Rohkema info nägemiseks:

KEILA TARBIJATE ÜHISTU TÜH

3
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2953; jälgijaid - 58. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta KEILA TARBIJATE ÜHISTU kohta arvamuslugu!"

KEILA TARBIJATE ÜHISTU TÜH hetkeolukord

Juba 2953 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 58 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga ja kommenteeritud 23 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo ja äritegevuse ülevaade:

Keila Tarbijate Ühistu põhitegevuse valdkonnaks on toidukaupade-, esmatarbekaupade- ja segatööstuskaupade jaemüük. Klientide nõudluse paremaks ja paindlikumaks rahuldamiseks teostame ka kondiitritoodete- ja väikesaiade tootmist väikestes mahtudes.

Paar eelmist majandusaastat on olnud investeeringute osas väga aktiivsed ja erandiks ei olnud ka 2022 aasta.

Alustasime ja lõpetasime rekonstrueerimise Saue Kaubakeskuses, kus peamine rõhk läks tehnoloogia väljavahetamisele uuema ja kaasaegsema vastu. Muudatusi viidi sisse ka olmeblokis ja müügisaali kujunduses.

Lõpule jõudis Keila Keskväljak 14 hoone rekonstrueerimine, mille käigus renoveeriti kogu hoone ja selle kommunikatsioonid ning tekitati ca 500.

ruutmeetri ulatuses juurde täiendavaid üüripindasid. Täiendavate üüripindade lisandumine annab meile juurde paindlikkust ja sellega kaasnev üüritulu on kindlasti meede kasumlikkuse säilitamiseks heitlikus ja konkurentsitihedas keskkonnas.

Samuti jõudis lõpule Keila Tarbijate Ühistu päikeseparkide projekt, kus tänase seisuga on enamus meie omandis olevate hoonete katused kaetud päikesepaneelidega. Viimati nimetatu on üheks meetmeks kiiresti suureneva kulubaasi leevendamiseks.

Oluliseks muutuseks sisulises pooles, aga ka investeeringute mõttes oli üleminek uuele IT lahendusele müügi- ja laotarkvara osas.

Kokku kujunes 2022 aasta investeeringute mahuks üle 2,5 miljoni euro.

2022 aasta müügid olid pisikese kasvuga. Võrreldes eelneva 2021. aastaga oli käibekasv 0,81%.

Ettevõtte käibekasvu üheks mõjutajaks oli 2021 aasta eelmise kvartali võrdlusbaas, kus Saue Kaubakeskus käivet ei teinud.

Võrreldavalt ehk oleks käibekasvuks kujunenud eelmisele aastale sarnane 3%.

Siiski võib 2021. aasta tarbija kindlustunnet paremaks lugeda 2022. aasta omast ja seda ennekõike energiahindade tõusust tulenevalt. Lisaks kiire hinnatõus pea kõikides sektorites.

Kulude osas oli suurimaks mõjuriks energiakulud, mille kasv oli üle 75%.

2021. aasta mõjutajaks olnud Covid-19 2022 aastal enam suurt rolli ei mänginud.

Keskmine juurdehindluse tase ja kaubakadude määr olid samal tasemel eelneva majandusaastaga võrreldes.

Puhaskasumit teenisime 500 832 eurot, mis oli üle poole võrra väiksem kui 2021. aastal.

EBITDA oli 2022. aastal 1 662 980 eurot ja oli seda 2021. aastaga võrreldes 23,35% võrra väiksem. Oma osa on selles võrdluses läbi investeeringute kasvaval amortisatsioonil.

2023. aastasse vaadates peame eelkõige esimesel poolaastal olema ettevaatlikud ja äraootaval seisukohal. Missuguseks kujuneb juba hoo sisse saanud hindade tõus kogu spektrit silmas pidades? Kuidas ja kui kiiresti mõjutavad majandust intresside tõusud ning missugune saab olama ostujõud aasta teises pooles?

Investeeringute tempo kindlasti taltub, kuid see ei välista teisel poolaastal mõne projekti käivitamist.

2023. aastaks on Keila Tarbijate Ühistu juba sisse planeerinud minimaalselt 7%-lise palgatõusu.

Selle, kas 2023 aasta tulemused kujunevad samaks või paremaks 2022 aasta omadest sõltub kliendi võimest hinnatõusu taluda ja tarbimist võimalikult vähe vähendada.

2022. aastal suurendati pikaajalist laenu ja sõlmiti uusi liisingulepinguid Saue Kaubakeskuse tehnoloogia väljavahetamise rahastamiseks.

Makromajanduslik keskkond:

Üldist majanduslikku olukorda võib 2022. aastal pigem iseloomustada väljendiga "prognoosimatu", mis aga majanduse väljavaadetele hea märk ei ole. Suured globaalpoliitilised muutused, kiire inflatsioon ja ebakindlus tuleviku suhtes mõjutasid majandust meie hinnangul isegi vähem, kui oli kardetud. See võib aga kanduda 2023. aastasse ja olla negatiivsemaks stsenaariumiks, kui võiks loota.

Juhatus näeb 2023. aastal tarbimisele väiksemat võimekust 2022. aastaga. Käibekasv on teoreetiline ja seda ka ainult kõrge inflatsiooni tõttu.

Finantspositsiooni ülevaade:

Keila Tarbijate Ühistu intressi kandvad kohustised on ujuva määraga, põhinedes 3 ja 6 kuu EURIBOR-il.

Ettevõtte korraldatud analüüside kokkuvõttena ei ole ujuvast intressist tulenev intressimäära risk oluline, et selle katmiseks oleks vaja soetada riskiturbeinstrumente.

KEILA TARBIJATE ÜHISTU TÜH kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.