Rohkema info nägemiseks:

PERNOD RICARD ESTONIA OÜ

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3267; jälgijaid - 30. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PERNOD RICARD ESTONIA kohta arvamuslugu!"

PERNOD RICARD ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 3267 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 3 korda.

Tegevusaruanne 2022

SEISUGA 30.JUUNI 2023 (Kõik summad eurodes, kui pole märgitud teisiti)

Pernod Ricard Estonia OÜ, registrinumber 10230994, asutati 1997. aasta kevadel Pernod Ricard Groupi (edaspidi – „Kontsern“) osana. Selle ainuosanik on Pernod Ricard Europe, Middle East and Africa S.A.S. (Prantsusmaa) ja selle emaettevõte on Pernod Ricad SA, Prantsuse aktsiaselts (Societe Anonyme), registreeritud aadressil 5, Cours Paul

Ricard, 75008 Pariis, Prantsusmaa.

Pernod Ricard Group asutati 1975. aastal, kui ühinesid kaks aniisipiirituse tootjat Pernod ja Ricard. Grupi peakorter asub Prantsusmaal Pariisis.

Kontsernile kuulub üks tööstuse prestiižsemaid kaubamärkide portfelle, kuhu kuuluvad: ABSOLUT viin, Ricard pastis,

Ballantine's, Chivas Regal ja Glenlivet Scotch viskid, Jameson Irish viski, Martell konjak Havana Club rumm, Beefeater džinn, Kahlúa ja Malibu liköörid. ja Perrier-Jouët šampanjad ning Jacob's Creeki ja Brancott Estate'i veinid. Kontsern tugineb detsentraliseeritud organisatsioonilisele struktuurile, mis põhineb "Brändiettevõtte" ja Turuettevõtte" tütarettevõtetel. Organisatsioonis töötab 18 tuhat inimest 73-s riigis.

Pernod Ricard Estonia OÜ on Kontserni toodete edasimüüja, kes tegutseb hulgimüüjana Eesti turul. Ettevõtte tegevus on mõjutatud hooajalisusega, müükide kõrghooaeg on peamiselt suvel ning ka aastavahetuse pühade aeg. Pernod

Ricard Eesti portfellis on 15 võtmebrändi: Absolut, Ballantine's, Chivas Regal, Beefeater, Havana Club, Jameson,

Martell, The Glenlivet, Kahlua, Malibu, Ricard, Jacob's Creek, Brancott, Mumm ja Perrier-Jouët ning lisaks ligi 50 toodet mis kuuluvad Pernod Ricard Groupile ja teistele agentuuridele.

Ettevõte puutub oma äritegevuses kokku mitmete riskiteguritega. Kõige olulisemad neist on järgmised:

Ülemaailmse majanduskeskkonnaga seotud risk

Ebasoodsad muutused majanduskeskkonnas, nagu kõrge inflatsioon, tööpuudus jm, tooksid kaasa tarbijate madala ostujõu ja varituru suurenemise. Ettevõte vaatab pidevalt üle oma tooteportfelli, et hoida Eesti turule optimaalset tootevalikut teatud majanduskeskkonnas.

Risk, mis on seotud jaemüüjate edasise koondumisega

Jaekaubanduse konsolideerumisel on kaupmeestel ja jae müüjatel suuremad ressursid ja läbirääkimise tugevus ning seetõttu võivad nad püüda survestada ettevõttel ja teistel tootjatel hindu langetada, korraldada muul viisil tootesoodustusi ja/või nõuda maksetingimusi, mis võivad vähendada ettevõtte tulusid. Jaemüüjate turuosa kasvades võivad nende otsused avaldada suuremat mõju ettevõtte müügile ja kasumlikkusele. Muudatused jaemüüjate strateegiates, sealhulgas nende poolt müüdavate kaubamärkide arvu vähendamine, riiulipinna eraldamine meie konkurentide kaubamärkidele või omamärgitoodetele (sealhulgas „poe kaubamärgid”) võivad ettevõtte müüki negatiivselt mõjutada.

Risk, mis on seotud grupi maine ja mainega

Kontserni kaubamärkide edu sõltub sellest, milline on tarbijate positiivne kuvand nendest kaubamärkidest. Grupi mainet ja mainet võivad igal ajal oluliselt kahjustada ühekordsed juhtumid tööstusrajatistes või konkreetse tootega seotud juhtumid. Näiteks võib saastumine, olenemata sellest, kas see tuleneb kogemata või pahatahtlikust teost, või muud sündmused, mis kahjustavad nende kaubamärkide terviklikkust või tarbijatuge, negatiivselt mõjutada Grupi toodete müüki.

Risk, mis on seotud muutustega regulatiivses keskkonnas

Alkohoolsete jookide müügiedendustele kehtivad järjest karmistuvad reeglid, mille eesmärk on muuta tarbijakäitumist ja vähendada eelkõige alkoholitarbimist, kuna rahvusvaheliste joogibrändide turustajana kehtivad ettevõttele arvukad regulatiivsed nõuded, mis puudutavad tootevastutust, turustamist, turundust, reklaami. , märgistamine ja import.

Regulatiivsed otsused ning muudatused juriidilistes ja regulatiivsetes nõuetes võivad avaldada negatiivset mõju ka

Ettevõtte äritegevusele.

Krediidirisk

Finantsvarad, mis võivad potentsiaalselt viia krediidiriski teatud kontsentreerumiseni Ettevõttes, on peamiselt raha ja nõuded ostjate vastu. Krediidiriske või vastaspoolte kohustuste täitmata jätmise riski kontrollitakse krediiditingimuste ja järelevalveprotseduuride kaudu. Ettevõttel on krediidiriski koondumine suurematel Eesti jae kettidelt; aga neil

SEISUGA 30.JUUNI 2023 (Kõik summad eurodes, kui pole märgitud teisiti)

Välisvaluutarisk

Ettevõtte avatus valuutariskile ei ole märkimisväärne, kuna suurem osa ettevõtte müügi- ja ostutehingutest toimub eurodes. Eesti on eurotsoonis.

Likviidsusrisk

Kontserni rahastamine on saadaval pikaajalise või lühiajalise laenuna, mis tagavad piisavad rahalised vahendid, et tagada ettevõtte tegevuse järjepidevus seisuga 30. juuni 2023.

Intressimäära risk

Ettevõtte intressimäära risk tuleneb muutuva intressimääraga ettevõtete vahelistest laenudest. Intressimäärade kõikumisest tuleneva riski maandamiseks ei kasutata tuletisinstrumente.

Tulemuslikkuse ülevaade 2022/2023 majandusaasta müügitulu oli Pernod Ricard Estonia OÜ 17 467 802 eurot. Ettevõtte müügitulu kasvas eelmise majandusaastaga võrreldes 4,31%. Pernod Ricard Estonia OÜ 2022/2023 keskmine töötajate arv oli 23 inimest.

Käesolev finantsaasta näitas müügikanalites erinevat dünaamikat. HoReCa sektori suurem nõudlus ja soomlaste piiriülese ostude kasv Eestist tänu C-19 piirangute lõppemisele. Teiselt poolt jae turu aeglustus, mis peamiselt tingitud kõrgest inflatsioonist ning tarbijate võimalikust ebakindlusest tuleviku ees.

Teine tulemuslikkuse mõjutaja on olnud ülemaailmne tarneprobleem, mis on mõjutanud meie toodete õigeaegset saadavust. Meie missioon heitlikul ajal on olnud olukorraga kohanemine ja tõhusamate viiside leidmine tarbijani jõudmiseks. Veelgi enam keskendume oma põhibrändidele ja vastutustundlikule tarbimissõnumite edastamisele lõpptarbijatele.

Ukrainas toimuvatel sündmustel on potentsiaalne sotsiaalne ja majanduslik mõju Eestile ja piirkonnale.

Ettevõte ei osalenud olulistes teadus- ja arendusprojektides ega muudes investeerimisprojektides.

Ettevõtte tegevuse põhinäitajad 2022/2023 majandusaastal on järgmised: 2022/2023 2021/2022

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja 1,96 2,19

Võlakordaja 101,94% 81,55%

Puhaskasumi marginaal -0,87% 1,96%

Omakapitali puhasrentaablus (ROE) -3,57% 6,8 %

Tuleviku väljavaated

Ettevõte jätkab sotsiaalse vastutuse poliitika edendamist, keskendudes vastutustundlikule tarbimisele.

Olulised hilisemad sündmused

Aruandeaasta lõpu seisuga kuni raamatupidamise aastaaruande kinnitamiseni ei esinenud bilansijärgseid sündmusi, mis võiksid mõjutada finantsaruannet või mida oleks täiendavalt avalikustatud.

Reet Zimmer

PERNOD RICARD ESTONIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.