Rohkema info nägemiseks:

OTEPÄÄ VEEVÄRK AS

2
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1174; jälgijaid - 10. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta OTEPÄÄ VEEVÄRK AS kohta arvamuslugu!"

OTEPÄÄ VEEVÄRK AS hetkeolukord

Juba 1174 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 10 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

AS Otepää Veevärk põhieesmärgiks on kvaliteetse veevarustusteenuse ning reovee kogumise ja puhastamise teenuse osutamine Otepää valla territooriumil asuvatel reoveekogumisaladel. Täiendavalt on Otepää Veevägi ülesandeks tsentraalse soojaenergia tootmine ja müük Otepää I kaugküttepiirkonnas .

Tulud, kulud ja kasum

Majandusaastal moodustas AS Otepää Veevärk müügitulu 816 tuh.eurot, suurenedes aastaga 6,9%. Müügitulust moodustas 46% toodangu ja 54% teenuste müük. Soojamajanduse mahud on seoses külmema küttehooaja ja uute klientide lisandumisega suurenenud 10% võrreldes eelmise majandusaastaga. Vee-ja kanalisatsiooniteenuste mahud suurenesid võrreldes eelmise aastaga 0,5%.

AS Otepää Veevärk müügitulust moodustas 100% müük Eestis.

AS Otepää Veevärgi puurkaevudest pumbatud vee hulk oli eelmisel majandusaastal 161 885 m³. Mitte-tulutoova vee osatähtsus oli 14% pumbatust. Käesoleval majandusaastal oli klientidele välja müüdud vett 120 tuh. m³ ja osutatud kanalisatsiooniteenust 153 tuh. m³. Joogiveega on kindlustatud Otepää linnas 100% ja Otepää vallas endiselt 63% elanikest. Ühiskanalisatsiooniga on kindlustatud Otepää linnas 100% ja

Otepää vallas 61% elanikest.

2013.a. märtsist kehtib nii majapidamistel kui ka ettevõtetel ühtne kombineeritud tariif 3,04 EUR /m³, hind on kinnitatud Konkurentsiameti poolt.

Nõuni ja Päidla külade majapidamistel kui ka ettevõtetel kehtib ühtne kombineeritud tariif 3,30 EUR/m³, hind on kinnitatud Palupera

Vallavalitsuse määrusega 2015.aastast.. Sangaste alevikus, Keeni külas ja Lossiküla külas kehtib nii majapidamistel kui ka ettevõtetele ühtne kombineeritud tariif 3,16 EUR/m³, hind on kinnitatud Sangaste Vallavalitsuse poolt 2015.a. Puka ja Komsi alevikes kehtib ühtne kombineeritud tariif 3,04 EUR/m³ mis on kinnitatud Otepää Vallavalitsuse poolt 2018.aastal.

AS Otepää Veevärgi katlamaja tootis eelmisel majandusaastal 8 041 MWh soojusenergiat. Soojusenergiat müüdi ettevõtetele ja elanikkonnale kokku 6 874 MWh. Aruandeaasta lõpuks oli püsikliente tsentraalse soojatarbimise osas 60. Tariife muudeti kooskõlas Konkurentsiametiga alates 01.10.2022 ja uueks hinnaks sai 82.73 EUR/MWh. Seoses sisendhindade edasise kasvuga taotlesime jällegi uut hinda ja alates 01.01.2023 on uueks hinnaks 96.96 EUR/MWh kooskõlas Konkurentsiametiga.

AS Otepää Veevärk majandusaasta lõppes kasumiga 33 499 eurot.

Investeeringud

Mõõtesüsteemid (vesi) maksumusega 2 498 eurot.

Aruandeaastal investeeriti kokku materiaalsesse põhivarasse 101 190 eurot ilma liitumistasudeta.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

AS Otepää Veevärk põhieesmärgiks järgmisel majandusaastal on tagada häireteta veevarustusteenused ning reovee kogumise ja puhastamise teenused Otepää linnas, Keskuse, Kannistiku, Sihva, Nõuni, Päidla, Keeni, Lossiküla külades ja Sangaste alevikus, tsentraalse soojavarustuse tagamine Otepää linna I kaugküttepiirkonnas.

AS Otepää Veevärgi vee-ja kanalisatsiooniosakonna põhiliseks eesmärgiks järgmisel majandusaastal on veekadude hoidmine alla 20%.

Selle eesmärgi hoidmiseks on kavas jätkata Otepää veejaama juhtimissüsteemi täiustamist ja kliendiarvestite korralist taatlemist ning vahetust.

Puka aleviku veemajandusprojekti korrastamiseks oleme esitanud taotluse vee- ja kanalisatsioonitorustike renoveerimiseks KIK keskkonnaprogrammi.

Seoses suurenenud kulutustega vee tootmiseks taotleb ettevõte Konkurentsiametilt vee ja kanalistasiooni tariifide ühtlustamist ja tõstmist.

Suhtarvud ja nende arvutamise metoodika 2022 2021

Käibe kasv 6,96% 13,7%

Ärikasumi määr 6,03% -22,1%

OTEPÄÄ VEEVÄRK AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.