Rohkema info nägemiseks:

FAZER EESTI OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4523; jälgijaid - 73. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta FAZER EESTI OÜ kohta arvamuslugu!"

FAZER EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 4523 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 73 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 4 korda.

Tegevusaruanne 2022

Ettevõtte lühiiseloomustus

Fazer on rahvusvaheline perefirma, mis toodab leiva-saia ning maiustuste ja küpsiste tooteid. Fazer tegutseb kaheksas riigis ja ekspordib rohkem kui 40 riiki. Fazeri ülesanne on luua maitseelamusi. Alates selle loomisest 1891. aastal, on ettevõtte edu aluseks olnud parimad toote- ja teeninduskvaliteedid, armastatud kaubamärgid, nende oskuslike inimeste kirg ja ettevõtte vastutustundlik tööviis.

Fazer Eesti OÜ emaettevõtteks on Fazer Leipomot OY, mis on registreeritud Soomes ja kuulub omakorda Karl Fazer OY kontserni. Fazer alustas tegevust Eestis 1993. aastal. 2014.aasta restruktureerimiskava kohaselt lõpetati leiva-saia ning külmutatud pagaritoodete tootmine

Tallinna tehases 31.märtsil 2015 ning Balti riikide tootmine koondati Läti ja Leedu tehastesse. 2015.aasta septembris müüdi maa ja hooned.

Fazer Eesti AS ainuaktsionär Fazer Leipomot OY võttis 22.07.2020 vastu otsuse kujundada Selts ümber Osaühinguks. Pärast ümberkujundamist on Seltsi uueks ärinimeks Fazer Eesti OÜ.

Fazer Eesti annab seisuga 31.12.2022 tööd 83 töötajale (31.12.2021: 78).

2022. aastal vähenes pakendatud pagaritoodete müük Eestis nii mahus kui väärtuses. Traditsiooniliste pagaritoodete (pätsileivad, vormileivad, lauasaiad ja sepikud) tarbimine vähenes. Kasvutrendis on röstide, palaleibade ning kiirtoidu valmistamiseks sobilike pagaritoodete segment: burgerikuklid, hot-dog saiakesed, tortillad. Fazer jätkas panustamist kasvavatesse segmentidesse. Jätkus Street Food tootesarja edu, kuhu lisandus ka uusi tooteid. Kevadel uuendati Fazeri röstisaiade sari ja tooted said uue pakendikujunduse, mis aitas tõsta nähtavust riiulitel ja tõi kaasa kogu röstisaiade segmendi müügi kasvu.

2022. aastal jätkus koostöö Prisma Peremarket AS-iga seoses pagarikodade arendamisega ja uute avamistega. Avasime 3 uut pagarikoda ja kokku oli neid 2022. aasta lõpuks 13 üksust. Pagarikojad valmistavad küpsetisi nii nullist kui ka külmutatud toodetest, pakkudes maitseelamusi nii argi- kui pidupäevadeks.

2022. aasta magusaturgu mõjutas suurel määral sisendhindade kasv ning sellest tulenevad hinnatõusud tarbijatele (šokolaadituru mahukasv 0,6%, rahaline kasv 11%; AC Nielsen). Vaatamata hinnatõusudele õnnestus Fazeril Eestis kasvatada magusatoodete müüke nii rahas kui ka mahus kiiremini koguturu kasvust. Müüki toetasid peamiselt hästi läbi viidud kampaaniad kauplustes, kasvanud turundustugi ning kogu müügimeeskonna hea töö toodete nähtavuse ja saadaoleku tagamisel. Suurimat kasvu näitasid 2022 aastal šokoladibatoonid (Kismet, Geisha

Crunchy), Tutti Frutti kommikotid ning šokolaadikarbid.

Kakao jätkusuutlik tootmine on šokolaaditööstuse tuleviku jaoks ülioluline, seetõttu pärineb 100% kakaost, mida kasutame, vastutustundlikest allikatest. Kakaod hangime Nigeeria ja Elevandiluuranniku põllumajandustootjate programmide kaudu ning kasutame UTZ, Rainforest Alliance ja

Fairtrade Cocoa Programme sertifitseeritud kakaod.

Fazer Eesti OÜ äritegevuses on hooajalisus ebaoluline ning tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Sõjategevuse mõju 2022. aasta majandustulemustele avaldas mõju sõjast tingitud erakordselt kiire tooraine, kütuse ja energiahindade kasv kõigis Fazeri tootmisüksustes. Aasta jooksul tõstsime hindasid nii pagari- kui magusatoodetes.

Likviidsuse tagamiseks jälgitakse piisavate rahaliste vahendite olemasolu ettevõtte pangakontol. Ettevõtte krediidirisk seondub peamiselt äritegevusest tulenevatest nõuetest, kuid krediidirisk on ettevõtte juhtkonna hinnangul ebaolulise mõjuga. Valuutarisk puudub, kuna ettevõte teeb tehinguid peamiselt eurodes. Intressiriski hindab ettevõtte juhtkond ebaoluliseks. Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ei ilmnenud olulisi valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske.

Tulud, kulud, kasum 2022. aastal oli Fazer Eesti müügitulu 24 025 tuhat eurot, mis on 3 794 tuhat eurot rohkem kui 2021. aastal. 2022. aasta müügitulust moodustas 52% pagaritoodete müük (2021: 53%), 44% maiustuste hulgimüük (2021:45%) ja muud tulud olid 4% (2021:2%). Fazer Eesti müügitulust moodustas 98% müük Eestisse (2021: 99%).

Fazer Eesti puhaskasumiks kujunes 732 (2021: 688) tuhat eurot.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (tuh eurot) 24 025 20 231

Käibe kasv 18,8% 8,9%

Puhaskasum (tuh eurot) 732 688

Kasumi kasv 6,4% 13,3%

FAZER EESTI OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.