Rohkema info nägemiseks:

PRINT BEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 9749; jälgijaid - 55. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta PRINT BEST OÜ kohta arvamuslugu!"

PRINT BEST OÜ hetkeolukord

Juba 9749 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 55 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Print Best OÜ on kodumaisel erakapitalil põhinev tootmisettevõte, kes annab hetkel (2022) tööd ligi 95´le tootmise ja müügivaldkonna spetsialistile.

Suurem osa toodangust ca 95% eksporditakse otse ja läbi vahendajate Euroopa Liidu maadesse.

Põhilisteks klientideks on kirjastajad ja tootmisettevõtted.

Peamised tootmisartiklid on pehme- ja kõvakaanelised raamatud, erinevad tootekataloogid, nii klamber- kui ka liimköites ajakirjad, atlased jne.

Konkurents sihtturgudel läheb tihedamaks ning järjest enam mängib suurt rolli lisandväärtuse loomine lisaks tavapärastele lahendustele, seetõttu näeb Print Best OÜ tuleviku potentsiaali eelkõige automatiseerimises, tootearenduses ja pidevas kvaliteedi parandamises. Üheks võtmesõnaks peame nutikat tootmist st investeerimist ka digiarendusse ja tarkvarasse.

Kaasaegse masinapargi ja professionaalsete töötjatega suudame oma klientidele pakkuda kvaliteetset, kiiret ja paindlikku teenust. Ettevõtte tootmine töötab 24/7.

Arvestades trükitööstuse üldiseid arenguid on OÜ Print Best suundumus olnud kõrgtehnoloogilised seadmed ja suuremat lisandväärtust omavad tootegrupid.

Efektiivsuse tõstmiseks investeeritakse jätkuvalt kaasaegsetesse tootmisseadmetesse ning panustatakse töötajate professionaalsuse tõstmisse läbi erinevate koolitusprogrammide.

2022. aastal investeeris ettevõte seadmetesse ning tootmise digitaalsetesse lahendustesse ca 3,2 miljonit eurot.

2022.aasta teisel poolel valmis uus tootmishoone koos uue laoga, millega saime juurde ca 4000 m2 tootmispinda. Tehtud investeeringutega (seadmed, hoone) on meil võimalus tõsta trükiteenuste mahtu 10 miljonilt käibelt ca 40 miljonile käibele.

Print Best OÜ asub geograafiliselt heas asukohas (Kesk- Eestis), kus ei ole tunda väga teravaid sotsiaalseid mõjusid (tööjõupuudust, survet palgakasvule).

Aruandeaastal ettevõtte sai finantskulu summas 155 442 EUR laenukapitali kasutamise eest (2021.a. intressikulu oli 67 901 EUR). Suur osa ettevõtte poolt kaasatud finantskohustise laenuintressidest on seotud kas 3 kuu või 6 kuu Euriboriga. Ettevõtte juhtkond monitoorib olukorda selleks, et vähendada ettevõtte riske, mis on seotud tulevikus võimaliku Euribori tõusuga. Juhatuse hinnangul ei ole veel Euribori tõusu mõju ettevõtte jaoks sisuline, mis nõuaks investeerimise strateegia ülevaatamist.

OÜ Print Best 2022. aasta müügitulu oli 15,0 miljonit eurot, millega kujunes kuu keskmiseks käibeks 1 253,4 tuhat eurot. Suurenes müük Rootsi turule ca 31,4 %, Hollandi Kuningriiki 151 %,

Norra turule 86% , Prantsusmaale 16%, Saksamaa turule 45,6% ja Eesti turule 12% võrreldes 2021 aastaga. Vähenes müügitulu Soome 17,9% ja Taani kuningriiki 23,1%

Üldine trükitoodangu müügikäive kasvas ca 30,6% võrreldes eelneva 2021 aastaga.

Trükipaber ja materjalid tarnitakse põhiliselt maaletoojatelt ja otsetarnetena tootjatehasest.

Märgatavat hooajalisust ning tsüklilisust trükitööstuse tööspetsiifikas ei esine.

Nii Eesti kui ka ülejäänud maailma majanduse edasine käekäik on seotud Venemaa sõjalise agressiooniga ning sellega, millise suuna sõda võtab. Praegustes oludes tehtud prognoose ümbritseb ulatuslik määramatus, sest nii toormete hinnad, mis on väga ebastabiilsed, kui ka tarneahelaprobleemide lahendamine sõltuvad olulisel määral sõja käigust ja lääneriikide sanktsioonidest Venemaale.

Töötajate keskmine arv oli 2022. aastal 95 (2021. a. 90 ), tööjõukulu oli 2,401 tuhat eurot.

PRINT BEST OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.