Rohkema info nägemiseks:

TALENT PLASTICS TALLINN AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3083; jälgijaid - 32. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TALENT PLASTICS TALLINN kohta arvamuslugu!"

TALENT PLASTICS TALLINN AS hetkeolukord

Juba 3083 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 32 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 15 korda.

Tegevusaruanne 2022

Talent Plastics Tallinn AS tegevusaladeks on jätkuvalt plastdetailide tootmine ja erinevate toodete koostamine.

Suuremad kliendid tegutsevad autotööstuse, elektroonika, meditsiinitehnika ja muu tööstuse valdkondades.

2022. aasta oli Talent Plastics Tallinn AS jaoks väga keeruline. Nõudlus oli üldiselt kõrge, kuid kliendigruppide lõikes esinesid suured erinevused. Tugeva nõudlusega paistis silma autotööstus. Jätkuvalt valitses osade toormaterjalide ja komponentide osas defitsiit ja jätkus hinnatõus. Kiiresti tõusvad energiakandjate hinnad ning kõrge inflatsioon avaldasid negatiivset mõju ettevõtte majandustulemustele. Venemaa alustatud agressioon Ukrainasse kasvatas hüppeliselt globaalse ärikeskkonna riske ja prognoosimatust.

2022. aasta müügitulu oli 8,564 tuhat eurot, kahanemine võrreldes 2021. aastaga 3,5% ning puhaskasumiks kujunes 62,4 tuhat eurot.

Seoses keerulise poliitilise ja majandusliku olukorraga on mitmed kliendid lükanud edasi uusi arendusprojekte ning sellega seoses vähenes survevaluvormide ja projektide müügimaht 2021. aastaga võrreldes 20% võrra 400,8 tuhande euroni.

Väga keerulist poliitilist ja majanduskliimat arvesse võttes võib ettevõtte tulemust pidada heaks.

2022. aastal investeeris ettevõte uutesse seadmetesse 463,2 tuhat eurot. Investeerimisel oli põhirõhk uute projektide juurutamiseks vajalikel seadmetel, tootlikkuse ning energiatõhususe parandamisel. Soetati kolm uut plasti survevalu pressi, millest kaks on täiselektrilised ning kolmas kasutab hübriidtehnoloogiat. Uued survevalu pressid on võrreldes vanema põlvkonna pressidega kuni 40% energiasäästlikumad. Viidi lõpule tootmisruumide valgustuse väljavahetamine energiasäästlikumate LED lampide vastu. Käivitati mitu projekti ettevõtte ruumide kütteks kasutatava gaasi tarbimise vähendamiseks. Ehitati välja plastivalu ning suruõhu kompressori jahutusel tekkiva heitsoojuse kasutamine lao- ja tootmisruumide kütteks. 2022. aastal uuendati ettevõtte majandustarkvara. Arendati firmasiseseid protsesse ja koolitati töötajaid.

Läbiti edukalt kvaliteedisüsteemi perioodilised auditid vastavalt IATF 16949:2016, ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 nõuetele.

Seoses Venemaa agressiooni jätkumisega Ukrainas, energiakandjate kõrge hinna ning kõrge inflatsiooniga ootame 2023. majandusaastal väga keerulise olukorra jätkumist ning müügimahu mõningast vähenemist võrreldes 2022.

aastaga.

2023. aastaks planeeritud investeeringud on suunatud ettevõtte tootmisseadmete uuendustesse fookusega efektiivsuse ja energiatõhususe tõstmisele. Investeeringute realiseerimisel arvestame muutuva olukorraga.

Töötajate keskmine arv aruandeaastal oli 103. Kõikide töötajate tasu kogusumma koos sotsiaalmaksuga oli 2 353,9 tuhat eurot. Juhatuse liikmele arvestati aruandeaastal töötasu 117,8 tuhat eurot. Nõukogu liikmetele väljamakseid ei tehtud.

2 022 2 021

Omakapitali puhasrentaablus ( % ) 1,8 % 11,5 %

Vara puhasrentaablus ( % ) 1,3 % 8,2 %

Käibe puhasrentaablus ( % ) 0,7 % 4,3 %

Lühiajalise võlgnevuse kattekordaja 3,4 3,4

Maksevõime näitaja 1,7 1,6

Finantssuhtarvude arvutamise metoodika:

Omakapitali puhasrentaablus ( % ) = puhaskasum / keskmine omakapital * 100 %

Vara puhasrentaablus ( % ) = puhaskasum / keskmine vara * 100 %

Käibe puhasrentaablus ( % ) = puhaskasum / müügitulu * 100 %

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustused

Maksevõimekordaja = ( käibevarad – varud ) / lühiajalised kohustused

TALENT PLASTICS TALLINN AS kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.