Rohkema info nägemiseks:

ATRIA EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8300; jälgijaid - 170. Arvustusi - 2; Artikleid 1+ "Kirjuta ATRIA EESTI AS kohta arvamuslugu!"

ATRIA EESTI AS hetkeolukord

Juba 8300 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 170 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 37 korda.

Tegevusaruanne 2022

Atria Eesti Aktsiaselts (edaspidi: Atria Eesti) on üks Eesti suuremaid toiduainekontserne, mis hõlmab täielikku tootmisahelat alates seakasvatusest kuni valmistoodete müügini. Atria Eesti tütarettevõte Atria Farmid OÜ on Eestis suuruselt teine seakasvataja, kellele kuulub kokku neli seafarmi: Viljandimaal Savikotis, Tartumaal Teedlas, Jõgevamaal Palamusel ja Põlvamaal

Savernas. Tänu oma seafarmidele on Atria Eestil võimalik kasutada lihatoodetes peamiselt enda farmides kasvatatud kodumaist sealiha.

Atria Oyj kontserni kuuluval Atria Eestil on kolm kaubamärki: Maks & Moorits, WÕRO ja VK.

Kuna soovitakse olla Eesti tarbija eelistatuim valik poeriiulil, siis pakutakse kokku ligi 300 maitsvat ja kvaliteetset lihatoodet, mis on valmistatud valdavalt kodumaisest toorainest.

Kantar Emori uuringu järgi püsib Maks & Moorits Eesti kõige meeldivama lihabrändina.

Ettevõte töötab iga päev selle nimel, et olla oma koostööpartneritele ja klientidele strateegiline partner, kes pakub suurepärast maitset ja kvaliteeti, innovaatilist tootearendust, silmapaistvaid pakendeid, tarnekindlust, ohutust ja lugupidavat suhtumist.

Atria Eesti emafirma Atria Oyj on noteeritud Helsingi väärtpaberibörsil. Väärika ettevõtte vanimast omanikust ühistu asutati juba aastal 1903. Atria Eesti ajalugu ulatub aastasse 1910, mil rajati Valgas tapamaja.

Eelmistel aastatel on ettevõte läbinud olulise struktuurimuutuse ja kaasajastanud oma tegevust. Kogu tootmine on koondatud ühte tehasesse. Suur osa sisseseadest on moderniseeritud ja energiatootmine välja vahetatud. Tootmise konsolideerimine koos uute seadmete paigaldusega on võimaldanud tõhustada ettevõttesiseseid protsesse. Ettevõte jätkab panustamist energiatõhususse ja protsesside efektiivistamisse.

2022. aasta teises kvartalis toimus majandustegevuses järsk muutus. Hüppelise tõusu sooritas elektri hind. Ukraina sõja tõttu kallinesid mitmed toorained oluliselt. Eriti järsk oli vilja hinna tõus. Kuna ettevõte kasvatab tütarettevõttes ise toorainet, siis oli vilja hinna tõusu mõju ulatuslik. Elektri hinna tõusule järgnesid põhitoorainete – linnuliha, veiseliha ja sealiha – ulatuslikud kallinemised. Aasta vaates tõusid ettevõtte energiakulud 73% ja tooraine kulud 34%.

Aasta keskel kerkis inflatsioon Eestis üle 25% taseme. Atria Eesti jaoks tähendas see sisendhindade ulatuslikku tõusu. Kerkisid nii toodete kui ka teenuste hinnad. Hinnatõus jätkub siiani.

Hoolimata kõrgest inflatsioonist ja hindade kasvust liha ja lihatoodete tarbimine 2022. aastal oluliselt ei vähenenud. Küll aga toimus nihe odavamate toodete müügi suunas. Samuti kasvas kampaaniamüügi osakaal. Koroonapiirangute vähenedes taastus osa Horeca müügist. Aasta alguses sisenes Eesti turule kaubanduskett Lidl, mis kaupleb valdavalt importtoodetega, vähendades seega kohaliku kauba müüki ja tootmist.

Atria Eesti müügitulu 2022. aastal oli 52 877 tuhat eurot, 2021. aastal 46 293 tuhat eurot, mis tähendab aastaga 14% kasvu. Kuigi kõrge konkurentsiga turul on 14% käibe kasv hea saavutus, ei katnud see siiski tooraine- ja energiakulude kasvu.

Ettevõtte koguseline turuosa aastases perioodis moodustas 20,7% ja rahaline turuosa vastavalt 18,9% (AC Nielseni andmetel). Ettevõte on oma turuosa stabiilselt kasvatanud,

ATRIA EESTI AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.