Rohkema info nägemiseks:

TREF AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8463; jälgijaid - 240. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TREF AS kohta arvamuslugu!"

TREF AS hetkeolukord

Juba 8463 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 240 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Andres Gailit (09.04.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

Aktsiaselts TREF on 1972. aastal loodud ettevõtte Tartu Linna TREV õigusjärglane. Alates 1993. aastast tegutseb ettevõte kohalikul erakapitalil põhineva aktsiaseltsina, mille peamisteks tegevusaladeks on maanteede, lennuväljade, tänavate, platside ehitus ning asfaltbetoonsegude valmistamine ja paigaldamine.

Aktsiaselts TREF moodustab koos oma tütarettevõtjate AS Kaltsiit, aktsiaselts TREF Nord ja TREF Projektijuhtimine

OÜ ning sidusettevõtjate aktsiaselts Ikodor, osaühing Ropka Betoon ja osaühing Raudteeveod kontserni.

Tegevuskeskkond

Grupi finants- ja majandustulemusi mõjutab eelkõige investeeringute maht Eesti riigi infrastruktuuridesse ja tütarettevõtja AS Kaltsiit puhul ka nende jaotus regiooniti. Naftabituumeni hinnamuutusest tulenev kompensatsioonisüsteemi muudeti 2020. aastal selliselt, et see arvestaks paremini naftahinna muutust maailmaturul. Järgnevate perioodide rahastamisel on tänase seisuga palju ebamäärast. Rail Baltic planeeritud hanked käivitusid paremini kui 2021. aastal, 2023. aastal suurenevad veelgi tööde mahud, mis omakorda vajavad oluliselt suuremaid ressursse. Olukorda teede korrashoiu ja ehitamise rahastamisel muutis oluliselt 24. veebruaril alanud Venemaa sõjategevus Ukrainas. Materjalide, kütuste ja energia kallinemine tekitas olukorra, mida keegi ei osanud ette näha. Teedeehituse ettevõtjate kulud kokku suurenesid ligi 30-40 miljoni euro võrra, riik selle kompenseerimiseks raha ei leidnud. Transpordiamet pidas võimalikuks lepingute kallinemist kompenseerida ainult 2,3-4,6%. Teedeehitusse planeeritud eelarvelised vahendid vähenesid 2022. aastal võrreldes 2021. aastaga ja jätkub vähenemine ka 2023. aastal. Võrreldes 2021. aastaga võib väheneda rahastus aastatel 2024-2025 mõlemal aastal 100 miljoni euro võrra. Riigil puudub pikk plaan, oma vara, teede arendamiseks ja korrashoiuks. Maailmamajanduses toimuv hinnakallinemine ja eelarveliste vahendite puudumine vähendab veelgi tellitavate tööde mahtu. Aasta 2023 ja sellele järgnevad aastad saavad olema teedeehituses väga keerulised ning võivad kaasa tuua paljude ettevõtte tegevuse lõppemise. Stabiilne rahastamine on vajalik eeldus teedeehitusega tegelemiseks. Konkurents endiselt väga tihe.

Majandustegevus

Aktsiaselts TREF konsolideeritud müügitulu 2022. aastal oli 58,5 miljon eurot (2021: 58,7 miljon eurot). Emaettevõtja konsolideerimata müügitulu 2022. aastal oli 18,9 miljon eurot (2021: 20,8 miljon eurot).

Aktsiaselts TREF 2022. aasta olulisemad ehitusobjektid: 1. Riigitee 1 Tallinn-Narva kuumtaastamine Remix meetodil

Tellija: Transpordiamet 2. Puiestee tn rekonstrueerimis tööd

Tellija: Tartu Linnavalitsus ja AS Tartu veevärk 3. Tartu maakonna asfaltkatete taastusremont

Tellija: Transpordiamet 4. Põlva ja Võru maakonna tolmuvabade katete ehitus

Tellija: Transpordiamet 5. Elva Puiestee ja Vaikse tänava rekonstrueerimine

Tellija: Elva Vallavalitsus

Aktsiaselts TREF ja aktsiaselts TREF Nord tegevust mõjutab hooajalisus, tee-ehitusobjektide tööde struktuur ning lõpptähtaeg. Tütarettevõtja AS Kaltsiit on suuresti mõjutatav hooajalisusest ja tee-ehitusobjektide paiknevusest

TREF AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.