Rohkema info nägemiseks:

REINU-EINARI OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2873; jälgijaid - 50. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta REINU-EINARI OÜ kohta arvamuslugu!"

REINU-EINARI OÜ hetkeolukord

Juba 2873 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 50 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 7 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldinfo

Reinu-Einari OÜ asutati 1997. aastal. OÜ põhitegevuseks on teraviljakasvatus ja metsavarumine. Lisategevusteks on põllumajanduslikud, metsanduslikud teenustööd.

Reinu-Einari OÜ varad on soetatud ostu-müügitehingute, osanike mitterahalise sissemakse ja riigilt soetatud hüpoteegiga tagatud maad koos kasvava metsaga, mis võimaldab kindlustada soovitud aastase raiemahu.

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) poolt reguleeritavate Euroopa Liidu toetusfondide kaasabil on soetatud põllumajandustehnika, millega suudetakse Eesti heitlikel teraviljakoristuse hooaegadel põllupinnalt koristada praktiliselt kogu saak. Ettevõte on liitunud PRIA toetussüsteemiga: täidab Keskkonnasõbraliku majandamise (KSM) tingimusi.

Taimekasvatuse tootmine on hooajaline ja valdavalt sõltuv ilmastikutingimustest, millest tulenevalt on käibevahendite vajadus suur ja käive aeglane - aasta lõpu seisuga peab olema enam kui poole aasta tegevuskulude kate. Hooajalisusest tulenevalt on riskantne võtta tööle põhikohaga töötajaid, kuna talvekuudel pakutav töö ei pruugi olla võimetekohane.

Äritegevuse ülevaade 2022. aastal oli Reinu-Einari OÜ müügitulu 2 278 tuh eurot, mis 59,97% suurem kui 2021. aastal. Netokäibest moodustas põllumajandus 60,31%, metsamajandus 24,96% ja teenustööd 3,7%, muu müük/vahendus 11,02%.

Ettevõtte muudest ärituludest 430 tuh. eurost moodustavad toetused 305 tuh eurot PRIA põllumajandustoetused: (ÜPT) ühtne pindala-,

Natura2000 põllu-, metsamaale, (KSM) keskkonnasõbralik majandamine ja sihtfinantseeritud tegevustoetus erametsale. Põhivara müüdi kokku 41 tuh eurot ja osteti uut kaasaegset põllumajandustehnikat kokku 159,78 tuh euro eest.

Läänemaa suhteliselt madala boniteediga põllumajandusmaa kohta oli eelnev aasta hea, kuna teraviljast 62% oli talivili. Taliteravilja saagikus on sageli suurem, kui suviviljal, kuna tera saab kevadel piisavalt vett ja päikest ning kasvatab võrreldes suviviljaga suurema saagi. OÜ tootmisprotsessis on rõhk suunatud kvaliteetsele tööle järgides teadmispõhiselt integreeritud taimekaitse nõudeid.

Eesti Statistikaameti andmetel jäi Eesti keskmine teravilja kogusaak võrreldes eelneva aastaga 19% suurem.

Teraviljasaaduste hektaritoodang 2022. aasta kohta osutus – 4,2 t/ha-lt. Kasutades Eesti statistikaameti andmebaasi ja Reinu-Einari OÜ andmeid, kujunes 2022.a. põllumajanduskultuuride saagikus alljärgnevalt:

Põllukultuur Reinu-Einari OÜ Eesti Lääne maakond 1. Nisu 6,36 t/ha 4,72 t/ha 3,82 t/ha 2. Oder 4,97 t/ha 4,20 t/ha 3,89 t/ha 3. Rukis 5,44 t/ha 3,85 t/ha 5,05 t/ha 4. Põlduba 2,72 t/ha 2,47 t/ha 2,21 t/ha 5. Taliraps 2,40 t/ha 2,53 t/ha 1,60 t/ha

Finantspositsiooni ülevaade

Reinu-Einari OÜ äritegevus toimus Eesti Vabariigi piires. Ettevõttele valuuta-, börsikursside ja intressimäärade muutumine erilist mõju ei avalda.

Kuigi laenude ja liisingute intress sõltub EURIBOR-st, on mõju intressikuludele ebaoluline.

PRIA toetuskõlblikkuse nõue on, et tootja võlakordaja osakaalu näitaja < kui 0,70 ja maksevõime näitaja > kui 1,00.

Finantssuhtarvud 2022. aastal (tuh.eur):

OÜ võlakordaja = kohustused (1 601) / kogu vara (4 088) = 0,39;

Maksevõimenäitaja = käibevara - varud (890) / lühiajalised kohustused (732) = 1,22;

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara (1 143) / lühiajalised kohustused 732) = 1,56.

Töötajad ja juhtkond

Ettevõtte tavapärase tegevusega jätkus piirkonnas maaelu edendamine ning läbi tööhõive kogukonna omavahelise suhtluse parendamine.

Olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid ettevõtte tegevusega ei kaasne.

2022. aastal oli Reinu-Einari OÜ keskmine töötajate arv 9 ja tööjõukulu koos maksudega moodustas kokku 289,92 tuh eurot. OÜ majandustegevuste baasil on olemas tulubaas ja tööhõive on tagatud kogu aasta läbi. Koroonaviirus COVID-19 ettevõtte majandustegevusele olulist mõju ei avaldanud.

Reinu-Einari OÜ juhatuse liikmete töötasu aruandeaastal oli kokku 29 tuh eurot ning juhatuse liikmete tagasikutsumise korral ei ole neile kompensatsiooni ette nähtud.

2023. aastal on ettevõttel plaanis teenida kasumit ja tootlikkuse tõstmiseks kavas: 1. osta kaasaegset põllumajandustehnikat ja piirkonnas turule tulevaid põllumajandusmaid; 2. koolitada praktikante, sest hea praktikakorraldus annab oskustega tööjõu põllumajandussektoris; 3. koolitada töölisi põllumajandusvaldkonnas läbi erinevate koolituste ja infopäevade: 1) kaasaegse tehnikaga töötamine ja kasutamine; 2) põllumajandussaaduste tootmist tutvustavad "põllupeenra päevad"

REINU-EINARI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.