Rohkema info nägemiseks:

PROVEL OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2167; jälgijaid - 34. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta PROVEL OÜ kohta arvamuslugu!"

PROVEL OÜ hetkeolukord

Juba 2167 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 34 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 9 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Osaühing Provel on oma tegevuse algusest, 1992. aasta veebruarist alates, tegutsenud ühe juhtiva arvutifirmana Järva Maakonnas.

OÜ Provel põhitegevusaladeks läbi aegade on olnud arvutite ja nende lisaseadmete müük, hooldus ja remont. Alates 2004. aasta sügisest, kui avati oma büroo-kauplus, pakutakse arvutite ja arvutiteenuse kõrval ka kontori- ja bürookaupu.

Täna on firma tegevuses neli põhisuunda: (cid:127) Arvutite, arvutiosade ning arvutikomponentide, arvuti tarkvara jaemüük (cid:127) Arvutite hooldus ja remont (cid:127) Arvutialased teenused (arvutivõrgud, internet) (cid:127) Kontorikaupade jaemüük

Alates koroonaviiruse levikust 2020. aastal, on alguse saanud üks majandusliku ebakindluse ja haavatavuse periood. On survestatud avaliku sektori rahandust ja muutunud on poliitilised prioriteedid Eestis. Olukorda on veelgi raskendanud Ukraina sõda, mis algas 2022. aasta veebruaris. Sanktsioonide kehtestamine Venemaale, on suurendanud majandusraskusi meile endile. Inflatsioonitõus tõi kaasa energiahindade tõusu. Suure inflatsioonimääraga kaasnes majanduse seisak, mis pärast covidi-perioodi oli alles taastumas. Rahapuhver vähenes. Sissetulekud ei ole inflatsioonile järele jõudnud ja see vähandas veelgi inimeste ostujõudu. Kõik need kriisid on omavahel seotud ning tekitanud ettevõtte majanduslikus olukorras probleeme.

Müügitulu langes, kliendi nõudlus vähenes, tarneahelas esines viivitusi ja katkestusi. Turule tulid uued tooted, kuid hoopis kallimate hindadega.

Osa kaupu polnud üldse saadagi, näiteks printereid ja mõningaid toonereid. Kuna oleme väitkettevõtjad, siis oleme tegelikult suurte kettide ja suurfirmade poolt nurka surutud. Suurettevõtted saavad lubada osta endale kaupu hulgi, siis on neile ka hinnad teised ja maaletoojad eelistavad neid. Olulist osa müügi vähenemisel mängis ka klientide mugavus, sest suur osa kaupu ostetakse e-poodidest.

OÜ Proveli klientideks olid jätkuvalt enamus nii Türi linna kui ka Türi valla, aga ka teiste naabemaakondade ettevõtted. Müügitulu mõistes võib suuremateks klientideks lugeda Türi Vallavalitsust koos oma allasutustega, kelleks olid kõik linna koolid, ja lasteaiad, Türi Kultuurikeskus, muuseumid jne. Väga headeks müügipartneriteks olid veel Järvamaa Kutsehariduskeskus, Türi Tervisekeskus, AS Taure, OÜ Marrek Puit, OÜ

Kadri Tare jne. Järva vallast suuremateks klientideks olid Järvamaa Ühistranspordi Keskus, Järvamaa Haigla jne. Suure osa klientidest moodustasid eraisikud.

Oma klientide paremaks teenindamiseks pakkus OÜ Provel võimalust osta arvuteid ka järelmaksuga, kasutades selleks Liisi järelmaksu. Siiski peab tõdema, et liisinguga ostu kasutati väga vähe. Samuti teostas firma garantiiremonti nendele seadmetele, mis kannavad ML (MicroLink) kaubamärki.

Aastate jooksul on Provel OÜ arendanud tugevaid sidemeid erinevate edasimüüjatega. Ära tuleks märkida sellised IT kaupu tarnivad eesti firmad nagu Kulbert AS, ALSO Eesti OÜ, RTT AS, Green IT AS, YEinternational AS, TVG Eesti AS, Digistep OÜ, Ordi AS, TD Baltic AS,

Dataprojekt Andmesidevõrgud OÜ, Fujitsu Services AS, jt. Hea koostöö oli ka Leedu firma UAB ACC Distribution ja Läti firma ELKO Grupa

AS-iga. Arvutikaupu on hangitud järjest rohkem interneti kauplustest.

Kontorikaupade põhilisteks tarnijateks olid Prime Partner AS, BDP Eesti OÜ, Charlot OÜ, Officeday Estonia OÜ, Kulukaubandus OÜ jne.

Olulised sündmused majandusaastal

Tarkvara poole pealt jätkus Windows 10 versioonilt Windows 11 üleminek. Teine tarkvara puudutav probleemide ring oli jätkuvalt seotud

ID-kaardi tarkvara täiendustega.

Riistvara valdkonnas jätkus üleminek SSD tehnoloogiale, mille hinnad on muutunud soodsamaks. Seetõttu lähevad SSD ketastele üle ka kodukasutajad. Koduõppest ja kodutööst tingituna oli päris korralik nõudlus ID-kaardi lugejate, veebikaamerate, kõrvaklappide ja kõlarite järele.

Jätkus koostöö oma pikaaegsete partneritega.

Kaupluse müügitegevus oli pehmelt öeldes häiritud. Arvutikaupade sortiment jäi enamasti samaks võrreldes eelmise aastaga.

Suurenes erinevate kaablite, üleminekute ja laadimistarvikute sortiment. Ka arvutihiiri pakuti jätkuvalt suures valikus. Vähenes kohapeal pakutavate printeri toonerite valik. Samas pakkusime võimalust tellida erinevaid toonereid, kus tarneajaks on päev kuni 3 päeva. Müüdud monitoridest, laua- ja sülearvutitest moodustas lausa 80% kasutatud kaup. Uute arvutite ja monitoride ostusoov oli väike ja seda just hinna tõttu.

Suure osa arvutikaupadest telliti Lätist.

Kontorikauba valik jäi enamasti samaks. Vähesel määral suurendasime dokumentide haldamise ja arhiveerimise tarvikuid. Kaupluses kohapeal hoidsime kõige küsitavamaid tooteid, kuid alati oli klientidel võimalus tellida erinevaid kontoritarbeid, mis üldjuhul jõudsid müüki kõige hiljem nädalaga. Suure hüppe hinnaskaalal tegi paber ja pakkematerjalid, nagu näiteks kilekotid.

PROVEL OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.