Rohkema info nägemiseks:

KOLMEKS AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6151; jälgijaid - 35. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta KOLMEKS AS kohta arvamuslugu!"

KOLMEKS AS hetkeolukord

Juba 6151 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 35 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

AS Kolmeks tegevusalaks on elektrimootorite komponentide ja masinaehitusdetailide tootmine ning müük. Peamine toodang on elektrimootorite staatorid, rootorid, võllid ning korpused, mis valmivad tihedas koostöös meie tarnijate ja klientidega kindlustamaks kvaliteedi ning tarnekindluse terves väärtusahelas.

Tulud, kulud, kasum

AS Kolmeks müügitulu kasv kiirenes 2022.aastal oluliselt. Võrreldes 2020.aastaga kasvas müügitulu ca 40% ja võrreldes eelmise majandusaastaga 21,3%. Müügi suurenemine oli tingitud klientide nõudluse tugevast kasvust ja toorainete hinnatõusust maailmaturul, mis kandus üle meie müügihindadesse.

2022.aasta müügitulu oli 29,2 miljonit eurot. 2021.aastal oli vastav näitaja 24,0 miljonit eurot. Toodagu müük moodustas 2022.aastal müügitulust 94,3%.

Ettevõtte kasum 2022.aastal oli 1,6 miljonit eurot, mis oli oluliselt suurem võrreldes 2021.aastaga (0,8 miljonit eurot).

Kasumi kasvu tagasid suurenenud tellimuste hulk, tootmismahu oluline kasv ja müügihindade tõus.

Ettevõtte kulud kasvasid oluliselt ja kulude kasvu vedasid inflatsioon ning energiahindade tõus. Palgasurve kasvas II poolaastal väljakannatamatuks ja tööjõuturul konkurentsis püsimiseks toimus ettevõttes aasta lõpus üleüldine palgatõus keskmiselt 10%. Kuna aasta lõpus halvenes olukord uute tellimuste saamisega ning töömaht vähenes, siis palgatõusu tegelik mõju avaldub 2023.aastal.

Ekspordi osatähtsus oli 97,1%. Eksport toimus põhiliselt Soome, Rootsi, Poola ja Belgia, kus suurimad tellijad on:

Kone Industrial OY, ABB Motors and Generators OY, ABB Robotics AB Danfoss Editron OY, Kolmeks OY ja Atlas

Copco Airpower Ltd. ja ABB Poland Z.o.o.

Personal 2022.aasta jooksul keskmine töötajate arv suurenes ja oli 168 töötajat. 2021.aasta töötas ettevõttes keskmiselt 154 töötajat. Lisaks oli ettevõttes pidevalt 13 renditöötajat.

Töötajate arvu kasv oli tingitud tellimuste mahu olulisest kasvust aasta kolme esimese kvartali jooksul. Tööjõukulud moodustasid lõppenud aastal kokku 4,5 miljonit eurot, kasvades aastaga 0,6 miljonit eurot, s.h. juhatuse ja nõukogu liikmete tööjõukulud olid 0,18 miljonit eurot.

Juhatuse ja nõukogu liikmetele ei ole tehtud soodustusi, väljastatud garantiisid ja teisi potentsiaalseid kohustusi.

Investeeringud

Investeeringute summa oli 2022.aastal kokku 0,62 miljonit eurot. 2021.aastal investeeriti kokku 0,18 miljonit eurot.

2022 oli ettevaatlik investeeringute taastumise aasta. Kasv võrreldes eelmise aastaga oli 2,4 korda. Peab märkima, et 2021.aastal oli erakordselt madalate investeeringute põhjuseks oli ebakindel turuolukord 2020.aastal.

Olulisi uurimis-ja arendustegevusega seotud projekte 2022.aastal ei toimunud.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks

Prognoosime 2023.aastaks majanduslangust, mille mõju avaldub eriti esimesel poolaastal. Seetõttu on ka ettevõtte käibe- ja kasumiprognoos oluliselt väiksemad kui 2022.aasta tulemused. Investeeringud kasvavad võrreldes eelmise aastaga ja on suurusjärgus 0,85 miljonit eurot.

Töötajate arv aastalõpu seisuga oli 174, töötajate arvu ei ole plaanis suurendada.

Aastaaruande koostamise perioodil ei ole toimunud olulisi sündmusi, mis mõjutaksid 2023.aastaks tehtud prognoose.

Hinnang põhineb raamatupidamise aastaaruande allkirjastamisel kättesaadaval teabel, mistõttu edasiste sündmuste mõju ettevõtja tegevusele võib tulevikus märkimisväärselt erineda juhtkonna hetkehinnangust.

KOLMEKS AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.