Rohkema info nägemiseks:

SCHLÖSSLE HOTEL GROUP AS

3
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1138; jälgijaid - 40. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SCHLÖSSLE HOTEL GROUP kohta arvamuslugu!"

SCHLÖSSLE HOTEL GROUP AS hetkeolukord

Juba 1138 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Tegevusvaldkond

AS Schlössle Hotel Groupil on üks tütarettevõte – SIA Hotel Grand Palace (Grand Palace Hotel). Peamine tegevusvaldkond on hotellide, restoranide ja baari majandamine.

Tallinna vanalinnas asuv Schlössle hotell, mis alustas tegevust 1998. aastal, on esimene viietärnihotell Eestis. Hotellis on 23 numbrituba ja restoran Stenhus, mis on üks hinnatumaid gurmeerestorane Eestis.

Riia vanalinnas asuv Grand Palace Hotel alustas tegevust 2000. aastal. Hotellis on 56 luksuslikku numbrituba, konverentsiruum, baar Pils ja restoran Seasons.

Ettevõtte äritegevus ja turismi valdkond tervikuna on mõjutatud sesoonsusest, mida iseloomustab aastasisene madal- ja kõrghooaeg.

Ettevõtte aruandeaasta tegevuse lühikirjeldus

Schlössle Hotel Group AS majandab üht hotelli Tallinnas (Schlössle hotell) ja tal on Lätis tütarettevõte SIA Hotel Grand Palace, mis majandab hotelli Grand

Palace Hotel.

2021. aastal muutus emaettevõtte Schlössle Hotel Group AS omandistruktuur ning see on teine aasta, kus koostatakse konsolideeritud aastaaruanne Schlössle

Hotel Group AS ja tema tütarettevõtte (edaspidi ’Kontsern’) kohta.

Ettevõte on endiselt ainus Baltikumis, kelle kaks hotelli – ühe Eestis ja teise Lätis – on valinud välja organisatsioon Leading Hotels of the World (LHW), mis on maailma 400 parimat hotelli ja puhkekeskust koondav mainekas majutuskorraldaja. LHW pakub majutuse broneerimist nõudlikele reisijatele ning seega peavad hotellid vastama LHW seatud kõrgeimatele standarditele. Tänu LHW liikmelisusele suudab ettevõte hoida juhtpositsiooni turul.

Aastal 2022 taastus Covid-19 pandeemia tõttu kahanenud turistide vool ja kontserni müügitulu kasvas eelneva aastaga võrreldes ligi 3 korda, jõudes pea koroonaeelsele tasemele. Negatiivset mõju avaldas veebruaris alanud Venemaa Ukraina sõda, kuna sõjategevuse piirkond on üsna lähedal ja turistid tunnevad

Eesti ja Läti külastamise suhtes ebakindlust. Samuti mõjutas tulemusi sõjast tingitud energiakriis ja kasvav inflatsioon, majandusaasta lõpetati kahjumiga summas -215 779 eurot.

Suhtarvud: 2022 2021

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja: käibevara / lühiajalised kohustised 2,37 2,89

Varade tootlus (ROA): puhaskasum või -kahjum / varad -0,03 0,50

Omakapitali tootlus (ROE): puhaskasum või -kahjum / omakapital -0,05 0,77

Finantsriskid ja finantsinstrumentide kasutamine

Peamine finantsinstrumentidega seotud finantsrisk on likviidsusrisk. Likviidsusriski juhtimiseks hoiab ettevõte vajalikku kogust rahalisi vahendeid ja kasutab aktsionäri toetust.

Schlössle Hotel Group ASi omanik kinnitab, et omanik jätkab ettevõtete rahalist toetamist 31. detsembrini 2023 ja kauem.

Ettevõtted on 2023. aastal jätkuvalt tegutsevad. Kontsern jälgib pidevalt turukeskkonda, et tagada tegevuse jätkuvus ja vastavalt võimalustele säilitada oma konkurentsivõime hotellisektoris. Samuti otsib uusi kliente ja on valmis konverentside korraldamiseks hotellis ning konverentsiteenuste pakkumiseks juriidilistele ja füüsilistele isikutele.

Edasine käekäik aastal 2023 on mõjutatud geopoliitilisest olukorrast, jätkuvalt kõrgest inflatsioonist ja energiahindadest, samuti valitsuse otsustest positsioneerimaks Eestit turismi sihtkohariigina.

SCHLÖSSLE HOTEL GROUP AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.