Rohkema info nägemiseks:

PIHLAKA AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3666; jälgijaid - 36. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PIHLAKA AS kohta arvamuslugu!"

PIHLAKA AS hetkeolukord

Juba 3666 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 36 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

Peamised tegevusalad ja nende tulemused

AS Pihlaka on 1993. aastal majandustegevust alustanud ettevõte. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on kondiitri- ja kulinaariatoodete tootmine ning nende hulgi- ja jaemüük.

Ettevõtte 2022. a. müügitulu oli 4 961 539 eurot ( 2021: 4 169 644 ), mis on 18,9 % suurem võrreldes eelmise majandusaastaga.

Tootearenduse käigus on turule toodud uusi tooteartikleid. Ettevõtte müügitulust moodustas 99,85 % müük Eesti Vabariigis ja 0,15 % müük teistes Euroopa

Liidu liikmesriikides (Soome Vabariik).

Olulised aruandeaasta jooksul toimunud sündmused

Firma 2022. aasta majandustegevuse peamisteks eesmärkideks oli oma toodete tuntuse kasvatamine potensiaalsete tarbijate hulgas, ostjate arvu kasv ja tootearendus.

Arenenud riikides, kaasaarvatud Eestis, koroonaviiruse mõju majandusele langes oluliselt. Sellest tingituna 2022 aastal majandusele kehtestatud piirangud puudusid ning nõudlus kaupadele ja teenustele tõusis. Aasta teises pooles hakkas majanduse arengut pärssima kiirenenud inflatsioon, mis sai peamiselt tuge jätkuvast energia- ja toormehindade kallinemisest. Tingituna eelnevast AS Pihlaka müügikäive võrreldes eelneva perioodiga oluliselt suurnes.

2022. aasta veebruaris alustas Venemaa sõda Ukrainas. Sellega seoses kehtestas enamik riike sanktsioone, mis avaldavad majandusele Venemaal ja mujal maailmas negatiivset mõju. Seoses kehtestatud piirangutega võivad aja jooksul järk-järgult ilmneda teise ringi realiseerimise mõjud , suurendades eelkõige tururiski, refinantseerimise- ja intressiriski ning likviidsusriski realiseerimise tõenäosust.

AS Pihlaka toodete edasimüügiga tegelevate lepingupartnerite hulk on 2022. majandusaastal püsinud staabiilne. Suurima müügimahuga lepingupartneriks oli

AS Selver. Müügikäibest moodustas AS Pihlaka kohvik-kaupluste müük 75,4 % ja toodangu müük lepingupartneritele 24,6 %

AS Pihlaka avas 2022. aasta suvel uue kauplus-kohviku Viljandis, millega laiendasime oma tegevuspiirkonda Eestis. Viljandi kauplus-kohvik on AS Pihlaka kaheksas müügikoht.

Aina rohkem inimesi võtab omaks e-kaubamduse, mis pürgib üha enam traditsioonilise jaekaubanduse kõrvale. Lähtuvalt sellest arendas AS Pihlaka 2022.

aastal ettevõtte e-kaubamduse tarkvara , millega avanes klientidel mugavam võimalus vormistada e-tellimusi.

Olulised aruandeaasta jooksul tehtud investeeringud

Investeeringud põhivarasse aruandeaasta jooksul olid kokku 116 227 eurot ( 2021: 65 721 eurot), sealhulgas masinad ja seadmed kokku 91 783 eurot ning muud invsteeringud 24 444 eurot. Suurimad investeeringuobjektid 2022. aastal olid Viljandi kohviku sisustus kogusummas 48 875 eurot ja päikesepaneelide paigaldus Rakvere tootmishoonele summas 48 624 eurot.

Seisuga 31.12.2022 oli ettevõttel lühiajalisi bõrsil kaubeldavaid aktsiaid ja võlakirju 2 327 907 euro väärtuses ( 2021: 2 474 034 eurot ). Uusi aktsiaid ja võlakirju soetati summas 677 856 eurot ja lunastati 823 983 euro väärtuses.

Finantsaruandlus ja auditeerimine

AS Pihlaka koostab finatsaruanded vastavalt Eesti finantsaruandluse standardile (EFS), lisaks lähtutakse Eesti Vabariigi raamatupidamise seadusesest,

Raamatupidamise Toimkonna poolt välja antud juhenditest ning Ettevõtte raamatupidamise sise-eeskirjadest.

Juhatuse poolt kinnitatud 2022. majandusaasta aruannet auditeerib sõltumatu audiitor.

Ettevõtte tegevusvaldkonna üldine makromajanduslik areng ja selle mõju majandustulemustele

Üldine tegevuskeskkond ei olnud 2022. aastal AS Pihlaka jaoks soodne. Vaatamata energiakriisile ja sellele järgnenud rekordiliselt kõrgele inflatsioonile jahtus majandus III kvartalis varem prognoositust aeglasemalt ning IV kvartalis suutis EL-i majandus asendada sügisel oodatud 0,5 % languse stagnatsiooniga. Kuigi prognoosiga seotud ebakindlus on endiselt suur, on kasvuriskid üldiselt tasakaalus.

Eesti SKP kahanes oli 2022. aastal hinnanguliselt 0,3 %. Energiahindade järsk tõus tabas Eesti majandust ja kandus kiiresti üle ka teistesse inflatsooni mõjutavatesse valdkondadesse. Seetõttu aeglustus eratarbimine 2022. aastal märkimisväärselt. Tööstustoodang langes 2022. aastal viimastel kuudel tugevalt. Tööturg püsis 2022. aasta lõpus ja 2023. aasta alguses aga siiski tugev ning töötuse määr tõusis vaid veidi. Saavutati sisuliselt kriisieelne majandusmaht ehk kriisist taastumine on olnud kiire. Intressimäärade kiire tõus mõjutab oluliselt nii tarbimist kui ka ehitustegevust. SKP peaks 2023. aastal aga siiski taas kasvule pöörduma, sest praegused ebasoodsad tingimused, eelkõige inflatsioon, nõrk välisnõudlus ja suur ebakindlus, peaksid järk-järgult taanduma ning riigieelarvesse plaanitud meetmete pakett peaks majanduskasvu toetama. Eelmise aasta negatiivsete tulemuste tõttu peaks SKP kasv 2023.

aastal vaid marginaalseid positiivsemaid tulemusi näitama. Järgmiseks aastaks prognoositakse aga juba olulisemalt jõulisemat kasvu, mis peaks küündima 2,8 % -ni, toetama eksportnõudluse ja eratarbimise elavnemist ning paindlikust tööturul.

PIHLAKA AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.