Rohkema info nägemiseks:

OLDER SEEDS OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1302; jälgijaid - 61. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta OLDER SEEDS OÜ kohta arvamuslugu!"

OLDER SEEDS OÜ hetkeolukord

Juba 1302 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 61 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Older Seeds OÜ on Eestis tegutsev äriühing ning kantud äriregistrisse 20.10.1997 aastal. Osaühingu põhitegevuseks on söödakultuuride seemnete ost-müük, tootmine.

Äritegevuse ülevaade

Older Seeds OÜ on majanduslikult jätkusuutlik ettevõte, vaatamata raskustele ja turul valitsevale olukorrale.

2022. aastal müüsime heintaimede ja söödakultuuride seemneid rohkem kui 2021.a.

Suurenes müügitulu Eestis, Lätis.

Seemnete müük kulges sellel aastal paremini kui 2021.a. müügitööd ei mõjutanud enam eelmisel aastal olnud piirangud.

Piimahind püsis sellel aastal stabiilselt hea ja aasta lõpuks maksti piimatootjale ~ 550eur ton, mis on kõrgeim kui kunagi varem. Samas suurenesid märkamisväärselt ka tootjate jaoks energia ja kütuse hinnad. Ukrainas alanud sõjategevus, meie tegevust ei mõjutanud.

97% seemnetest müüsime otse lõpptarbijale.

Ligilähedaselt 77% Eestis ja 14% Soomes ja väike osa Leedus 2%, Lätis 7%.

Edasimüüjatest kasutasime TÜ Farm In teenuseid.

Meie peamisteks konkurentideks on jätkuvalt Baltic Agro, Tartu Agro, Scandagra, Linas Agro, Agrotrade jt.

Arvestades üldist konkurentsi ja turusituatsiooni, siis väljamüügihinnad 2022 aastal võrreldes 2021. aastaga muutusid vähe ja energia hinnatõusud jõuavad heinaseemne hindadesse järgmiseks hooajaks.

2022.a. aasta lõpuks jäi meil laovaru, mille rahaline väärtus oli 0,73 milj.Euro. sellest moodustab 99% realiseeritav kaup. 2022.a. Laovaru on liiga palju ja rohkem kui planeerisime. Laovaru on 0,33milj. suurem kui 31.12.2021 a. Osa laovarust kasutame uute seemnesegude valmistamiseks.

Põhivarana on ettevõttel arvel Saku vallas maa tulundusmaad 6,4 ha, mis on püsirohumaa või metsamaa.

Firma kasum vähenes. Selle tingis peamiselt müümata kauba suur osakaal jakiiresti suurenenud kulutused tööjõule.

Tegevuskulud ja tööjõukulud suurenesid, seoses kliendihalduri siirdumisega tööle tagasi ja lisaks võtsime tööle osalise töökoormusega uue inimese, kes asendas meilt lahkunud kliendihaldurit.

Seoses üürihindade suurenemisega üürikulud suurenesid.

Suureks tegevuseks on katsete rajamine ning saagiandmete töötlemine ja publitseerimine. Näeme selles tegevuses vajadust katseandmetest saadava info paremaks ärakasutamiseks müügitöös.

Koostöös klientidega, rajasime uusi maisikatseid nende tootmispõldudele.

Võtsime liisingusse uue kaubiku.

Litsentsitasud jäid samaks, mida tasume välismaiste seemnete paljundamise eest seemnete omanikfirmadele.

Seemnete tarnijad olid samad kes varasematel aastatel, suurimad Euroopa seemnefirmad nagu Limagrain, Barenbrug, DSV, Ceriense.

Meie suhted klientidega on jätkuvalt head ning firma nimi ja tegevus on tuntud ning hinnatud.

Firma rahavoogude paremaks juhtimisel on probleemiks nõuded ostjate vastu, klientide poolt soovitud pikaajalised maksegraafikud ja saneerimise all oleva Halinga OÜ maksmata arved. Kuigi positiivne on see, et saneerimise protsessi tulemusena, laekuvad Halinga OÜ-st kokkulepitud rahad igakuuliselt.

Suuremate võlgnike hulgas on lootusetuid arveid üksikud. Võrreldes 2021 .a. ostjatelt laekumata arvete summa jäi samaks. Loodame enamuse võlgadest kätte saada 2023.a. jooksul. Probleemseteks võlgnikeks on Karinu OÜ, Kuivajõe farmer OÜ, Paala OÜ, Mereranna PÜ jt.

Hankijatele tasumata arved suurenesid 0,24milj. Võrra. Sellest põhilise osa moodustas graafikujärgne võlg Prantsusmaa ja Saksa seemnetarnijale. 2023..a. veebruarikuus ja märtsis võlad tasusime.

Heaks võib lugeda firma müügitulu ja klientide arvu Soomes kuigi müügitulu jäi väiksemaks, mille põhjustas vähesem kohalolek turul.

OLDER SEEDS OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.