Rohkema info nägemiseks:

HARDMAN OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1218; jälgijaid - 26. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta HARDMAN OÜ kohta arvamuslugu!"

HARDMAN OÜ hetkeolukord

Juba 1218 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Osaühing Hardman, kaubamärk Kirjastus SE&JS, jätkas 2022. aastal kirjastamistegevust. Meie põhitegevus on raamatute kirjastamine ja omatoodangu müük. Firma struktuur ja töökorraldus olid samad, mis eelmisel aastal – 3 põhitöötajat ning lepingulised kaastöötajad projekti- ja raamatupõhiselt.

Firma müügitulu 2022. aruandeaastal oli 75 386 eurot, mis on umbes sama kui 2021. aastal. Ka tööjõukulud on samas suurusjärgus, kui eelnenud aruandeaastal, samuti tegevuskulud. Pisut on vähenenud lao (varude) suurus. Aruandeaasta kasum on 2430 eurot. Bilansiliselt olulisi muutusi varade ja kohustuste osas ei ole.

Aastaga ilmus 6 raamatut, valik oli mitmekesine. E-raamatuid me välja ei andnud.

Mart Raud. Üle päevade ja kuude. Luulet 1919–1979

Viivi Luik. Jõhker tähistaevas. Valitud luulet

Gunnar Aarma. Täiesti vaba mees

Ants Aaman. Maa ja armastus. Jutte ja mälestusi

Alfred Käärmann. Metsavenna käsiraamat. Ellujäämisõpetus

Anu Raud. Kuue ruuduga aken. Jutukogu

Viimastel aastatel oleme pidanud tõdema, et üldiselt tiraažid on veelgi langenud. Järjest keerulisem on välja anda nn missiooniteoseid, mille tiraaž ei saa olla suur, arvestades ostjaskonda, kuid mille ilmumine Eesti mõtestamise tarvis on oluline. Seetõttu oleme teinud väga kaalutletud otsuseid, mida kirjastada ja püüdnud mõne raamatu tuluga katta teiste raamatute kulusid. Suur abi on olnud ka Kultuurkapitalist, millelt saime 2022. aastal toetust koguni kolme raamatu väljaandmiseks.

2022. aasta olulisim sündmus, mis mõjutas ka Eesti majandust üldisemalt, oli muidugi 24. veebruaril alanud Venemaa suurrünnak Ukrainale.

Aasta esimeses pooles keskendusidki inimesed pigem üldisema kindlustunde saavutamisele, kuid aasta kokkuvõttes osteti päris hästi eriti kõnetanud raamatuid. Nii Apollo kui Rahva Raamat jätkasid oma tublit tööd, nende kaupluste ja veebipoodide kaudu müük oli ca 10 000 € võrra suurem, kui eelmisel aastal. Müügikettide suhtnäitaja püsib sama: Apollo 1/3, RR 2/3 käibest. Tähtis on olnud otsesidemete kaudu paindlik ja kiire müük raamatukogudele ja mõnele iseseisvale raamatupoele. E-raamatute käive oli marginaalne.

Jätkus Kirjastuse SE&JS veebipoe pidamine. Otsisime ka aktiivseid müügivõimalusi raamatulaatadel, osalesime Kirjandustänava festivalil

Kadriorus, Prima Vistal, Pärnu kirjandusfestivalil, Mardilaadal, Tallinna raamatumessil.

2022. aasta algusest tegutseme püsivalt oma uuel, 35,5 m² rendipinnal Lastekodu 6a, Tallinnas. Senise pikaajalise rendileandja

Rahvusraamatukogu hoone Endla tänaval läks kapitaalremonti ja sealsed rendipinnad ka ühtlasi kaotati. Pikkade otsingute tulemusena leitud uus kontor on osutunud hubaseks ja vaikseks kirjastuse koduks, oleme rahul.

Juhatuse seisukoht on, et Hardman OÜ on jätkuvalt tegevussuutlik. Käibekapital on piisav kohustuste täitmiseks. Kirjastus SE&JS /osaühing Hardman jätkab kindlasti tegevust ka 2023. aastal.

Tarmo Tilsen

Juhatuse liige

HARDMAN OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.