Rohkema info nägemiseks:

TALENT PLASTICS TARTU AS

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2473; jälgijaid - 20. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta TALENT PLASTICS TARTU kohta arvamuslugu!"

TALENT PLASTICS TARTU AS hetkeolukord

Juba 2473 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 20 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,6 punktiga ja kommenteeritud 13 korda.

Tegevusaruanne 2022

Talent Plastics Tartu AS alustas oma tegevust 2000. aasta lõpul, siis NPP Eesti AS nime all. NPP Eesti AS kuulus kontserni Nyköpings

Industries AB, kus olid lisaks kaks sõsarettevõtet, üks Riias, teine Nyköpingus. 2005 aasta lõpul osteti Nyköpings Industries AB ära Talent

Plastics AB poolt ja selle tulemusena kuulub Talent Plastics Tartu AS täna Rootsi kontserni Talent Plastics AB. Praeguseks on Talent Plastics

Tartu AS omanikuks samasse kontserni kuuluv Talent Plastics AB.

Talent Plastics Tartu AS toodab väiksemaid plastdetaile (kaaluga kuni 500 grammi), mis reeglina lisaks survevalule vajavad järeltöötlust (kooste, trükkimine, ultrahelikeevitus jne.). Peamised sektorid millele toodetakse on tööstus, lõpptarbija tooted, autotööstus, medistiin, elektroonika, mööblitööstus. Tootmine toimub kolmes vahetuses.

Talent Plastics Tartu AS toodangust enamus (2022. aastal 33%) eksporditakse Rootsi, suuruselt teine turg on Eesti (2022. aastal 31%). Kokku ekspordib Talent Plastics Tartu AS enam, kui kahekümnesse riiki. Enamus tootmises kasutavast toormaterjalist ja komponentidest tarnitakse

Eestist. Eksportimisel väljastatakse arved põhiliselt EUR-is ja SEK-is. Valuutariskide maandamiseks on kliendilepingutes vastavad valuutaklauslid.

Ettevõtte majandustegevus põhimõtteliselt ei ole hooajaline, mõningane käibelangus esineb suvel aga samasse perioodi on planeeritud kollektiivpuhkus. Üldine majandus- ja elukeskonna piirangutest tulenev mõju (majanduse langus ja koroona) on olnud väheoluline või pigem positiivne. Suurem väljakutse pikas perspektiivis on plasti reputatsioonist tulenev mõju plasti kui tooraine kasutamisse. On kliente kes soovivad minna tagasi plastilt metallile või muudele materjalidele. Plasti reputatsioonist (kilekottidest tulenev reostuse kajastus) tulenevalt on ka tuntav mõju tööjõu palkamisel kus inimesed kardavad ennast selle valdkonnaga siduda.

Aruandeperioodil on tehtud investeeringuid tehnoloogia kaasajastamisse ja automatiseerimisse. Esmakordelt soetati täiselektriline survevalu masin. 2023 aastal on plaanis samuti investeerida vähemalt 1 täiselektrilisse survevalu masinasse ja mõõte- ja protsessiseadmetesse.

Ehitise finantseerimiseks võetud laenu intressimäära muutus on olnud ettevõtte tegevusele väheoluline.

Talent Plastics Tartu AS on sertifitseeritud vastavalt ISO 9001, ISO 14001 ja ISO 45001 standardile. Standarditest tulenevalt on ettevõte hinnanud oma tegevuse keskkonnamõjud ja nendest tulenevalt määranud keskkonnamõjude vähendamise tegevuskava.

Aktsiaseltsi müügitulu 2022. aastal oli 3 744 437 EUR-i.

Talent Plastics Tartu AS on Eesti Kaubandus- Tööstuskoja ning Eesti Plastitööstuse Liidu liige.

Peamised finantssuhtarvud:

Arvutus metoodika 2022 2021

Varade rentaablus Puhaskasum / varad kokku * 100 3,84 % 10,39 %

Omakapitali rentaablus Puhaskasum / omakapital * 100 4,66 % 13,87 %

Maksevõime üldine tase Käibevara / lühiajalised kohustused 3,21 2,64

TALENT PLASTICS TARTU AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.