Rohkema info nägemiseks:

WOODWELL AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4536; jälgijaid - 79. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta WOODWELL AS kohta arvamuslugu!"

WOODWELL AS hetkeolukord

Juba 4536 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 79 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Eraettevõtte Woodwell AS konsolideerimisgrupi tegevusel on kaks peamist suunda: metsamajandus koos töötleva tööstusega ja põllumajandus. Konsolideerimisgruppi kuulub metsamajandusega tegelev emaettevõte AS Woodwell (asutatud 1997.a.) ja kaks tütarettevõtet: saematerjali tootev OÜ Vara Saeveski (tütarettevõte alates 2000.a., osalus 73,17 %) ja põllumajandusettevõte OÜ Friendsland (tütarettevõte alates 2002.a., osalus 51,92%), mis kõik asuvad ja tegutsevad Tartu maakonnas. Väljaspool Eestit registreeritud filiaale ei ole. Omanikeringi kuulub 7 inimest: 4 Eesti ja 3 Taani kodanikku.

Seisuga 31.12.2022 on Woodwell AS omanduses 3 644 (2021:3 369) hektarit maad. Metsade majandamisel ja haldamisel lähtutakse kehtivatest keskkonna-, kvaliteedi- ja personalipoliitikatest, mis on ära määratud sisekorraeeskirjades ja kus on kirjeldatud ka töökvaliteedi tagamiseks, inimressursi juhtimiseks ja inimõiguste kaitseks rakendatavad meetmed. Metsamaast ca 3% on range kaitse all. Neid metsi ei majandata, sest kaitse eesmärgiks on loodusobjektide hoidmine ja elupaikade taastamine. Keskkonnasäästlike põhimõtete paremaks järgimiseks omandas Woodwell

AS rahvusvahelise säästva metsamajanduse PEFC sertifikaadi, mida hinnatakse korraliste auditite ja resertifitseerimisauditite kaudu. Pidev metsade järelevalve aitab hinnata nende seisukorda, järjekindlalt tegeletakse noorendike hooldusega. Traditsiooniks on kujunemas iga-aastased ettevõtte istutustalgud, 2022. aastal istutati kuuse- ja männitaimi 13-le (2021:30) hektarile. .

Istutamine ja noore metsa hooldamine aitavad suurendada süsiniku sidumist metsades ja on kliimamuutuste leevendamisel tänuväärne samm. Istutamist soosivad ka mitmesugused metsa uuendamisega seotud toetused, Woodwell AS sai aruandeaastal mitmesuguseid metsamajandust edendavaid toetusi kokku 20 (2021:16) tuhande euro eest. Hästimajandatud metsast saab kvaliteetsemat palki, millest omakorda on võimalik teha kvaliteetsemaid puidutooteid.

Aruandeaastal töötati üles, müüdi ja vahendati 30 362 (2021: 35 696) tihumeetrit puitu. Ettevõtte müügitulu oli 4 456 (2021: 3 223) tuhat eurot ja ärikasum 980 (2021: 722) tuhat eurot. Ka aruandeaastal ei jagunenud puidu müügitulu ühtlaselt kuude vahel, kuna aasta teisel poolel tõusid oluliselt puidumüügi ühikuhinnad, mida eelnevalt prognoosida ei olnud võimalik. Teiseks põhjuseks on lindude pesitsusaeg, kui metsa ei majandata. Kevadeti on metsamaa tavaliselt liigniiske ja ka seetõttu metsa töödelda ei saa, selleks ajaks planeeritakse istutusi ja metsahooldust.

2022. aastal mõjutasid Euroopa majandust olulised geopoliitilised sündmused, sh hinnatundlikku puiduturgu. Nõudluse järsk kasv ja energia hinnatõus üllatas tootjaid, nad ei suutnud turu sellisele käitumisele koheselt reageerida ja see tõi kaasa puidu defitsiidi turul ja toorme järsu hinnatõusu.

Vaatamata turu jahenemisele 2022. aasta teisel poolaastal püsisid hinnad kõrgel. Esimesena hakkas odavnema okaspuupalkide ja okaspuupaberi hinnad. Tõus peatus ka küttepuidu, kasepaberipuidu ja lepa-ning haavapalkide hindadel. Kasevineer- ja spoonipakkude hinnad jätkasid tõusu.

Sõda Ukrainas puudutas oluliselt lisaks muule maailmamajandusele ka Skandinaavia turu mõjusfääris olevat Eesti puidusektorit. Kardetud energiakriisi tekkimisel sai tähtsaks puitkütuste varu olemasolu, küttepuude müük intensiivistus kordades.

Kuna Woodwell AS müüb oma metsamaterjali 100% Eestis eurode eest, siis ettevõttel puuduvad otseselt valuutakursside ja börsikursside muutumisega seonduvad riskid. Woodwell AS-l ei ole olulist mõju sotsiaalse ja keskkonnaalase olukorra üle Eestis.

Investeeringuid tehti kokku 2 358 tuhande euro eest, millest 35 tuhat kulus grupi tehnikajuhile hädavajaliku auto soetamiseks. Ülejäänud raha eest soetati 277 hektarit metsaga kinnistuid.

Põllumajanduse osas hariti üles ja kasvatati vilja 7-l hektaril, kust saadi 22 tonni rukist, mis müüdi hinnaga 4,3 tuhat eurot.

Woodwell AS-i konsolideerimata ärikasum oli 980 (2021: 722) tuhat eurot. Bioloogilise vara ümberhindluse tulemusel suurenes vara 5 tuhat eurot. Aruandeaasta kasum peale dividendide tulumaksu mahaarvamist oli 1 571 (2021:893) tuhat eurot.

2023. aastal jätkab Woodwell AS oma tavapärast majandustegevust. Müügitulu püüame hoida samas suurusjärgus. Puidumüügi ühikuhindade vähenemine, sisse ostetavate teenuste hindade suurenemine seoses kõrge kütusehinnaga, suurenevad töötasud ja inflatsioon on peamisteks põhjusteks väiksema ärikasumi planeerimisel.

WOODWELL AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.