Rohkema info nägemiseks:

VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4418; jälgijaid - 68. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ kohta arvamuslugu!"

VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ hetkeolukord

Juba 4418 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 68 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 14 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Viljandi Õhumeister OÜ on 1998. aastal asutatud ventilatsiooni- ja kliimaseadmete ehitusega tegelev ettevõte, mis pakub ka nimetatud tegevusalaga seotud sidusteenuseid (projekteerimine, hooldus, puhastus jmt.) nii Eesti kui Soome turul.

2022. a. oli esimene sõjaaasta. Vastupidiselt ootustele toimus teatud tarneahelate ja hindade stabiliseerumine, mis võimaldas objektide eelarveid ja tegevusi paremini planeerida. Samuti tegid sõjaudu ja jätkuv hoogne inflatsioon meie teenuste hinnastamise lihtsamaks.

Arvestasime paljude riskidega, mis ei realiseerunud. Käibe kasv üle 50% ning ligi 10% kasumlikkus on kindlasti firma ajaloo parim. Turg soosis alltöövõtjaid ning suutsime ka keerulised peatöövõtu objektid edukalt läbida.

Peatöövõtuna viisime läbi Viljandi politseimaja, Lasnamäe muusikakooli ja Olustvere õpilaskodu tehnosüsteemide renoveerimised.

Ehitasime kliimaseadmed mitmele tootmishoonele Viljandis ja Harjumaal, tegutsesime aktiivselt ka Tartus, Pärnus ja Virumaal.

Teenuste (hooldus, puhastus) valdkonnas oli turg volatiilne ja enamasti neid hankeid ei õnnestunud võita, kuid tööd siiki jätkus endises mahus. Hoogu sai juurde ka meie tegevus Soome laevatehastes. Tähtsamate tellijatena tooksin esile Riigi Kinnisvara AS ja Tallinna linna.

2022. aasta investeeringud olid põhiliselt seotud ettevõtte auto- ja arvutipargi uuendamisega. Tõstetud sai ka palkasid.

Ettevõtte finantstervis on hea. Kliendid on valdavalt osutunud maksejõulisteks, kuid oli ka erandeid. Kaks tellijat läksid loojakarja, kuid kahju polnud suur. Valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvad riskid puuduvad, kuna arveldamine toimub eurodes ja finantseerime oma tegevust ise.

Ettevõtte tegevus ei ole hooajaline ega majandustegevus tsükliline.

Raamatupidamise aastaaruande koostamisperioodil ei ilmnenud täiendavalt selliseid sündmusi, mis võivad mõjutada oluliselt järgmiste majandusaastate tulemusi.

Ettevõtte tegevusega kaasneb oluline hoonete energiatõhususe paranemine ja sellega seoses keskkonna saastamise vähenemine.

Ventilatsioonisüsteemide väljaehitamine on oluline meede koroonaviiruse tõrjumisel.

Grupi struktuur

OÜ Viljandi Õhumeister omab 100%-lise osalusega tütarettevõtet Soomes - 3 Air Oy. 2023. aastal grupi struktuuri plaanis muuta ei ole.

2022. aastal 3 Air Oy-s majandustegevust ei toimunud.

Tulud, kulud ja kasum 2022 2021

Viljandi Õhumeister OÜ müügitulu oli 7 041 4 583 tuh.eurot

Müügitulust moodustas ventilatsiooniseadmete paigaldus 88 86 % ja kütte- ja kliimaseadmete paigaldus 2 3 %

Viljandi Õhumeister OÜ müügitulust moodustas müük Eestisse 97 98 % ja müük teistesse EU riikidesse 3 2 %

Müügi peamine sihtriik väljapoole Eestit oli Soome

Vabariik.

Puhaskasum / -kahjum 690 135 tuh.eurot

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Puhasrentaablus % 9,8 2,9 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 2,8 2,1 korda

Varade tootlus ROA % 24,6 6,4 %

Omakapitali tootlus ROE % 35,2 10,1 %

VILJANDI ÕHUMEISTER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.