Rohkema info nägemiseks:

METSAMAAHALDUSE AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6243; jälgijaid - 96. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta METSAMAAHALDUSE AS kohta arvamuslugu!"

METSAMAAHALDUSE AS hetkeolukord

Juba 6243 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 96 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Metsamaahalduse AS on asutatud 21. juunil 1996. aastal ja tegeleb peamiselt metsamajandamisega.

Ettevõtte põhitegevusteks on metsavarumine, kinnisvara (elamu, äri- ja maatulundusmaa) ost- müük, lisaväärtustamine, arendamine ja haldamine ning kruusa ja liiva kaevandamine.

Metsamaahalduse AS kuulub konsolideerimisgruppi AS Vestman Energia.

10.02.2022 sõlmisid Metsamaahalduse AS (ühendav ühing) ja AS Vestman Forest Fund (ühendatav ühing) aktsiaseltside ühinemislepingu. Ühendatava ühingu tehingud loetaks tehtuks ühendava ühingu arvelt alates 01.01.2022. Ühinemine jõustus 22.04.2022.

03.06.2022 sõlmisid Metsamaahalduse AS (ühendav ühing) ja OÜ Pihuvere Kruus (ühendatav ühing) aktsiaseltside ühinemislepingu. Ühendatava ühingu tehingud loetaks tehtuks ühendava ühingu arvelt alates 01.01.2022. Ühinemine jõustus 12.08.2022.

Alates 26.04.2017 on Metsamaahalduse AS metsad sertifitseeritud Ühinenud Metsaomanikud MTÜ metsamajanduse ja tarneahela FSC grupisertifikaadiga. FSC sertifikaat tagab selle, et puittoode pärineb hästimajandatudmetsast,mis pakubkeskkondlikke,ühiskondlikkejamajanduslikkehüvesid.Sertifikaat näitab, et metsaomanik majandab oma metsa vastutustundlikult. FSC sertifikaat annab metsaomanikele eelise keerulises majandusolukorras, kus puidu pakkumine ületab nõudluse.

Euroopas alanud sõda ja sellega kaasnenud Venemaa tekitatudenergiakriis mõjutasidmärkimisväärselt puiduturu arenguid, põhjustades hinnamuutusi, mis olid ennustamatud ja volatiilsed. Okaspuupalkide hinnad tõusid kuni teise kvartalini, kuid stabiliseerusid seejärel veidi ja jäid paigale. Kolmanda kvartali lõpuni olid paberipuu ja küttepuu hindade kõikumised enneolematud. Igal nädalal tõusid hinnad uutele rekordtasemetele ning pikaaegselt kehtinud puidusortimentide hindade proportsioonid muutusid oluliselt.

Kasepaberipuu nõudluse kasv viis selle hinna uutesse kõrgustesse. 2022. aastal kasvas keskmine metsamaterjalimüügihindvõrreldes 2021.aastagatervelt43%.Kõrgeteenergiahindadetõttusuurenesid ka metsamaterjali töötlemise ja muud kulud. Küttepuu hind tõusis uuele rekordtasemele ning hakkas alles aasta lõpus langema.

Metsamajandamine hõlmab laialdast tegevuste valikut, sealhulgas metsa taastamist ja noore metsa majandusliku väärtuse tõstmist. Üheks oluliseks meetodiks on harvendusraie, mis aitab kujundada väärtuslikketulevikupuistuid.MetsamaahalduseASkasutabharvendusraieteksRootsis konstrueeritudja toodetud Malwa harvesteri, millel on mitmeid eeliseid, sealhulgas väike erisurve maapinnale ja võime manööverdada kitsastes oludes ja märgades kasvukohtades.

Metsa taastamiseks on mitmeid võimalusi, nagu maapinna mineraliseerimine, okaspuu metsakultuuride rajamine ja noore metsa majandusliku väärtuse tõstmine valgustusraiega. Lisaks on oluline ka süsiniku sidumine ja loodusliku mitmekesisuse tagamine. Metsakasvatustööde maht on jätkuvalt kasvanud, näiteks 2022. aastal rajas Metsamaahalduse AS esimese uusmetsastamise ala, mis hõlmab 4 hektarit endist rohumaad, eesmärgiga siduda süsinikku ja tagada looduslik mitmekesisus.

Üldiselt võib öelda, et metsamajandus on oluline majandussektor, mis ei mõjuta ainult metsade majanduslikku väärtust, vaid ka looduskeskkonda tervikuna. Seetõttu on oluline tegevusi planeerides ja ellu viies arvestada nii majanduslike kui ka keskkonnaalaste aspektidega ning leida tasakaal nende vahel. Tõhusad meetodid metsa taastamiseks ja noore metsa majandamiseks on olulised, et tagada metsade jätkusuutlikkus ja nende kasutamise võimalus ka tulevastele põlvkondadele.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal oli Metsamaahalduse AS müügitulu 8,2 (2021: 8,5) mln eurot. Müügitulust moodustas 91% (2021: 96%) ümarmetsamaterjali ja kasvava metsa raieõiguse müük 5% (2021: 1%) kinnistu müük, 4% (2021: 3%) renditulu.

Metsamaahalduse AS 2022. aasta brutokasum oli 1,8 (2021: 1,8) mln eurot, ärikasum 11,1 (2021: 8,3) mln eurot, puhaskasum 10,1 (2021: 11,3) mln eurot. Olulise osa kasumist andis bioloogilise vara ümberhindlus õiglasele väärtusele summas 5,8 (2021: 6,6) mln eurot.

Olulised keskkonna mõjud äritegevusele

Eesti metsandussektori mõju äritegevusele on mitmetahuline ja võib olla nii positiivne kui ka negatiivne.

Ühest küljest on Eesti metsad rikkalikud ja mitmekesised, mis pakub suurepärast võimalust metsamajanduslikuks tegevuseks. Lisaks on metsandussektor oluline majandusharu, mis loob töökohti

METSAMAAHALDUSE AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.