Rohkema info nägemiseks:

ÜLEMISTE CENTER OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3636; jälgijaid - 40. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ÜLEMISTE CENTER OÜ kohta arvamuslugu!"

ÜLEMISTE CENTER OÜ hetkeolukord

Juba 3636 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 40 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 5,0 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Üldine informatsioon

Ülemiste Center OÜ (edaspidi ka „Ettevõte“) põhitegevuseks on kaubanduskeskuste arendamine, väljarentimine ja nende haldamine. Ülemiste Center OÜ opereerib Ülemiste kaubamärgi all SIA-ga Linstow Baltic sõlmitud juhtimislepingu alusel. SIA

Linstow Baltic opereerib ning arendab kaubanduskeskuseid Lätis ja Eestis.

Ülemiste Center OÜ 100% osade omanik on holding ettevõtte (Hollandi Kuningriigis registreeritud Ülemiste Holding Nederland

B.V) kaudu Linstow AS, Norra Kuningriigis asuv kinnisvarafirma. Linstow AS kuulub AWILHELMSEN AS koosseisu, mille omanikeks on Wilhelmsen perekonna liikmed.

Põhitegevus ja areng

Ülemiste keskus on kindlustanud end turuliidrina ning Tallinna ja Harjumaa elanike seas tuntuima kaubanduskeskusena peale 28 500 m2 juurdeehituse valmimist aastal 2014 ning aastal 2015 kahe täiendava korruse juurde ehitamist parkimismajale. 2019.

aastal valmis juurdeehitus, millega lisati 13 000 m2 kaubandus- ja meelelahutuspinda.

Kantar Emori Tallinna kaubanduskeskuste seireuuringu põhjal on Ülemiste keskus Tallinna ja Harjumaa elanike hinnangul 2022.

aastal jätkuvalt parim tööstuskaupade ostukoht. Ülemistet peab parimaks kolmandik elanikest, tegemist on selgelt kõige tuntuma ning ka kõige laiema ostjaskonnaga keskusega, kust on kaupu ostnud või teenuseid tarbinud 34% piirkonna elanikest. Ülemiste keskuse tööstuskaupade ostjaskonna laius, samuti teenuste tarbimine on püsinud stabiilne, veidi on järgi andnud toidukaupade ostmine. Ülemiste keskus on ka maineliider, eristudes konkurentsis kõige laiemat kaubavalikut ning meeldivat ostukeskkonda pakkuva kogu pere ostukohana.

Aruandeaastal oli Ülemiste keskuse kaalutud keskmine renditulu renditava kaubanduspinna kohta kuus 19,2 eurot, mis on 3,28 eurot kõrgem 2021. aastaga võrreldes.

Aruandekuupäeva seisuga oli keskuses vakantseid pindu 1,0% (31.12.2021: 1,4%) kogu pinnast.

Eesmärgiga paremini vastu tulla klientide vajadustele investeeris aruandeaastal Ülemiste Center OÜ keskuse üldalal asuva vee- teemalise puhkeala renoveerimisse, väliparkla valgustusse ning muudesse kliendirahuoluga seotud projektidesse.

Aastaks 2023 on planeeritud mitmed investeeringud fookusega tehnosüsteemide uuendamisele. Investeeringute eesmärgiks on eelkõige klientide rahulolu tõstmine ning hoone opereerimisega seotud kulude optimeerimine.

Lisaks valmistatakse ette Ülemiste keskuse järgmist laiendusprojekti, mis on seotud Rail Baltica terminali ehitusega keskuse vahetusse naabrusesse ning kogu Ülemiste piirkonna arenguga laiemalt. Rail Baltica on rohevööndi raudteetranspordi taristu projekt, mille eesmärk on integreerida Balti riigid Euroopa raudteevõrku, projekti valmimistähtaeg on 2027. aastal.

Äritegevuse riskid

Ettevõtte äritegevusega seotud riskide juhtimine on oluline ja lahutamatu osa Ettevõtte juhtimisest. Riskijuhtimise eesmärgiks on optimaalse tasakaalu leidmine võimaliku kahju või saamata jäänud kasumi ning riskide vähendamiseks kasutatava ressursside vahel. Riski defineeritakse kui tulevikus toimuvat võimalikku sündmust, mis võib mõjutada Ettevõtte eesmärkide saavutamist.

Oma äritegevuse juhtimisel eelistab Ettevõtte juhtkond reeglina riski ennetamist riskisündmusele tagantjärgi reageerimisele.

Ettevõtte võime tuvastada, mõõta ja kontrollida erinevaid riske omab olulist mõju Ettevõtte kasumlikkusele.

Ettevõtte riskijuhtimise aluseks on üldiselt aktsepteeritud raamatupidamisstandardite ja hea tava jälgimine ning Ettevõtte sisemised regulatsioonid ja poliitikad. Riskide juhtimine üldisel tasandil sisaldab nende tuvastamist, mõõtmist ning kontrollimist.

Peamine roll riskide juhtimisel ja riskiprotseduuride kinnitamisel on Ettevõtte juhatusel. Ettevõtte juhatuse hinnangul Ettevõtte suurimaks riskiks on võimalik lühi- ja/või pikaajaline negatiivne mõju tema finantstulemusele ja/või mainele.

Valuutarisk

Tulenevalt sellest, et põhiosa Ettevõtte finantsvaradest ja -kohustistest on noteeritud eurodes, ei ole Ettevõttel olulist valuutariski.

Intressimäärarisk

Intressimäärarisk tähendab seda, et intressimäära muutmine toob kaasa muutuse Ettevõtte rahavoos ja kasumis.

Intressimäärariski mõju Ettevõtte majandustulemustele analüüsitakse regulaarselt. Ettevõte on avatud rahavoogude intressimäära riskile seoses ujuva intressimääraga võetud võlakohustistelt ja antud laenudelt. Ettevõte intressiriski juhtimisel on oluline jälgida rahaturu intressikõvera liikumisi, mis väljendab turuosaliste ootusi turuintresside osas ning võimaldab hinnata EUR intressimäärade kujunemise trendi.

Majanduskeskkond

Kinnisvara kui ka kaubanduse sektorite areng on tihedalt seotud üldise majanduskasvu ja -keskkonnaga.

Aruandeaastal olid Ettevõtte suurimad riskid seotud geopoliitilise olukorraga ning maailmamajanduse arengutega. Aruandeaastal realiseerusid pikki aastaid võimatuks peetud riskid nagu Venemaa sõjaline agressioon, energiakriis ning erakordselt kiire inflatsioon. Sellele lisandus aruandeaasta teisel poolel intressimäärade järsk kasv ja kartus, et keskpankade intressitõusude majandust jahutav mõju jõuab avatud majandusega Eestisse esimesena, käivitades siin majandussurutise.

ÜLEMISTE CENTER OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.