Rohkema info nägemiseks:

TOIKAKO KAUBANDUS OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2589; jälgijaid - 30. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TOIKAKO KAUBANDUS OÜ kohta arvamuslugu!"

TOIKAKO KAUBANDUS OÜ hetkeolukord

Juba 2589 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 30 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,2 punktiga ja kommenteeritud 9 korda.

Tegevusaruanne 2022

Sissejuhatus

Toikako Kaubandus OÜ on hulgimüügiga tegelev ettevõte, kes pakub toiduainetööstustele tooraineid. Firma alustas tegevust 1992. aastal.

Toikako Kaubandus OÜ tegevus on suunatud pagari-, kondiitri-, liha-, kala- ja piimatööstustele. Ettevõtte põhilised koostööpartnerid asuvad

Suurbritannias, Austrias, Saksamaal ja Kasahstanis.

2022. aastal tegutses Toikako Kaubandus OÜ jätkuvalt oma traditsioonilises tegevusvaldkonnas: imporditud kauba hulgimüük toiduainetetööstustele ja maitseainete, maitsesegude ning pagari-ja kondiitritoodete valmistusainete tootmine ja müük. Kliendisuhete tugevdamiseks ja müügivõimaluste suurendamiseks korraldasime koos oma tarnijate esindajatega mitmeid seminar-õppepäevi Eesti lihatööstuste ja pagari-kondiitritööstuste tehnoloogidele ning tootearendajatele. Samuti osalesid meie töötajad mitmetel erialamessidel.

Tulud, kulud ja kasum 2022. aastal oli OÜ Toikako Kaubandus müügitulu 4 505 289 eurot. 2022.a. majandustegevuse tulemuseks oli 326 733 eurot puhaskasumit.

Covid-19, Urkaina sõda, Energiakriis 2020. aasta alguses kinnitati koroonaviiruse (COVID-19) olemasolu ja see levis ka Eestisse põhjustades eriolukorra väljakuulutamise ning probleeme ettevõtetele ja majandustegevusele.

Ettevõte jälgib olukorda ja teadaolevale informatsioonile tuginedes ei avalda see eeldatavasti märkimisväärset negatiivset mõju ettevõtte tegevusele. Arvestades olukorra ebakindlust ja teadmatust selle edasistest arengutest ei ole usaldusväärset alust hinnanguks selle võimaliku mõju kohta ettevõtte tegevusele.

Sõjategevus Ukrainas otsest ja tuntavat mõju ettevõtte tegevusele ei ole tekitanud kuna eksport ja import Ukrainasse puudub. Energiahindade tõus on märgatav, eelkõige kajastub see rendipindade küttehindade tõusus ja ettevõtte enda autode kulutuses kütusele ning logistikahindade tõusus. Siiski näeme, et suurenev müügikäive kompenseerib need kulutused. Ettevõte näeb ennast jätkuvalt tegutsevana.

Eesmärgid järgmiseks majandusaastaks 2023. aasta põhieesmärgiks on säilitada olemasolevat turuosa Eestis. Koostöös valmistajatehastega koolitame jätkuvalt meie tehnolooge ja müügipersonali ning korraldada vastavaid seminar-kliendipäevi ka meie klientidele. Samuti on plaanis osa võtta erialamessidest Euroopas.

Tugevdada suhteid uute koostööpartneritega Kasahstanis ja Soomes.

Finantssuhtarvud 2022 2021 1. Omakapitali puhasrentaablus ROE (%)

ROE(%) = puhaskasum / keskmine omakapital x 100 42 25 2. Vara puhasrentaablus ROA (%)

ROA(%) = puhaskasum / keskmine vara x 100 21 13 3. Käibe ärirentaablus (%)

Käibe ärirentaablus(%) = ärikasum / müügitulu x 100 8 6 4. Käibe puhasrentaablus (%)

Käibe puhasrentaablus(%) = puhaskasum / müügitulu x 100 7 5 5. Lühiajalise kohustiste kattekordaja

Lühiajalise kohustiste kattekordaja = käibevara / lühiajalised kohustised 2,0 1,9 6. Müügitulu juurdekasvutempo (%)

Müügitulu juurdekasvutempo(%) =23,6 24 3 (aruandeaasta müügitulu / aruandeaastale eelnenud aasta müügitulu -1) x 100

TOIKAKO KAUBANDUS OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.