Rohkema info nägemiseks:

MULLO TRANSPORT AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2998; jälgijaid - 31. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MULLO TRANSPORT AS kohta arvamuslugu!"

MULLO TRANSPORT AS hetkeolukord

Juba 2998 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 31 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 14 korda.

Strateegiline otsus: Kliendibaasi suurendada ei soovi
Juhatuse liige Jaak Mullo (05.04.2024): „Keskendume ainult olemasolevate klientide kvaliteetsele teenindusele ja suhete hoidmisele. Kliendibaasi suurendada ei planeeri.“

Tegevusaruanne 2022

Mullo Transport AS on 100% erakapitalil baseeruv ettevõte, põhitegevusalaks on maanteetranspordi teenus. Mullo Transport AS alustas tegevust 1994. aastal. Mullo Transport AS juhatus on 1-liikmeline ja nõukogu 3-liikmeline. Keskmine töötajate arv aruandeaastal oli 66.

Majandustegevus aruandeaastal ja arengusuunad 2022.a. aastal oli Mullo Transport AS ettevõtte müügitulu 9,832 miljonit eurot (2021.a. 9,059 miljonit eurot). Müügitulu kasv võrreldes 2021.

aastaga on 8,5 % ehk 773 tuhat eurot. Ettevõte müüs transporditeenuseid Baltikumi ja Skandinaaviasse.

Mullo Transport AS-is jõudis 2022.a aastal lõppjärku ladustamisruumide ehitus transporditeenuse parendamiseks ja efektiivsemaks muutmiseks.

Vaatamata koroonaviiruse haiguse COVID 19 jätkuvale levikule ja Venemaa-Ukraina sõja mõjudele majanduses, suutis ettevõte lõppenud majandusaastal suurendada kasvatada müügitulu. Ettevõte lõpetas 2022 majandusaasta 59,3 tuhande eurose kasumiga (2021.a. kasum 465,8 tuhat eurot). Kasumi olulise languse põhjustas 2022 teisel kvartalil toimunud järsk kütuse, laevapiletite ja varuosade hinnatõus, mida polnud võimalik täies mahus kiiresti klientide hindadesse arvestada seoses eelnevalt sõlmitud aastaste veolepingutega. 2023. aasta märtsis langes küll kütuse hind, kuid suurenes majandussurutis Baltikumis ja eriti Skandinaavias, mille on toonud esile euribori tõus. See omakorda vähendab transpordi teenuste mahtu ja eeldatavat kasumit.

Mullo Transport AS-i 2023 aasta eesmärgiks on müügitulu säilitamine ja majandussurutisega toimetulemine, hakkama saamine.

2023. aastal on loomisel tütarettevõte Mullo Transport AB. See annab rohkem võimalusi Skandinaavia transpordi sektoris konkurentsis püsimisel ja klientide paremal teenindamisel.

Arendame võimalusi uute kaubaliikide veoks olemasolevate transpordivahenditega.

Investeeringud

Ettevõte investeeris 2022. aastal põhivarasse 458,2 tuhat eurot, lisaks sõlmiti kapitalirendi tehingud summas 291 tuhat eurot. 2023. aastal on majandusaruande koostamise ajal sõlmimisel ostu-müügi tehingud transpordivahendite soetamiseks suurusjärgus 552 tuhat eurot maanteevedude optimaalsemaks ja keskkonnasäästlikumaks muutmiseks.

Investeerimis- ning finantseerimisstrateegia 2023. aastal uusi laenusid esialgselt plaanis võtta ei ole. Eesmärk on võimalusel investeerida ettevõtte omavahenditest, kuna intressid on hetkel kõrged.

Ettevõte tegeleb 2023 aasta kehtivate kapitalirendi laenude graafikujärgsete tagasimaksetega.

Aastaaruande kuupäeval on ettevõte kapitalirendi lepingute tingimustega vastavuses.

Dividendipoliitika 2022. aastal kuulutati dividendide maksmiseks välja 100 tuhat eurot, välja maksti dividendideks 78 tuhat eurot. 2023. aastal on võimalus maksta välja eelnevalt väljakuulutatud dividendid, hetkel jälgime majanduse olukorda.

2023. aastal kuulutada välja dividendid 50 tuhat eurot.

Aastaaruande koostamisperioodil toimunud olulised sündmused ja tegevuskeskkonna makromajanduslik areng

Energiast, Ukraina-Venemaa sõjast ja majandussurutisest tingitud kohustised ja hinnakõikumised seavad 2023. aastaks rasked ülesanded transporditeenustele: hinnakõikumistele õigeaegne reageerimine, müügimahtude säilitamine, seejuures jälgida kasumlikuks jäämist.

Skandinaavias ja Baltikumis süvenev majanduslangus on doomino efektina mõjunud ka Mullo Transport AS tegevusele. Oleme valmiduses tegutseda ettevõtte jätkuvuse tagamiseks. Klientide paremaks teenindamiseks ja töö jätkumiseks on loomisel tütarettevõte Rootsis.

Riskide hindamine

Ettevõtte juhtkond on hinnanud finantsinstrumentidega seonduvaid riske, sealhulgas majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ilmnenud valuutakursside ja intressimäärade muutumisega seonduvaid riske ning leidnud, et neil on tegevusele lähitulevikus teatud, kui mitte oluline mõju.

Jälgida Rootsi kroonides sõlmitud klientide lepinguid, nende hinnapoliitikat. Pikemas perspektiivis on intressimäärade edasist tõusu ja mõju raske hinnata.

Keskkonna- ja sotsiaalsed mõjud

Ettevõtte tegevusega olulisi keskkonna- ja sotsiaalseid mõjusid ei kaasne.

MULLO TRANSPORT AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.