Rohkema info nägemiseks:

ASB GREENWORLD EESTI OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4117; jälgijaid - 63. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ASB GREENWORLD EESTI kohta arvamuslugu!"

ASB GREENWORLD EESTI OÜ hetkeolukord

Juba 4117 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 63 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 28 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Turvas on maavara, mis aegamisi taastub. Eesti pindalast hõlmavad turbaalad ligi 20%, millest kolmandik on turbamaardlatena arvel. Uuritud turbavarust on alla 1/3 loetud kasutatavaks varuks, millest on omakorda kaevandamislubadega kaetud ca 2% kõigist turbaaladest. Peamiseks Eesti turba kasutusalaks on praegu taimedele kasvusegude valmistamine ja vähesel määral turba kasutamine kütteks.

ASB Greenworld Eesti OÜ põhitegevusaladeks on turba kaevandamine, kasvuturba tootmine ja müük.

2022 aruandeaasta oli Ettevõtte jaoks edukas. Oleme saavutanud maksimaalse töötlemisvõimsuse olemasoleva ressursi juures. Turba kaevandamise hooaeg oli suurepäraste ilmastikutingimustega juunis, juulis ja augustis, mis võimaldas varuda planeeritud tooraine kogus.

Käesoleval hooajal on Euroopas ja ka mujal maailmas suurenenud turba puudujääk. Suurimaks mõjuriks on kehtestatud sanktsioonid seoses Venemaa ulatusliku agressiooniga Ukrainas. Lisaks on suurendanud nõudlust kogu Baltikumis ilmastikutingimustest tulenev kehvapoolne hooaeg Kanadas.

Müügimahtude planeerimisel eelistatakse varustada pikaajalisi ja lojaalseid kliente. Suurenenud tellimustevoo täitmiseks on käivitatud osaliselt tootmine kolmes vahetuses.

Ettevõtte müügitulu oli 12 815 456 eurot. Müügitulust moodustab 96% omatoodangu, 1,5% väetiste ja 2,5% transportteenuste vahenduse ja muude materjalide müük. Geograafiliselt kodumaiste klientide osatähtsus on 8% ja välismaiste klientide osatähtsus 92% (2021: müügitulu 9 197 065 eurot, 93% toodang, 3% väetised ja 4% transportteenuste vahenduse ja muude materjalide müük, klientide geograafiline osatähtsus vastavalt 7% ja 93%).

Müügitulu suurenemine oli tingitud tootmismahtude suunamisest ekspordiks ja samuti tootmissisendite kallinemisest. Müügimahtude suurendamiseks on võetud eesmärk laiendada kliendibaasi kolmandatesse riikidesse eeskätt Aasiasse ja Lähis-Idasse.

Majandustegevuse tulemuseks oli kasum 1 635 299 eurot (2021: kasum 995 321 eurot).

Personal

Iga ettevõtte väärtuslikum vara on inimesed. Lisaks tööjõu üleüldisele puudusele muudab uue generatsiooni ja mõttemaailma pealetung tööjõu voolavamaks. Inimesed on pidevalt parema palga ja töökoha otsingul ning on varustatud suurema hulga infoga tööandjatest kui kunagi varem. Palgakasvu surve energiahindade kallinemise ja kõrge hinnakasvu tõttu on muutunud oluliselt suuremaks kui eelmisel aastal.

Eestis ei pakuta õpet turbatootmise erialale. Enamik selles valdkonnas töötavaid inimesi on oma käe peal õppinud, kuskilt lugenud või siis töö käigus selle valdkonna teadmised omandanud.

Ettevõtte keskmine töötajate arv taandatud täistööajale oli 50 töötajat (2021: 49). 2022. aruandeaastal moodustasid ettevõtte tööjõukulud 1 341 037 eurot (2021: 1 182 876 eurot). Juhatuse ja nõukogu liikmetele eraldi liikmekohustuste täitmise eest tasusid ei makstud.

Investeeringud

Investeeringute suurus turba tootmisese ja töötlemisesse aruandeaastal oli 1 370 140 eurot (2021: 733 740 eurot).

Jätkus olemasolevate kaevandusväljakute arendamine ja taristu ehitus. Uuendatud sai turba sõelumissüsteem, samuti turba kaevandamisega seotud masinaid.

Turba kaevandamine

Turba kaevandamisel kasutatakse turba freesimise tehnoloogiat. Kaevandamise maht sõltub suuresti ilmastikust ehk kui palju sajab ja kui kõrge on õhuniiskus. Seetõttu on turba kaevandamine võimalik vaid suvekuudel. Turba tootmise hooaeg aruandeaastal osutus kokkuvõttes heaks. Kaevandamise perioodi algus oli tavapärane ning kaevandamisplaan täideti täies ulatuses. Kokku kaevandati 335 790 m3 (2021: 296 000 m3). Toodetud turba omahind suurenes võrreldes eelneva aruandeaastaga 51 senti m3 kohta. Suurimad hinnamõjurid olid kütuse- ja

ASB GREENWORLD EESTI OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.