Rohkema info nägemiseks:

JELD-WEN EESTI AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8678; jälgijaid - 184. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta JELD-WEN EESTI AS kohta arvamuslugu!"

JELD-WEN EESTI AS hetkeolukord

Juba 8678 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 184 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

JELD-WEN Eesti AS (edaspidi ka „Ettevõte“) kuulub JELD-WEN kontserni. Emaettevõte on JELD-WEN

Europe Ltd, mis on registreeritud Suurbritannias ja kuulub omakorda Ameerikas registreeritud JELD-WEN kontserni. JELD-WEN annab tööd enam kui 20 000 inimesele üle kogu maailma ning tootmis- ja jaotuskeskused paiknevad rohkem kui 20 riigis. Ettevõtte eesmärgiks on saada ja jääda juhtivaks ning eelistatuimaks ukselahenduste pakkujaks loomuliku laienemise teel. Kasv Euroopas keskendub peamiselt kontserni põhiturgudele: Põhjamaad, Baltikum, Saksamaa, Austria, Prantsusmaa ja Ühendkuningriigid, kus

JELD-WEN Euroopal on juba märkimisväärne turuosa.

JELD-WEN pakub ukselahenduste laia valikut, kattes peamised tootesegmendid (sise- ja välisuksed). Uste põhidisain on erinevatel turgudel sarnane, kuid mõõtmed, sulused, ukselengid jne on kohandatud konkreetse turu standardite järgi.

Tootearendus toimub nii standardtoodete pideva arendamise käigus kui ka koostöös klientidega, kes nõuavad erilahendusi.

Aastal 2021 lõpetas ettevõte ressursitõhususe investeeringu läbi viimase olulisima, katlamaja valmimisega.

Investeeringuid toetas KIK ning need kestsid kokku 2 aastat. Investeeringute eesmärk oli vähendada energia ja puidu kasutust, kus võeti kasutusele uue tehnoloogiaga katlamaja, saepuru ärastus süsteem ning uued höövlid. Jätkuvalt on ettevõte fookus ohutuse arendusel ning nagu eelnevatel aastatel jätkatakse keskkonnaparendustegevusi läbi erinevate tootemuudatuste, mis kujundaks nii tootmise kui toote rohelisemaks ja turvalisemaks.

Aasta 2022 globaalseid sündmusi arvestades võis eeldada, et ettevõte saab teatud kujul kahju, kuid pigem oleks see olnud planeeritud. Ettevõte tegutsemissektor on ehitus ning hindasime olukorda negatiivselt, sest olime sisenemas majanduskriisi, mida peegeldasid viimastel perioodidel vähenenud ehitusload või valitsuse suurprojektide peatamised. Aruande esitamise hetkeks jääb planeeritud kahju siiski väiksemaks, kui algselt arvati, müügitulumaht jääb samale tasemele ning ka läbimõeldud kulude juhtimine pole kulusid suurendanud.

Samas on ettevõte tugevas positsioonis tuleviku väljakutseteks, omades kõrge kompetentsiga tööjõudu, uuemapoolset masinaparki ning tarneahelat mis suudab garanteerida tooraine.

Ettevõttel suurt tsüklilisust ei ole, sest toodame ja haldame toodangut läbi grupi terminalide, mis suudavad balanseerida tehase võimsust ja turu kõikumisi.

Tegevusega ei kaasne olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid.

Ettevõtte riskijuhtimisel lähtutakse põhimõttest, et riske tuleb võtta tasakaalustatult, arvestades ettevõtja sisemiselt kehtestatud reegleid ja rakendades vastavalt olukorrale riskide maandamise meetmeid, saavutamaks ettevõtja stabiilne kasumlikkus ning omaniku vara väärtuse säilimine.

Olemasoleva saeveskiga ei olnud me turul olevate hindade juures enam konkurentsivõimelised ning restruktureerimise tulemusena otsustati sulgeda 2023. aasta alguses saeveski, mis parandab ettevõtte konkurentsivõimet ja tootlikkust.

Ukraina sõja jätkumine mõjutab ettevõtte üldisi tulemusi. Ettevõttel on hea positsioon, sest grupi ettevõttena saame ümber reageerida uutele tootmisvoogudele ning võtta vastu tegevusi muudest piirkondadest, kus mõju eeltoodule pole olnud niivõrd tugev.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvad riskid ettevõtjale on olnud väheolulised.

Valdava osa JELD-WEN Eesti AS-i müügist moodustab eksport teistele kontserni ettevõtetele. 2022 majandusaasta müügituluks kujunes 79 762 tuhat eurot (2021: 73 692 tuhat eurot). Müügitulu suurenemise põhjuseks oli tootmismahtude suurenemine tulenevalt teiste kontserniettevõtete nõudlusest. Toodangu struktuur on jäänud üldjoontes sarnaseks.

Majandusaasta kasumiks kujunes 3 094 tuhat eurot (2021: kasum 2 688 tuhat eurot).

JELD-WEN EESTI AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.