Rohkema info nägemiseks:

ARTISTON KINNISVARA OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2618; jälgijaid - 190. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ARTISTON KINNISVARA OÜ kohta arvamuslugu!"

ARTISTON KINNISVARA OÜ hetkeolukord

Juba 2618 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 190 Storybooki kasutajat. Ettevõttele hinnanguid antud ei ole ja kommentaarid puuduvad samuti.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Artiston Kinnisvara on Artiston Gruppi kuuluv ettevõte mille eesmärgiks on kontserni metsakinnisvara portfelli haldamine.

Majandusaastal 2022 – 2023 kasvas OÜ Artiston Kinnisvara (edaspidi ka „Ettevõte“) metsadest müüdud ümarpuidu maht 4% ja Ettevõtte müügitulu suurenes 46%. Majandusaasta esimeses pooles jätkus ümarpuidu hinnatõus, millele lisandus hakkepuidu hinna kahekordistumine küttehooajal. Keskmine kännuhind kasvas eelneva perioodiga võrreldes 35%. Kasum tekkis kasvava metsa müügist arvestuslikust hinnast oluliselt kõrgema kännuhinnaga, Ettevõtte metsaportfelli tagavara ümberhindlusest kõrgema kännuhinnaga ning maaportfelli ümberhindlusest.

Ettevõtte kinnisvaraportfelli üldpindala suurenes majandusaastal 5,6%. Metsamaa pindala suurenes 4,3% ja põllumaa pindala 10,1%. Maaomandit suurendati täiendava laenu ja kasvava metsa müügist laekunud kännuraha investeerimisega uutesse kinnistutesse. Ostetud metsakinnistute lisandumisega ja tavapärasest oluliselt suurema osa (22,8%) metsamaa pindala inventeerimisega majandusaastal kasvas portfelli hinnatav metsatagavara 8,7%.

2022-2023 majandusaasta esimeses pooles jätkus eelnenud majandusaastal alanud ümarpuidu hindade tõus. Endiselt oli hinnatõusu liider küttepuit, mis ajutiselt maksis rohkem kui paberipuit. Keskmine sortimentide väljamüügihind kasvas eelnenud aastaga võrreldes 30%. Majandusaasta teises pooles hakkas ümarpuidu nõudlus enamike sortimentide osas langema ning sama toimus ka hindades. Esialgne sujuv hinnalangus tipnes majandusaasta lõpus järsu kukkumisega. Juuni kännuraha oli juba 28,5% madalam kui majandusaasta keskmine.

Metsakinnistute turg muutus majandusaasta jooksul oluliselt. Majandusaasta esimeses pooles jätkus kasvavate puiduhindade taustal ka kinnistute hinnatõus. Langevad puiduhinnad ning intressimäärade oluline tõus stabiliseerisid turu teiseks poolaastaks. Kõrgest kännuhinnast tuleneva rahavoo ja laenukapitali investeerimisel kinnistutesse suutis Ettevõte 2022-2023 majandusaastal tekitada oma kinnistuportfelli lähiajaloo suurima kasvu. Lisaks kinnistutele investeeris ettevõte ka sõidukiparki, soetades kõigile töötajatele uued Toyota Hiluxid.

Ettevõtte tähtsamad tegevused majandusaastal: - kinnistute ostmine Lääne-Virumaal; - raielankidele uue metsapõlvkonna istutamine; - eelnevatel aastatel rajatud noorendike hooldamine; - raieküpse kasvava metsa müük; - metsaparandustööd metsamaa kvaliteedi tõstmiseks ning ligipääsu parandamiseks; - partnerite leidmine tuulikute rajamiseks tuulealadel asuvatele kinnistutele.

OÜ Artiston Kinnisvara müügitulu perioodil 01.07.2022 – 30.06.2023 oli 6 314 995 eurot, perioodil 01.07.2021 – 30.06.2022 oli müügitulu 4 316 817 eurot. 2022/2023 majandusaasta sai Ettevõte 6 593 495 eurot kasumit. Ettevõte kasutab bioloogilise vara hindamiseks diskonteeritud rahavoogude meetodit. Kasum tekkis peamiselt metsaportfelli ümberhindlusest ja metsa- ning põllumaa hinna kasvust.

Juhatuse liikmetele tasu ei makstud.

Ettevõte on jätkuvalt väga heas majandus- ja finantsseisus. Käesoleva majandusaasta eesmärgiks on metsaportfelli pindala ja tagavara kasvatamine Ettevõtte tuumikalas ning tuuleparke arendada soovivate partneritega lepingute sõlmimine kõigil tuuleenergiatootmise potentsiaaliga kinnistutel.

2023-2024 majandusaasta esimeses kvartalis on puiduturg olnud väga ebastabiilne. Puhkused, tööseisakud ja hoolduspausid tööstustes on vähendanud nõudlust. Hinnad on eelmise majandusaasta lõpuga võrreldes veelgi langenud. Kohalikul turul on palju ebakindlust ja teadmatust seoses peamiste sihtturgude majandusolukorraga. Prognoosime 2023-2024 majandusaastaks kõigi sortimentide keskmise hinna langust võrreldes eelmise majandusaastaga. Kasvanud kulude tõttu võib keskmine kännuhind langeda 30%.

Oluliselt kukkunud puiduhinnad, kõrge intressimäär ja üldine majanduslangus võivad metsa- ja põllukinnistute hinda langetada, kuid mitte oluliselt, sest turul on siiski piisavalt vahendeid, mida soovitakse

ARTISTON KINNISVARA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.