Rohkema info nägemiseks:

EASTMAN SPECIALTIES OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8972; jälgijaid - 278. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta EASTMAN SPECIALTIES OÜ kohta arvamuslugu!"

EASTMAN SPECIALTIES OÜ hetkeolukord

Juba 8972 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 278 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 13 korda.

Tegevusaruanne 2022

Üldine informatsioon

Eastman Specialties OÜ on keemiatööstuse ettevõte, mis asub Kohtla-Järvel, Ida-Virumaal. Ettevõtte peamisteks tootegruppideks on bensoehape, naatriumbensoaat ja plastifikaatorid.

Firma asutati 1995. aastal ärinimega Velsicol Eesti AS. Seoses 2008. aasta oktoobris toimunud emaettevõtte ärinime muutusega muutis Velsicol Eesti AS oma ärinime Genovique Specialties AS-ks. Alates 2011. aastast on Genovique Specialties AS-i uus ärinimi Eastman Specialties AS. Ärinime muutus tuleneb 2010. a. mais sooritatud tehingust, millega Eastman Chemical Company omandas Genovique Specialties Corporation’i äri ja varad. Aktsiaseltsi ümberkujundamise tulemusel osaühinguks juulikuus 2012 sai firma uueks ärinimeks

Eastman Specialties OÜ.

Eastman Chemical Company on erikemikaale tootev rahvusvaheline ettevõte, kelle tooteid kasutatakse võtmekomponentidena igapäevast kasutust leidvates toodetes. Eastmanil on üle 40 tootmisüksuse 12 riigis üle maailma. Ettevõtte peakorter ja suurim tootmisüksus asub Kingsportis, Tennessee osariigis ning on asutatud 1920. aastal. Ettevõtte käive aastal 2022 oli 10,6 miljardit dollarit, teenindades kliente enam kui 100 riigis.

Eastman Specialties OÜ peamiseks toodanguks on bensoehape, mis on omakorda põhitooraineks bensoehappe helveste, naatriumbensoaadi ja plastifikaatorite tootmisel. Naatriumbensoaadi tootmine omab

FSSSC 22000 toiduohutuse ja FAMI QS sööda ohutuse kvaliteedijuhtimissüsteemi sertifikaati. Bensoehappe helveste tootmine omab FAMI QS sööda ohutuse kvaliteedijuhtimissüsteemi sertifikaati.

Naatriumbensoaati kasutatakse konservandina peamiselt toiduainete ja karastusjookide tööstuses, kuid ka loomasööda lisandina, mida võimaldab saadud vastav sertifikaat. Naatriumbensoaati toodetakse Probenz® kaubamärgi all ja seda kolmel erineval kujul: granuleeritud (Probenz® SG) ja pulber (Probenz® SP).

Kaubamärgi all Benzoflex® toodetud plastifikaatoreid kasutakse peamiselt tihendite, põrandakatete ja viimaste viimistluskihtide koostises. Kokku toodetakse tehases 8 erinevat plastifikaatorit: B988, B2088, B50,

B988SG, TPU405, B2000, LA705 ning VersaBond.

Olulisemad sündmused 2022. aastal • Aasta 2022 peamiseks väljakutseks oli energia, tooraine ja logistiliste kulude oluline kallinemine kogu aasta vältel.

• Tootmismahud vähenesid oluliselt 2022 aasta neljandas kvartalis seoses kliendipoolsete varude vähendamisega lähtuvalt ebakindlast majanduskeskkonnast.

• Eastman Specialties OÜ lõpetas 2022. aasta müügituluga 98 707 tuhat eurot, mis on aasta varasemaga võrreldes 34,3 % suurem • Jätkus fookus kapitaliinvesteeringutesse, mis olid seotud tootlikkuse ja tootmisüksuste tõstmisega ning töötajate ja protsessiohutuse tagamisega.

Olulised majanduskeskkonna ja sotsiaalsed mõjud • Aasta 2022 peamiseks ettevõtte tulemuste mõjutajaks oli energia, tooraine ja logistiliste kulude oluline kallinemine kogu aasta vältel. Tänu kiiretele sisendihindade muutustele, ei olnud võimalik hinnatõuse samas tempos turule edasi kanda.

• Eastman Specialties OÜ jätkas oma pikaaegset sotsiaalset kohustust annetades lastekodudele, spordi- ja hobiklubidele ning toetades muid lasteüritusi. Koostööd tehti Tallina Tehnikaülikooli, MTÜ Südamete

Soojus, kohaliku omavalitsuse, erinevate spordiklubide, kohalike koolide ja paljude muude organisatsioonidega.

EASTMAN SPECIALTIES OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.