Rohkema info nägemiseks:

SAKALA TEED OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3053; jälgijaid - 35. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta SAKALA TEED OÜ kohta arvamuslugu!"

SAKALA TEED OÜ hetkeolukord

Juba 3053 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 35 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,5 punktiga ja kommenteeritud 10 korda.

Tegevusaruanne 2022

2022. aastal jätkus Sakala Teed OÜ majandustegevus. Tegeleti maanteede remonttöödega, teedeehitusmaterjalide tootmisega, liikluskorraldusvahendite tootmise ja paigaldamisega ning teedehooldusega. Vähesel määral ka teetööde masinatega teenuste osutamisega.

Aruandeaasta müügitulu oli 6 189 tuh.eurot (2021 aastal 7 211 tuh.eurot). Kogu müügitulu kahanes võrreldes eelneva 2021 aastaga ca14%.

Müügitulu vähenemine tulenes valdavalt riigieelarve vahendite nappusest põhjustatud hangete mahu vähenemisest aruandeaasta teises pooles.

Müügitulust ca 79% tuli teehoiutöödest, ca 21% nende teostamiseks vajalike mineraalmaterjalide kaevandamisest ja tootmisest

Suurimad tööd olid aruandeaastal riigiteedel ja kohaliku omavalitsuse teedel. Teedeehituse turu keerulist seisu arvestades tuleb konkurentsis püsimiseks otsida võimalusi kulude vähendamiseks, samas jätkata aktiivset tegutsemist täiendavate tööde hankimisel.

Ettevõtte müügimahtu mõjutab ennekõike investeeringute maht riigi taristusse. Tee remonttööde hooajalisust aitab mõnevõrra kompenseerida teehooldega tegelemine.

Parema logistika ja paindlikkuse tagamiseks tuleb jätkuvalt otsida täiendavaid võimalusi liiva ja kruusa kaevandamiseks.

Aruandeaastal investeeriti tehnika uuendamisse 316 tuhat eurot. Suutlikkuse tagamiseks tuleb jätkata tehnika uuendamist ja väljavahetamist enamvähem samades mahtudes ka järgnevatel aastatel.

Sakala Teed OÜ omab integreeritud kvaliteedi- ja keskkonnajuhtimissüsteemi (ISO9001:2015; ISO14001:2015), mis tõendab ettevõtte võimekust vahendada, valmistada ja paigaldada keskkonnasäästlikult klientide nõuetele ja vajadustele vastavaid tooteid.Ettevõtte teehoiutöödest tulenevad tegevusriskid ja võimalikud kahjud on kaetud kindlustuste ja garantiidega.

Sakala Teed OÜ-s töötas aasta lõpu seisuga 35 inimest. Aasta keskmine töötajate arv (taandatud täistööajale) oli 34.

Majandusaastal ja aruande koostamise perioodil ei ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seonduvaid riske, kuna arveldus toimub eurodes ja laenukohustused puuduvad.

Seoses 2022 alanud sõjategevusega Ukrainas ja Euroopa Liidu vastutegevusega sellele on olukord majanduses muutunud halvemuse poole ning raskemini etteaimatavaks, mis põhjustas 2022 aastal sisendhindade suurt kasvu.

Käesoleval aastal on märgata hindade mõningast stabiliseerumist

Aruandeaasta tegevus tuleb hinnata mitte kordaläinuks.

Tulenevalt teehooldetööde mahu vähenemisest 2023 aasta lõpust ning järjest halvenevast olukorrast teedeehitusturul otsime võimalusi efektiivsuse kasvuks ja kulude vähendamiseks.

Ettevõte on jätkuvalt tegutsev.

Peamised finantssuhtarvud: 2022 2021 suhtarvude arvutamise valem (müügitulu 2022 - müügitulu 2021) / müügitulu 2021

Käibe muutus -14,2% 15,3% *100

Ärirentaablus -0,9% 4,6% ärikasum/müügitulu *100

Varade rentaablus (ROA) -2,3%: 7,8% puhaskasum/varad *100

Omakapitali puhasrentaablus ROE -3,5% 9,8% puhaskasum/omakapital *100

Maksevõimekordaja 2,2 3,4 käibevara/lühiajalised kohustused

Toomas Leppik

Juhatuse liige

SAKALA TEED OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.