Rohkema info nägemiseks:

TASMO ÄRIGRUPI AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4259; jälgijaid - 199. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TASMO ÄRIGRUPI AS kohta arvamuslugu!"

TASMO ÄRIGRUPI AS hetkeolukord

Juba 4259 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 199 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

TASMO ÄRIGRUPI Aktsiaseltsi („Ettevõte“) peamine tegevusala on enda kinnisvara üürileandmine ja käitus.

Ettevõtte peamiseks tulu allikaks on Idakeskuse nimelise kaubanduskompleksi pindade üürile andmisest saadav tulu. Idakeskus avati 1997. aastal ning see asub Punasel tänaval, Tallinna kõige suurema elamurajooni Lasnamäe keskel. Selle vahetus läheduses asuvad sellised transpordiarterid, nagu Laagna tee ja Peterburi maantee. Idakeskus paikneb keset tiheda hoonestusega elamuala, mis on kohalike elanike jaoks pikema aja jooksul kujunenud sisseostude tegemise kohaks. Idakeskuse peamine eesmärk on pakkuda osturõõmu, luues ostude tegemiseks usaldusväärse ja võimalikult mugava õhkkonna. Külastajaid teenindavad

Kaubanduskeskuse kahel korrusel üle 60 kaupluse, mille üldpind moodustab kokku 6500 m2. Kaubanduskeskuse kaupluste demokraatlik hinnapoliitika pakub võimalusi iga jõukusastmega ostjatele.

Aruandeperioodi lõpu seisuga on Ettevõttel kaks tütarettevõtjat: — Osaühing Šabet Kaubandus oli 2022. aasta keskpaigani toitlustusettevõte, mille eesmärk on osutada lisateenuseid teenindus- ja toitlustamise valdkonnas Idakeskuse klientidele. Selles tütarettevõttes puudus 2022. aastal aktiivne majandustegevus ning müügitulu ei olnud (2021: müügitulu moodustas 27 tuhat eurot).

— 27. juulil 2022 sai Ettevõttest Krabi klubi OÜ ainuosanik. Krabi klubi OÜ opereerib Idakeskuse Kaubanduskeskuse ja Krabi

Bowlingu juurde kuuluvat toitlustuskohta. Tütarettevõtte müügitulu oli 2022. aastal 416 tuhat eurot ning see andis tööd keskmiselt 12 inimesele.

TASMO ÄRIGRUPI Aktsiaselts koos ülalmainitud tütarettevõtjatega moodustab konsolideerimisgrupi, mis raamatupidamise seaduses sätestatud klassifikatsiooni järgi liigitub väikeseks konsolideerimisgrupiks. Vastavalt raamatupidamise seaduse § 29 lõikele 2 on väikesed konsolideerimisgrupid vabastatud konsolideerimisgrupi majandusaasta aruande koostamise kohustusest, mistõttu ei ole Osaühing Šabet Kaubandus ja Krabi klubi OÜ finantsaruanded konsolideeritud rida-realt.

Aruandeperioodil jätkus Ettevõttes tavapärane äritegevus, mis on seotud eeskätt Idakeskuse opereerimisega. Aruandeperioodil ei ole Ettevõte teinud olulisi investeeringuid ning ei plaani neid teha lähitulevikus.

Ettevõtte müügitulu aruandeperioodil moodustas 1 339 tuhat eurot, mis on 2021. aastaga võrreldes 29% suurem. Ärikasum moodustas 2022. aastal 1 466 tuhat eurot (2021. aastal oli ärikasum 199 tuhat eurot). Ärikasumit mõjutas kõigepealt õiglases väärtuses kajastatud kinnisvarainvesteeringute õiglase väärtuse ümberhindamisest tekkinud kasum.

Ettevõtte pikaajaline pangalaen on seotud Euriboriga, mistõttu on Ettevõte sõltuvuses rahvusvahelistel finantsturgudel toimuvatest arengutest. Kuivõrd suurem osa Ettevõtte laenukohustistest on viitintressimäärast (milleks on pangalaenulepingu aluseks olev 6 kuu

Euribor) sõltuva ehk muutuva intressimääraga, toob see järgneval aruandeperioodil kaasa laenuteenindamiskulude kasvu.

Ettevõttel ei ole valuutariski, kuna ta teeb tehinguid üksnes eurodes ning Ettevõttel pole euroga mitteseotud valuutades fikseeritud finantsvarasid ja -kohustisi.

Ettevõtte äritegevuses ei esine märgatavat hooajalisust või majandustegevuse tsüklilisust. Ettevõtte tegevusega ei kaasne olulist keskkonna- ja sotsiaalset mõju, millel oleks tähtsus raamatupidamise aastaaruande koostamisel.

2023. aasta peamiseks eesmärgiks on jätkata Idakeskuse opereerimist.

TASMO ÄRIGRUPI Aktsiaseltsi olulisemad finantsnäitajad ja suhtarvud 2022 2021 2020

Müügitulu, tuhandetes eurodes 1 339 1 035 1 025 sh kinnisvara üürile andmine ja käitus 1 250 1 035 1 025

EBITDA 299 204 184

EBITDA marginaal 22% 20% 18%

Kinnisvarainvesteeringute tootlus 13% 12% 11%

Suhtarvude valemid

EBITDA = Ärikasum + Kulum – Kasum kinnisvarainvesteeringute õiglase väärtuse ümberhindlusest

EBITDA marginaal = EBITDA / Müügitulu

TASMO ÄRIGRUPI AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.