Rohkema info nägemiseks:

MEIRA EESTI OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1726; jälgijaid - 26. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MEIRA EESTI OÜ kohta arvamuslugu!"

MEIRA EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 1726 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 26 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Meira Eesti OÜ on 100% Meira Oy omanduses olev tütarettevõte. Meira Eesti OÜ tegevuseks on kohvi ning maitsestamistoodete müük ja turundus.

Meira Oy on 100% Massimo Zanetti Beverage S.A omanduses olev tütarettevõte. Meira Oy tegevuseks on kohvi ning maitsestamistoodete valmistamine, müük ja turundus.

2022. aasta oli ettevõtte kahekümne kuues majandusaasta. Käesoleva aruande majandusnäitajate võrreldav periood on eelmine majandusaasta, s.o. 01.01.2021 - 31.12.2021.

2022. aasta majandustulemuste põhiliseks mõjutajaks võib nimetada sõda Ukrainas, energiakriisi ja toorkohvi hindade olulist tõusu. Meira Eesti

OÜ kohvi käive tegi võrreldes 2021.majandusaastaga kasvu, kasvas kõikide tootegruppide müük.

Seoses sõjaga tekkis ka teatud toodete tavapärasest suurem nõudlus, kuna Ukrainast oli keeruline tooteid tarnida ja Venemaa päritolu kaubad eemaldati müügilt. Meira Eesti puhul mõjutas see teatud tootegruppide, nagu sool, sooda ja sinep, hüppelise müügikasvu ja ka tarneprobleemid.

Lõppes ka kohvide müük Venemaale.

Peale Covid-19 piirangute lõppu hakkas taastuma horeca sektor ja seoses sellega avanesid ka uued võimalused Meira Eestil. Aasta lõpus sõlmis Meira Eesti OÜ koostöölepingu edasimüügiõiguse osas Sanitex SIA ja Sanitex UAB-ga Lätis ning Leedus.

Makromajanduslikest mõjudest kõige suuremad ja tuntavamad on kindlasti energia- ja veokulude kasv ning sellest tingitud toorainete hinnamuutused. Need kõik on mõjutanud toodete sisseostuhindu ja väljamüügihindu.

Meira Eesti OÜ on üle läinud suures osas nenede kohvide müügile, mis omavad Rain Forest Alliance sertifikaati ning paljud ka mahemärgist, et vähendada meie ökoloogilist jalajälge. Horeca sektoris kasutatavad kohvid on 100% Rain Forest Alliance sertifikaadiga.

Finantsriskide maandamiseks, valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske hindame pidevalt ning hinnastasime ka 2002. aastal oma kaupade väljamüügihindu vastavalt. Kogu kohv ostetakse tootmiseks USA dollarites ning see mõjutab oluliselt ka tooraine sisseostu- ja väljamüügihinda.

Suurenenud on GBP ja USD vääringus makstavate tehingute osakaal, kuna hakkasime tellima teesid oma grupi ettevõttest Suur-Britanniast ja kohvimasinaid Hiinast. Väljamüügihindades on arvestatud valuutakursimuutused.

Meira Eesti OÜ müügitulu 2022. aastal oli 3,47 miljonit eurot. Aruandlusperiood lõpetati 15,5 tuhande eurose kasumiga.

Personal

Meira Eesti OÜ juhatuse liikmeid oli kaks - Meira Oy tegevjuht Raimo Tapani Sinisalo ja Meira Eesti OÜ tegevjuht Marek Lahe.

Ettevõtte palgakulu oli kokku 166,48 tuhat eurot, sealhulgas juhatuse liikmetele töölepingu alusel makstud 51,8 tuhat eurot. Summad on ilma ettevõttepoolsete maksudeta.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks.

Suurendada Meira Eesti OÜ käivet, tugevdada turupositsiooni Baltikumis investeerides müügiedenduskampaaniatesse ja tuues turule uusi tooteid.

Suurimat kasvu ootame Lätist ja Leedust seoses uue edasimüüjaga, kellel on suured lootused (Sanitex). Lisaks sõlmisime uue koosöölepingu

Tallink-Silja Groupiga järgnevateks aastateks, mis hõlmad ka Burger Kingi frantsiisi.

Suhtarvud 2022 2021

Puhaskasumi marginaal (%): Puhaskasum/Müügitulu 0,44% 0,20%

Ärikasumi marginaal (%): Ärikasum/Müügitulu 0,44% 0,29%

Omakapitali puhastootlus aastas (%) : Puhaskasum/ Perioodi keskmine omakapital 8,5% 3,0 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja: Käibevarad/ Lühiajalised kohustused 0,91 0,97

Omakapitali määr (%) : Omakapital/ Koguaktivad 16,9% 18,9%

MEIRA EESTI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.