Rohkema info nägemiseks:

SYSTEMTEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3405; jälgijaid - 30. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SYSTEMTEST OÜ kohta arvamuslugu!"

SYSTEMTEST OÜ hetkeolukord

Juba 3405 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

OÜ SystemTest äritegevus oli 2022. aastal suunatud traditsioonilistesse tegevusvaldkondadesse: -Elektri- ja automaatikapaigaldiste projekteerimine, programmeerimine, komplekteerimine; elektri-automaatika kilpide valmistamine, paigaldus ja töösserakendamine.

-Automaatikaseadmete ja madalpingeaparatuuri müük (peamised tarnijad Siemens, ABB, Turck, Banner, Releco, Comat).

Tulud, kulud ja kasum

OÜ SystemTesti äritegevus põhisuunaks oli 2022. aastal keerukate ja innovaatiliste tööstusautomaatika süsteemide projekteerimine ja ehitamine “võtmed kätte” põhimõttel. Selles tegevuses järgis OÜ SystemTest „Nutikas Automaatika“ põhimõtteid.

Ettevõtte peamised tegevusvaldkonnad olid seejuures veeinfra valdkond ja tootmisprotsesside automatiseerimise valdkond.

Eelmisel majandusaastal avaldasid ettevõtte majandustulemustele negatiivset mõju mitmed maailmamajandust tabanud tagasilöögid ja kriisid:

COVID-19 pandeemia jätkumine, globaalsed logistikaprobleemid, energiakandjate ülisuur hinnatõus, Ukraina sõjast põhjustatud materjalide saadavuskriis ja nende suured hinnatõusud, automaatikaseadmete ja madalpingeapartuuri tarneaegade pidev pikenemine, Vene firmadele rakendatud sanktsioonid. Negatiivselt mõjutas ettevõtte äritegevust elektriautomaatika valdkonna spetsialistide ebapiisav saadavus Eestis, eelkõige just inseneride puudus tööjõuturul.

OÜ SystemTesti äritegevusele avaldasid 2022. majandusaastal otsest mõju tõrked tarneahelates ja ostutoodete - seadmete, kompnentide ja materjalide laialdane hinnakasv ning nende pikad tarneajad. Tõrked ja katkestused tarneahelates põhjustasid seadmete ja komponentide tarneaegade olulise pikenemise, mis omakorda põhjustas OÜ SystemTest juba töös olevate kliendiprojektide lõpptähtaegade pideva edasilükkamise. Jätkuv ebakindlus tuleviku osas põhjustas olukorra, kus kliendid peatasid või lükkasid edasi varasemalt kavandatud investeeringud oma tootmisprotsessi automatiseerimiseks. Automaatikaseadmete ja elektrikaupade pikad tarneajad pikendasid klienditellimuste täitmist, mis omakorda mõjutas negatiivselt ettevõtte tellimuste mahtu. OÜ SystemTesti normaalset töörütmi häirisid ka ettevõtte oma töötajate ja partnerfirmade töötajate COVID haigestumised. Ülaltoodud erinevatest kriisidest põhjustatud tagasilöökide tõttu ei jõudnud ettevõtte müügitulu planeeritud tasemele.

Veemajanduse infrastruktuuri projektid moodustasid 53% ettevõtte müügitulust, tööstusvaldkond andis 37% ja terminalide automatiseerimisega oli seotud 4% müügitulust. Automaatikakomponentide ja madalpingeaparatuuri müük andis 6% müügitulust. SystemTestil oli 2022. aastal mitu projekti väljaspool Eestit: 1 projekt Lätis ja 1 projekt Soomes.

Ettevõtte tegevuskulud ja tööjõukulud püsisid eelmise 2021. aasta tasemel. Ettevõtte töötajate arv vähenes 2022.a. 2 töötaja võrra. OÜ

SystemTest 2022. majandusaasta müügitulu oli 1 301 549 EUR, majandusaasta lõppes kahjumiga 76 324 EUR.

Keerukate automaatikaprojektide teostamine nõudib ettevõttelt uudsete tehnoloogiate ja automaatikalahenduste rakendamist. Tihe koostöö emafirmaga ja kontsernisisese sünergia rakendamine võimaldas SystemTestil innovaatiliste automaatikalahenduste kaudu pakkuda oma klientidele täiendavat lisaväärtust ja aitas tõsta nende tootmise efektiivsust. Erinevatest kriisidest põhjustatud majanduskeskkonna halvenemine toimus 2022. aastal suhteliselt ootamatult ja kiirelt, mistõttu oli keeruline leida koheselt vastumeetmeid müügikäibe languse ärahoidmiseks.

Eeltoodust lähtuvalt võib ettevõtte 2022. majandusaasta tegevuse hinnata siiski rahuldavaks.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Järgmisel majandusaastal jätkab OÜ SystemTest tööstusautomaatika süsteemide ja madalpinge elektripaigaldiste terviklahenduste arendamist, mis toetavad tööstuse automatiseerimise ja digitaliseerimise suunda. Eesmärgiks on pakkuda ettevõtetele uusi elektrienergiakasutuse monitoorimise ja säästmise süsteeme. Maailmamajanduses jätkub süsinikneutraalsuse ja kliimaneutraalsuse poole liikumine. See on prioriteediks ka SystemTesti tegevuses. Tootmisprotsesside täpsem juhtimine ja energiakasutuse seire võimaldab puhtama elukeskkonna loomist ning süsiniku jalajälje vähendamist. OÜ SystemTest aitab oma klientidel tootmisprotsessis vähendada heitmeid ning keskkonna saastet läbi tootmise automatiseerimise ja tehnoloogiliste protsesside täpsema monitoorimise ja juhtimise.

SYSTEMTEST OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.