poolelt jäi olulisimaks investeeringuks kasutatud kombaini soetamine ning loomakasvatuse poolelt loomade aktiivsusmonitoride soetamine.

2023.a. on plaanis jätkata olemasolevates mahtudes ja tegevussuundades. Loomakasvatuse poolel on murekohaks seadmete ja hoonete vanus ja seisukord, mis muudab ilma täiendavaid investeeringuid tegemata olemasoleval kujul ja mahtudes loomapidamisega jätkamise juba lähiaastatel keeruliseks. Samas on tegemist piimatoodangu poolest ühe Eesti tippkarjaga (keskmine piimatoodang lehma kohta ~ 11200 kg/aastas).

1. Käibe kasv 43% 42% (müügitulu 2022 - müügitulu 2021) / müügitulu 2021*100 2. Ärirentaablus 32% 12% (ärikasum / müügitulu) *100 3. Puhasrentaablus 29% 9% puhaskasum / müügitulu *100 4. Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,23 1,06 käibevara /lühiajalised kohustused 5. Koguvara puhasrentaablus e. ROA 20% 5% puhaskasum / varad kokku *100 6. Omakapitali puhasrentaablus e. ROE 78% 72% puhaskasum / omakapital *100

TORMA PÕLLUMAJANDUSOSAÜHING OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.