Rohkema info nägemiseks:

ECOBIRCH AS

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 6831; jälgijaid - 71. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ECOBIRCH AS kohta arvamuslugu!"

ECOBIRCH AS hetkeolukord

Juba 6831 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 71 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,1 punktiga ja kommenteeritud 34 korda.

Tegevusaruanne 2022

Ecobirch AS on liimkilbivabrikust ja saeveskist koosnev puidutööstusettevõte, kus saeveski rolliks on kase saematerjali tootmine liimkilbivabriku tarbeks. Pärnu liimkilbivabrik kasutas liimkilbi tootmisel toormena lisaks kase saematerjalile vähesel määral ka lepa saematerjali.

Ecobirch AS äritegevus ei ole hooajaline.

Ettevõtte olulisemateks majandusarengut mõjutavateks välisteks teguriteks olid maailmamajanduse jahtumine ja sellest tulenevalt ka nõudluse langus olulisimal sihtturul (USA).

Ettevõtte tegevusele mõjus negatiivselt toorme, energia ja teiste sisendite kallinemine ning üldine nõudluse vähenemine turgudel. Vastupidiselt kasvavale toorme hinnale kase osas oli turgudel, eriti aasta teises pooles, lõpptoodetele tugev hinnasurve alla.

Lisaks mõjutasid ettevõtet valuutariskid, peamiselt USD kursi muutused Euro suhtes, kuna peamine sihtturg kasutab maksevahendina USA dollarit. USD kurss Euro suhtes oli valdav osa aastast stabiilselt nõrk. 2023 aastal ettevõte jälgib valuutakursi muutust ja sobival ajal konverteerib USA dollarid Euro vastu, et maandada riske.

Ettevõtte laenu- ja kapitalirenditehingute intressimäärad sisaldavad euribori komponenti.

Aruandeaastal ning aruandekuupäeva järgselt ei ole euribori tõus ettevõtte äritegevusele olulist mõju omanud.

Äritegevusele spetsiifilised riskid olid kasepuidu nõudlus ja populaarsus turgudel, toorme/tööjõu kättesaadavus ja hind.

Covid-19 pandeemia ei ole ettevõtte tegevusele olulist mõju avaldanud.

24. veebruaril 2022 alanud sõda Ukrainas on muutnud majanduse üldiselt ebastabiilsemaks ning tuues sealhulgas endaga kaasa erinevad hinnatõusud. Kuna olukord Ukrainas on ebakindel ja kiiresti muutuv, siis ei ole juhtkonnal võimalik selle sündmuse mõju ettevõttele täpsemalt hinnata.

2022. andis Ecobirch AS tööd keskmiselt 106 töötajale (2021: 157 töötajat) ja 1-le palgalisele juhatuse liikmele.

Ettevõte on tegev taastuvate ressursside valdkonnas töödeldes ja väärindades puitu. Oleme liitunud nii FSC kui ka PEFC jätkusuutliku metsamajandamise programmidega ning läbinud vastavad sertifitseerimised tõendamaks, et meie tootmisprotsessis kasutatav puit pärineb vastutustundlikult majandatud metsadest. Tootmise käigus tekkivad tootmisjäätmed nagu saepuru, hake ja höövlilaast kasutatakse täielikult ära taastuvenergiaga tegelevates ettevõtetes puidupelletite või soojusenergia tootmisel.

Jälgime pidevalt oma töökeskkonna näitajaid panustades tööohutusse ja töötajate tervishoidu.

Oleme Pärnu Võrkpalliklubi pikaaegsed toetajad ja muu hulgas toetanud lasteaedu, koole ja teatrit puitmaterjalidega. Mõistame keskkonnahoiu olulisust ning igal aastal anname oma panuse metsade taastamiseks.

Ecobirch AS tootmine ja müük.

Liimkilbivabriku müügimaht kahanes ca 32,8% võrreldes 2021. aastaga, müügimahuks kujunes 28 951 m3 (2021.a 43 102 m3) liimkilpi.

Saeveski saagis või lasi teenuses saagida 74 837 m3 (2021.a 89 296 m3) kase saepalki, sellest toodeti 33 390 m3 (2021.a 40 718 m3) saematerjali. Välja müüdi 5 599 m3 (2021.a 12 532 m3) ja osteti 29 719 m3 (2021.a 48 073 m3) saematerjali.

Ecobirch AS 2022.a. majandusaasta müügituluks kujunes 40,7milj.€ (2021.a 48,5 milj. €), mis oli ca 16,2% väiksem eelneva aasta müügitulust.

Otsesed tööjõukulud kasvasid 2022. aastal 3% võrreldes 2021. aastaga. Samas kahanes väga oluliselt tööjõurendi kulu (kasumiaruandes kui „ Kaubad, toore, materjal ja teenused“): 28%

ECOBIRCH AS kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.