Rohkema info nägemiseks:

TIIGI KESKUS AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6785; jälgijaid - 34. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta TIIGI KESKUS AS kohta arvamuslugu!"

TIIGI KESKUS AS hetkeolukord

Juba 6785 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 34 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,0 punktiga ja kommenteeritud 1 kord.

Tegevusaruanne 2022

Konsolideerimisgruppi kuuluvad ettevõtted: emaettevõte AS Tiigi Keskus tütarettevõte Tartu Mill AS tütarettevõte Balti Veski AS tütarettevõte Dobeles dzirnavnieks AS, Läti Vabariik tütarettevõte Dobeles Eko SIA, Läti Vabariik tütarettevõte Rigas dzirnavnieks AS, Läti Vabariik tütarettevõte Baltic Mill AB, Leedu Vabariik

Seisuga 31.12.2022 kuulub AS'ile Tiigi Keskus 87% Tartu Mill AS aktsiatest. Tartu Mill AS osalus Läti tütarettevõttes Dobeles dzirnavnieks AS on aruandeaasta lõpu seisuga 94,17%. Dobeles dzirnavnieks AS'ile kuulub 100% Dobeles Eko SIA'st.

01.12.2022 jõudis lõpule tehing, mille käigus omandas Dobeles dzirnavnieks AS 100% osaluse Leedu ettevõttes AB Baltic Mill, kellele kuulub 99,76% osalus Läti teravilja töötlemise ettevõttes Rigas dzirnavnieks AS ja 100% osalus Eesti teravilja töötlemise ettevõttes Balti Veski AS.

Grupi ettevõtted jätkavad kõik senise tootmistegevusega ja olemasolevate toodete ja kaubamärkide arendusega. Antud mastaabiga ettevõtete ühineminevõimaldab suurendada grupi tootmismahtusid, tõsta konkurentsivõimelisust, säilitada turupositsiooni, siseneda uutele välisturgudele lainedada ja arendada sortimenti, sealhulgas ka nišš- ja suure lisandväärtusega tooteid.

2022.aasta 24.veebruaril alanud Venemaa vägede sissetung Ukrainasse mõjutab märkimisväärselt majanduse arengut maailmatasandil. Grupi kulud kasvasid hüppeliselt kõigis olulisemates valdkondades nagu toore, energia, pakendid jne. Lisaks üldine inflatsiooni ja Euribori järsu kasvuga seotud intressikulude märgatav suurenemine. Käesolevaks hetkeks on olukord turul stabiliseerunud tuues kaasa ka teatud hinnalangusi, nt toorme ostuhinnad. Kuid edasist arengut on keeruline ette näha kuivõrd teravilja hinnad on seotud olukorraga nii maailma- kui aktsiaturul. Vaatamata ebastabiilsusele maailma majanduses ei ole selle negatiivset mõju kontserni tegevusele ja kontsernis toodetud toodete nõudlusele märgata. Ülemaailmne nõudlus toiduainete järele, eriti nõudlus pika säilivusajaga toodele nagu pasta, helbed, mis on suur osa grupi sortimendist, on valdavalt stabiilne grupi eksporditurgudel.

AS Tiigi Keskus konsolideerimisgrupi 2022.aasta majandustegevus hõlmab kinnisvara halduse ning teravilja hoiustamis- ja käitlemisteenuse osutamist, nisu- ja rukkijahu, jõusööda, jahusegude, pasta ja kama tootmist, pakendamist ja müüki, teravilja-, lao-, kuivatus- ja transporditeenuste ning elektri- ja soojusenergia toomist.

Tulud, kulud ja kasum

AS Tiigi Keskus konsolideerimisgrupi 2022.aasta müügitulu on 289 miljonit eurot (2021.aastal 212 miljonit eurot). Võrreldes 2021.aastaga suurenes kontserni müügitulu 36,3%. Aruandeaastal moodustas müügitulust 60,5% omatoodangu müük. Kui 2021.aastal eksporditi väljaspoole EL'i kogukäibest 20%, siis 2022.aastal moodustas eksport Euroopa Liidust välja 17% müügitulust. Müügitulust 52% teeniti

Eestis ja Lätis.

Kontserni puhaskasumiks 2022. aastal kujunes 11,83 miljonit eurot (2021. aastal 11,17 miljonit eurot). Varade maht võrreldes 2021.aastaga suurenes 45 miljoni euro võrra moodustades 2022 majandusaasta lõpuks 248,7 miljonit eurot. Omakapital moodustab bilansimahust 39%.

Kontserni finantsseisund on stabiilne.

Investeeringud

Kontsernis toimub pidev tootmisprotsessi arendamine eesmärgiga suurendada efektiivsust ja tootlikkust, kindlustada turupositsiooni ning tõsta konkurentsivõimelisust. Aruandeaastal tehti investeeringuid summas ~10 miljonit eurot.

Tütarettevõttes Dobeles dzirnavnieksis alustati viljahoidlate ehitamise kolmandat etappi eesmärgiga suurendada teravilja vastuvõtu- ja ladustamisvõimsust. Jätkati digitaalse dokumendihaldussüsteemi ja digitaliseerimisprotsesside väljaarendamisega, samuti äriprotsesside digitaliseerimisega ettevõttes. Investeeriti ka üldise infrastruktuuri parandamisse ja tootmistehnoloogiliste protsesside täiustamisse.

Tütarettevõttes Tartu Mill valmis uus kamaliin, mille tulemusena muuhulgas kasutatakse efektiivsemalt elektrienergiat, parandatakse ressursitõhusust ja panustatakse keskkonnahoidu. Investeeringut toetas Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Emaettevõte AS Tiigi Keskus soetus juurde kinnivarainvesteeringu objekte väljaarendamiseks ning üüritulu teenimise eesmärgil.

Aruandeaastal jätkasid grupi ettevõtted tavapäraste arenduste ja uuendustega tootmisprotsessi infrastruktuuri, soetati juurde uusi sõidukeid ja veokeid.

Finantsriskide juhtimine

Kontserni tegevus on seotud mitmesuguste finantsriskidega, sealhulgas intressimäära risk, tooraine hindade kõikumine, krediidirisk, valuutakursi muutus. Kontserni juhatus püüab minimeerida võimalike finantsriskide negatiivset mõju kasutades erinevaid

TIIGI KESKUS AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.