Rohkema info nägemiseks:

SANDLA PUIT OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6027; jälgijaid - 90. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta SANDLA PUIT OÜ kohta arvamuslugu!"

SANDLA PUIT OÜ hetkeolukord

Juba 6027 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 90 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 19 korda.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Sandla Puit põhitegevusalaks on alates aastast 2000 kokkupandavate puitehitiste (saunad, aiamajad, kuurid, garaažid) tootmine. Valdav osa ettevõtte toodangust läheb ettevõttest otse või läbi Eesti äriühingutest vahendajate Saksamaale, Hollandisse, Suurbritanniasse, Hispaaniasse ja teistesse riikidesse.

Tootmist iseloomustab keskkonnasõbralikkus, kuna puitmaja valmimisel ei teki kahjulikke jäätmeid ning protsesside pidev täiustamine kuulub ettevõtte igapäevase töö hulka. Sandla Puidu meeskond hindab tervislikku ja jätkusuutlikku keskkonda. Kõik tekkinud puidujäägid kasutatakse ära, kas tootmishoonete kütmiseks või puitbriketi tootmiseks.

Toodangu valmistamiseks kasutatav tooraine on põhjamaine okaspuu, mis pärineb hästimajandatud metsast ning mida tõendab FSC sertifikaat.

Puitmajasektor on üldiselt sesoonne ning suurem huvi toodete vastu on kevadest sügiseni.

Tulenevalt olukorrast maailma majanduses ja Vene Föderatsiooni agressioonisõjast Ukrainas ning seetõttu kehtestatud sanktsioonide mõjust on puitmajade tootmissektoril hetkel tellimusi vähem kui tootmisvõimsused võimaldavad.

Kuna puit on taastuv ja keskonnasõbralik ehitusmaterjal siis tuleviku perpektiivis on puidu kasutamine ehituses üha kasvav ternd. Samuti on rohepöörde kontekstis puittoodetel oluline roll süsiniku sidumisel.

Seetõttu on puitmajade tootjatel kindel koht ehitussektoris. Näeme käesoleval (2023) ja järgmisel (2024) aastal mõnigast turgude taastumist, 2021 aasta tasemele tõenäoliselt veel ei jõuta. Prognooside kohaselt võiksime 2021 taset ületada aastal 2025.

Ettevõttes oli 2022. aastal 71 töötajat ning tööjõukulud moodustasid 1,6 miljonit eurot.

2022. aastal oli ettevõtte müügitulu 10,2 miljonit eurot, millest 5,5 miljoni euro väärtuses müüdi Eesti klientidele ja 4,7 miljoni euro väärtuses

Saksamaa klientidele. Hinnanguliselt 95% Sandla Puit OÜ toodangust läheb kas otse või läbi vahendavate Eesti ettevõtete Eestist välja. Eelneva majandusaastaga võrreldes kahanes müügitulu 12%. Peamised põhjused müügitulu langus osas olid sisendhindade tõus, koroonakriisi järgne maailma avanemine (potentsiaalsed kliendid said taas reisima hakata), turu jahenemine ning kaudselt ka Ukraina-Vene sõja mõjud (kliendid on ettevaatlikumad rahaliste kulutuste osas).

Ärikasumiks kujunes 2022. aastal 562 tuhat eurot ning puhaskasum oli 348 tuhat eurot. Laenukoormus suurenes aruandeaastal 120 tuhat eurot ning intressikuludeks maksti 100 tuhat eurot. Saadud laenud ja liisingud on seotud Euriboriga ning seoses sellega on risk intressikulude suurenemiseks.

Sandla Puit OÜ on investeerinud ka sidusettevõttesse Insel Mill OÜ, mis tegeleb puithoonete tootmise ja saematerjali tootmise ning müügiga.

Investeeringut kajastatakse kapitaliosaluse meetodil ning aruandeaastal saadi investeeringust kahjumit 113 tuhat eurot.

Põhivarasse investeeriti aruandeaastal 888 tuhande euro eest. Põhivaras olevatest lõpetamata projektidest võeti kasutusse vara 1,5 miljoni euro väärtuses sealhulgas seadmeid 458 tuhat eurot ja ehitisi 999 tuhat eurot. Pooleliolevate projektide väärtuseks jäi aasta lõpuga 1,1 miljonit eurot, mille kasutusse võtmine on plaanitud 2023.a.

Ettevõte on saanud energia-ja ressursitõhususe toetust SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse kaudu Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Sihtfinantseeringut kasutatakse uute puidutöötlemisseadmete soetamiseks. Kogu projekti maksumus on 1,5 miljonit eurot, millest toetuse suurus on 532 tuhat eurot. Aruandeaastal laekus 167 tuhat eurot ja kokku on sihtfinantseeringut saadud 318 tuhat eurot.

Järgnevaks perioodiks kavatsetakse suurendada tootmismahtu, parandada ja optimeerida tootmisprotsesse ning laiendada kliendibaasi ning olemasolevaid turge. Põhivarasse planeeritakse investeerida ca 400-500 tuhat eurot. 2023. aastal ei ole ettevõttel plaanis töötajate arvu muuta.

2022 2021

Müügitulu 10 228 138 11 659 713

Tulu kasv % (müügitulu 2022 – müügitulu 2021)/ -12% 34% müügitulu 2021 * 100)

Puhaskasum 348 286 340 070

Puhasrentaablus % 3% 3% (puhaskasum/ müügitulu * 100)

Lühiajaliste võlgnevuste kattekordaja 2,22 0,98 (käibevara/ lühiajalised kohustused)

ROA (puhaskasum/varad) 5% 4%

SANDLA PUIT OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.