Rohkema info nägemiseks:

HOTELL OLÜMPIA AS

3
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3776; jälgijaid - 158. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta HOTELL OLÜMPIA AS kohta arvamuslugu!"

HOTELL OLÜMPIA AS hetkeolukord

Juba 3776 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 158 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

Hotell Olümpia AS põhitegevuseks on hotellimajandus. Hotell kuulub juhtimislepingu alusel hotelligruppi Radisson

Hotel Group ning opereerib Radisson Blu Hotel Olümpia kaubamärgi all. Radisson Hotel Group opereerib ning arendab ligikaudu 1 500 hotelli üle maailma ning on tööandjaks ligikaudu 100 000+ töötajale. Radisson Hotel Group opereerib järgmiste kaubamärkide all: Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson Red, Radisson

Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson, Prizeotel.

Hotell Olümpia AS 100% osade omanik on holding ettevõtte (Hollandi Kuningriigis registreeritud Olümpia Holding

Nederland B.V) kaudu Linstow AS, Norra Kuningriigis asuv kinnisvarafirma. Linstow AS kuulub AWILHELMSEN

AS koosseisu, mille omanikeks on Wilhelmsenide perekonna liikmed.

Hotell Olümpia AS andis seisuga 31.12.2022 tööd 174 töötajale.

Tähtsamad sündmused aastal 2022

Hotelliturg ja kliendisegmendid 2022. aastal näitas Tallinna hotelliturg taastumise märke, kuid 24.02.2022 Venemaa sissetungi tagajärjel Ukrainas puhkenud sõda ja üldine majanduslik ebakindlus ei võimaldanud täiemahulist taastumist võrreldes 2019. aastaga.

Statistikaameti andmetel veetsid turistid Eesti majutusasutustes 2022. aastal 5,95 miljonit ööd, mis on 48.8% rohkem võrreldes 2021. aastaga, kuid jäi siiski 14.6% alla 2019. a. taseme. Tallinnas majutunud turistide ööbimiste arv näitas 86.5%-st tõusu. Turistide arvu kasv puudutas kõiki kliendisegmente. Oodatust väiksem kasv toimus puhkusegruppide segmendis, kuna seda segmenti mõjutas enim Ukraina konfliktiga seotud hirmud. Turu täitumus ja toa keskmine hind kasvasid märkimisväärselt võrreldes 2021. aastaga, kuid samas jäid alla 2019. aasta tulemustele. Pikemaajalisem taastumine sõltub lisaks rahvusvaheliste transpordiühenduste lisandumisest ja stabiilsusest.

Heites pilgu Tallinna hotellides ööbinute päritoluriikide statistikale on tõusu näha kõikide maade külastajate seas, kuid suurim kasv oli Soome Vabariigist pärit külaliste osas, kelle ööbimiste arv kasvas võrreldes 2019. aastaga 408%. Suurüritustest avaldas suurimat mõju juulikuus toimunud Rammstein´i kontsert, mis andis paljudele Tallinna hotellidele võimaluse külastajate ning korraldajate majutamiseks.

Radisson Blu Hotel Olümpia 2022 2022. aastal oli Radisson Blu Hotel Olümpia hotellitubade keskmine täituvus 54,7%, mis oli 4-protsendipunkti võrra parem 2021. aasta tulemusest. Keskmine müüdud hotellitoa hind oli 74,73 eurot, mis oli 17.78 eurot kõrgem 2021.

aastaga võrreldes. Täitumuse ja keskmise hinna koosmõjul saavutatud netokäive müügis olnud hotellitoa kohta (RevPAR) oli 40,87 eurot, mis on 11,98 eurot kõrgem eelmise aastaga võrreldes.

Ettevõtte majandustulemusi toetas eelkõige lähiturgude avatus ning reisijate reisimise julguse taastumise kiirus ja toitlustuse- ja meelelahutuskohtade (s.h. ürituste korraldamise) tegevuste piirangutest loobumine.

COVID-19 pandeemia jõudis taandumisfaasi ning ei avaldanud drastilist mõju ettevõtte tegevusele.

Märkimisväärset negatiivset mõju hotelli 2022. a. tulemuslikkusele avaldas inflatsioonisurve ning eriti energiakulude kasv.

Energiakriisi ja sanktsioonide mõju 24.02.2022 algatatud Venemaa sõda Ukrainas pani alguse EL sanktsioonide ahelale, mis omakorda avaldas väga suurt mõju energiakriisi arengule, inflatsioonile ning EURIBOR’i määrade tõusule. Energiahindade tõusu tõttu võeti ettevõtte poolt kasutusele erinevad kulude kokkuhoiumeetmed ja plaanitakse täiendavate energiasäästvate projektide eluviimist lähitulevikus, kuna tihe konkurents ja tarbijate hinnatundlikkus ei andnud võimalust kallinenud energiakulusid täies mahus lõpptarbijatele edasi suunata.

EL poolt seatud sanktsioonide tulemusena lõpetati täielikult koostöö Venemaa koostööpartneritega ja sanktsioonide jälgimine on ettevõtte üks fookustest. Lisaks sellele tõi 2022. aasta endaga kaasa häireid tarneahelates, kuid need

HOTELL OLÜMPIA AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.