Rohkema info nägemiseks:

MEFO AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2719; jälgijaid - 8. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MEFO AS kohta arvamuslugu!"

MEFO AS hetkeolukord

Juba 2719 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 8 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 20 korda.

Tegevusaruanne 2022

JUHATUSE TEGEVUSARUANNE

AS MEFO on 1991. aastal 100%-liselt eesti kapitalil asutatud ettevõte. Ettevõtte põhitegevusalaks on meditsiinitehnikaning taastusravi ja treeninguvahenditemaaletoomine, hulgimüük (apteekide ja sporditarvete kaupluste kaudu) ning jaemüük (raviasutused ja üksikisikud)

AS-i MEFO majandustegevusele ja –tulemustele avaldasid 2022. a. olulist mõju järgmised asjaolud: (cid:127) müügimahud vähenesid (cid:127) apteekide paremaks varustamiseks oli erinevatel kettidel varasemalt loodud kesklaod (cid:127) koostöö jätkuv kuid vähenev areng erialaliitude ja –seltsidega; (cid:127) koostöö vähenemine tervisespordiüritusi korraldavate ühiskondlike ja kasumit taotlevate organisatsioonidega; (cid:127) inimeste teadlikkuse puudumine kvaliteetsest kaubast, odava kuid kehvema kvaliteediga kauba eelistamine:

Ülevaade tegevusest ja turust

AS Mefo tõi maale Omron korporatsiooni toodangust põhiliselt vereõhu mõõtmise aparaate ja inhalaatoreid, Abbott korporatsiooni toodangust veresuhkru määramise aparaate ja sinna juurde kuuluvaid testribasid. Neid tooteid vajavad põhiliselt väga hinnatundlikud kliendid (pensionärid, lapsed, invaliidid). Põhiliseks turustamise kohaks on apteegid. Kuna apteegid sõltuvad Haigekassa lepingutest ja rahast, siis arvete tasumise tähtajad meile on Eesti tingimustes tavatult pikad – 21-30päeva.

Polar Electro Europe AG toodang on südamelöögisagedusemonitorid, mida kasutatakse taastusravis, harrastusspordis treeningtulemuste hindamiseks ja tippspordis treeningkoormuste määramisel. Nende turustamise kohaks on spordikaupu müüvad kauplused,mille töötajate teadlikkust on vaja tugevalt ja pidevalt tõsta, sest kaadri voolavus kauplustes on suur.Tarbijad on põhiliselt noorepoolsed edukad ja teadlikud aktiivsed inimesed ning tippsportlased. Taastusravi osas on palju kasvuruumi, sest ka selle ostjarühma moodustavad põhiliselt pensionärid ja invaliidid, kelle majanduslik seis ja terviseteadlikus on madal.

Tunturi OY toodab trenažööre, mille kasutajateks on spordisaalid ja majanduslikult heal järjel olevad üksikisikud ning jalgrattaid, mida kõrge hinnataseme tõttu ei ole hetkel võimalik Eesti turule tuua. See on meie tuleviku perspektiiv – kõrget kvaliteeti hindav teadlik ostja.

Peamised finantssuhtarvud ning arvutamise metoodika 2022 aasta 2021 aasta

Müügitulu kasv - 47,9% - 2,4%

Puhasrentaablus -7,2% 4,6 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 1,87 2,6

ROE -11,6% 12,7%

Müügitulu kasv= (2022a. müügitulu - 2021a. müügitulu) / 2021a. müügitulu * 100

Puhasrentaablus= puhaskasum/müügitulu * 100

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja= käibevara / lühiajalised kohustused

ROE= puhaskasum / omakapital * 100

Juhatuse ülesanded järgnevaks aastaks

Juhatus on otsustanud 2023. aastal üle vaadata võimalused kulude vähendamiseks ja optimeerimiseks ja uute brändide leidmine.

Ettevõtte tugevad küljed ja varjatud potentsiaal

AS Mefo tugevaimaks küljeks on tema väiksus ja kompaktsus, mis võimaldab kõiki probleeme lahendada kiiresti, hoida kokku kulutusi suurtele administratiiv- ja rendikuludele. Tugevaks küljeks on ka kõigi töötajate kompetentsus ning paindlikkus kõigis küsimustes, mistõttu kaupade kättetoimetamise ajad ja mureküsimuste lahendamine toimuvad lühikese aja jooksul. AS Mefol on kümnete aastate pikkune kogemus Eesti turul.

MEFO AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.