Rohkema info nägemiseks:

SAAR GRAAFIKA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 198; jälgijaid - 5. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta SAAR GRAAFIKA OÜ kohta arvamuslugu!"

SAAR GRAAFIKA OÜ hetkeolukord

Juba 198 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 5 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga ja kommenteeritud 2 korda.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Saar Graafika alustas oma majandustegevust 27.12.1999. Põhikirjalised tegevusalad: graafika, graafiline disain; fotograafia; maalimine ja maalide müük; kirjastus- ja trükiteenused; tõlketeenused. Neist rakendusid 2022. aastal graafika ja graafiline disain ning kirjastamine.

Olulisemad sündmused, mis mõjutasid OÜ Saar Graafika tegevust, olid alljärgnevad: (cid:127) Olgugi, et koroonaepideemia oli 2022. aastal lõppenud, mõjutas Ukraina sõda aastat oluliselt. Kuigi oli tunda turu teatavat elavnemist, oli see siiski hektiline ega elavdanud müüke loodetud mahus.

(cid:127) Anti välja uuel materjalil põhinev Tallinna graafiline kalender 2023, milles reprodutseeritud tööd olid valminud täielikult uue kalendri jaoks.

Kalendri müük raamatupoodides Apollo, Rahva Raamat oli hea, samuti Eesti Kunstimuuseumis (KUMU poes põhiliselt). Mujal jäi müük nõrgaks.

(cid:127) Jätkus Inglise keele õpikute sarja “All the world’s a PUZZLE” (10. – 12. klassile) müük.

(cid:127) Jätkus raamatu “Tallinn. Graafiline vanalinn”, Tallinna vanalinna graafiliste postkaartide ja graafilise kaardi müük, raamat õnnestus aasta lõpuks peaaegu läbi müüa..

(cid:127) Jätkus jõulukaartide müük, anti välja ka 3 uut jõulukaarti. Uute kaartide väljaandmisel sai arvestatud, et Kunstimuuseum avab aasta lõpus

Niguliste kiriku ühes renoveeritud torniga, vastav info ja kauba tellimus oli ka neilt saadud. Kaardimotiivid olid valitud kirikule sobivateks.

Paraku lükkus avamine järgmisesse aastasse ja müük KUMUs oli küll hea, kuid oodatust väiksem. Endiselt toetati kaartide läbimüügist

Tallinna Lastehaigla toetusfondi.

(cid:127) Jätkus töö Tallinna vanalinna kujutava graafika loomisega.

(cid:127) Teostati illustratsioonide tellimustöid reklaamiagentuuride KOOR ja Kontuur LB. Varasemate aastatega võrreldes oli tellimustöid illustratsioonidele väga vähe, tunda andis siin kindlasti kahe eelmise aasta mõju klientidele. Alles aasta lõpus oli tunda potentsiaalsete klientide huvi elavnemist ja see andis lootust, et järgmisel aastal olukord muutub. Etteruttavalt võib öelda, et see lootus ka täitus.

Eeltoodust tulenevalt on OÜ Saar Graafikal neli põhilist arengusuunda, mille arendamisele järgnevatel aastatel kavatsetakse pühenduda: 1. Kujundustööd, kus rõhk on põhjalikult läbitöötatud graafilisel joonistusel, samuti professionaalse graafilise disaini teenuse pakkumine.

2. Uute graafikal põhinevate projektide väljatöötamine ja väljaandmine.

3. Kvaliteetse, eeskätt Inglise keele õppematerjali kirjastamine.

4. Koostöö arendamine pikaajaliste klientidega ning uute klientide leidmine ja koostöö arendamine nendega.

Lähiaastatel on tegevuse põhirõhk suunatud graafikale – joonistusel põhinevate tellimustööde, eeskätt kaubandusliku illustratsiooni teenuse pakkumisele ja graafikal põhinevate trükiste väljaandmisele. Selles osas on ette näha tugevat tõusu. Samuti on plaanis koostöö uue galeriiga

Tallinna vanalinnas aadressil Rataskaevu 6, kus saab katsetada eeskätt Tallinna vanalinna puudutava graafika müüki, aga ka postkaartide ja kalendrite oma. Õpikute osas on enamiku olemasolevate projektide osas ette näha langustrendi ja tulevikus kindlasti ka uute toodetega turuletulekut.

Seoses eelmisel aastal ette võetud muudatustega juhataja palga osas vähenes firma kahjum oluliselt, kuid kuna turg oli veel väga nõrk, ei õnnestunud jõuda kasumisse.

Kuna seoses vähenenud tuludega langes OÜ Saar Graafika osakapital 2021. aastal miinusesse, otsustas juhatus 2022. aastal lõpetada juhataja töölepingu, mis peaks võimaldama tavapärase tellimuste hulga juures 2023. aasta lõpuks taas jõuda nõutud tasemeni. Kuna kolmandate osapoolte ees olulisi võlgnevusi ei ole, siis juhatus ei näe ettevõtte maksevõimelisuse osas probleeme.

OÜ Saar Graafika poolt tehtud arengu- ja uurimisväljaminekud aruandeaastal ja planeeritavad järgneval aastal: (cid:127) Samalaadselt eelmise majandusaastaga on ka nüüd enamus väljaminekuid seotud konkreetsete projektidega. OÜ Saar Graafika ei ole tellinud turu-uuringuid vms, selle on asendanud pigem isiklikud sidemed ja professionaalne kogemus, mida senise tegevuse käigus on kogunenud hulganisti.

OÜ Saar Graafika investeerimispoliitika ja finantseerimispoliitika järgnevatel aastatel: (cid:127) Oluline on kindlasti reinvesteerida märgatav osa firma kasumist arengusse, peamiselt paremate töötingimuste ja töövahendite soetamisse, samuti uute toodete väljaandmisesse. Järk-järgult ja vastavalt vajadusele uuendatakse arvutiparki ja muid tehnilisi vahendeid.

Finantseerimine peab põhiliselt tuginema projektide tulususel, laenuvõtmist või muu lisakapitali kaasamist ei ole lähiajal plaanis. Samas ei saa välistada lühiajalisi lisafinantseeringuid uute projektide väljaandmiseks.

SAAR GRAAFIKA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.