Rohkema info nägemiseks:

UPM OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2118; jälgijaid - 96. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta UPM OÜ kohta arvamuslugu!"

UPM OÜ hetkeolukord

Juba 2118 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 96 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

Üldine teave

UPM OÜ on UPM-Kymmene kontserni tütarettevõte, mis registreeriti Eesti Vabariigis 28. mail 2003. Ettevõte põhitegevus on kontserni ettevõtetele Soomes ja Eestis puittooraine hankimine ja Eestis pabertoodete müümine.

Tegevuskeskkond

COVID-19 pandeemia ja selle tõkestamiseks kasutusele võetud meetmed tõid 2020. aastal kaasa järsu maailmamajanduse languse. 2021.

aastal hakkas globaalne majandus taastuma, kuid pole kindel, kui kaua taastumine kestab. Vaatamata edusammudele vaktsineerimisel, on uued epideemiapuhangud erinevates maailma paikades jätkuvalt võimalikud. Globaalse majanduse taastumine 2020. aasta suurest langusest ja samal ajal jätkuv pandeemia on pingestanud ja häirinud paljusid tarneahelaid, sh logistikat ja energiat, mis on suurendanud kulusid ja hindade ebakindlust ning mõjutanud paljude toorainete ja energia kättesaadavust. Hiina võttis 2022. aastal kasutusele null-covidi poliitika, mis pidurdas tema majanduskasvu 2022. aastal.

UPM on rakendanud ulatuslikke ettevaatusabinõusid, et kaitsta pandeemia ajal oma töötajate tervist, tagada nende turvalisus ja ettevõtte tegevuse jätkuvus ning jätkata oma strateegilisi projekte. Siiani on UPM suutnud oma töötajaid ja tegevust hästi kaitsta.

Vastusena Venemaa rünnakule Ukraina vastu on Euroopa Liit ja mitmed riigid kehtestanud ulatuslikud sanktsioonid Venemaa ja Valgevene suhtes. Euroopa Liit on kehtestanud ekspordi- ja impordipiirangud mitmetele metsatööstuse tootekategooriatele, Euroopa Liitu sisenemise keelu

Venemaa transpordiettevõtjatele ning sanktsioneerinud mitmeid Venemaa panku. Tõrked rahvusvahelistes müügi-, ostu- ja maksevoogudes, mis hõlmavad Venemaa osapooli, on vältimatud. Venemaa on samuti kehtestanud õigusaktid, mis piiravad mitte-Venemaa ettevõtetel dividendi- ja laenumaksete kodumaale tagasi toomist ning on tekitanud erimeelsusi Venemaalt kliendimaksete sissenõudmisel. Samuti on Venemaa piiranud või peatanud maagaasi ja elektrienergia voolu Venemaalt. Need piirangud on mõjutanud mitmeid Euroopa Liidu riike, kus UPM-il on tootmine ning põhjustanud elektri- ja gaasihinna tõusu.

Praeguste ja võimalike uute sanktsioonide, vastusanktsioonide ja turu arengute täielik mõju selgub alles olukorra arenedes.

UPM jälgib olukorda tähelepanelikult ning teeb otsused vastavalt.

2022. aasta majandustulemused

Aastaeelarve koostati algselt kontserni tehaste nõudlust silmas pidades, kuid aasta jooksul korrigeeriti seda muutunud majandustingimuste alusel. Majandusaastal jätkas ettevõte puidu hankimist vastavalt kontserni tehaste nõudlusele ning müüs paberit vastavalt turu nõudlusele.

UPM OÜ müügitulu kasvas oluliselt tulenevalt puiduhindade kiirest kasvust, ehkki tarnemahtude kasv oli leebem.

Peamised majandusnäitajad:

Käive 2022: 38 310 tuhat eurot (2021: 20 811 tuhat eurot)

Ärikasum 2022: -88 tuhat eurot (2021: 30 tuhat eurot)

Puhaskasum (-kahjum) 2022: -81 tuhat eurot (2021: 23 tuhat eurot)

Varade tootlus (ROA) 2022: -0,88% (2021: 0,79%)

Omakapitali tootlus (ROE) 2022: -6,43% (2021: 1,72%)

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) 2022: 1,16 (2021: 1,85)

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid:

ROA (%) = puhaskasum / varad kokku * 100

ROE (%) = puhaskasum / omakapital kokku * 100

Lühiajaliste kohustiste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustised

Töötajad

Ettevõtte tööjõukulud moodustasid 2022. aastal 427 tuhat eurot (2021: 438 tuhat eurot).

UPM OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.