Rohkema info nägemiseks:

ADILA CAMP OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 2987; jälgijaid - 6. Arvustusi - 0; Artikleid 0 "Kirjuta ADILA CAMP OÜ kohta arvamuslugu!"

ADILA CAMP OÜ hetkeolukord

Juba 2987 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 209 korda.

Tegevusaruanne 2022

Majanduskeskkond 2022 2022.a. maailmajandust iseloomustab selle kasvu aeglustumine, mis süvenes aasta teises pooles. Majandusaktiivsus on nõrgenenud nii tootmis- kui ka teenustesektoris. Hoogne inflatsioon ja kõrged energiahinnad ning karmistunud finantseerimistingimused koos Vene-Ukraina sõja ja geopoliitiliste konfliktidega kahjustavad maailmamajandust üha enam.

Eesti majanduse seis on olnud keskmisest parem. Vaatamata elukalliduse kiirele tõusule on säilinud tugev nõudluskeskkond, kuid nõrgem maailmamajandus jätab jälje Eesti ekspordivõimalustele. Kaupade väljavedu püsivhinnas mõõdetuna kahanes aastavõrdluses -0,7% , enim vähenes puidu ja puidutoodete ning metallide ja metallitoodete eksport. Ukraina sõda mõjutas ahelreaktsioonina ka kinnisvara ja ehitussektorit, kus teatud ehitusmaterjalide hinnad tõusid ulmelistesse kõrgustesse või olid sootuks kättesaamatud ning arendajatel tuli leida uusi turgusid, kust materjale tarnida. Sellest tulenevalt tõusid hinnad kinnisvarasektoris. Sügisel aga võtsid energiakriis, kiiresti kasvav euribor ja inflatsioon inimestelt kindlustunde ning majanduskasv pidurdus. Üha kasvava inflatsiooni ohjeldamiseks on Keskpangad asunud jõuliselt rahapoliitilisi intressimäärasid tõstma, mille mõjul suurenevad ka laenuteenindamise kulud. See aga omakorda võib nõrgendada ettevõtete ja majapidamiste maksevõimet ning nende majanduslikku seisu. Majandusekspertide hinnangul Euroala inflatsioon alaneb 9 protsendilt ja jõuab 2023.a. lõpuks 2 protsendi piiri lähedale. Sellele vaatamata olulist majanduskasvu järgmisel aastal Euroalal ette ei nähta. Eesti Panga prognoosi kohaselt väheneb Eestis SKP kasv 1,5% 2023.aastal.

Ettevõtte majandustegevus

Adila Camp OÜ majandustegevuseks on hoonete üürimine ja haldamine.

Aruandeaastal jätkas Adila Camp OÜ hoogsa arendustegevusega, juurde soetati seitse uut konteinermaja, kaks aiamaja ja kolm kärgmaja ning mitu abihoonet. Valmis uus saunahoone ning kinnistule rajati korvpalli-, rannavõrkpalli- ja kaks padeli mänguväljakut. Lisaks investeeriti territooriumi haljastusse ning teede- ja kommunikatsioonitaristutesse. Kokku ulatus uute põhivarainvesteeringute summa 2022. aastal 2,12 mln. euroni.

Tulenevalt majandustegevuse laienemisest saavutas Adila Camp OÜ 118,8%-lise käibe juurdekasvu eelmise majandusperioodi 2021.a. käibega võrreldes, kuid samas kasvasid ka ettevõtte kulud. Nii näiteks olid otsekulude juurdekasv 113,6 tuh. eur., ehk 134,7% suurem.

Aruandeaastal toimus vara kindlustusjuhtum, mille käigus sai lumerohke talve tõttu kannatada vastvalminud paviljon. Ettevõte hindas vara kahju summaks 284,8 tuh. eurot, millest kindlustusselts on kokkuleppeliselt nõus hüvitama 230,0 tuh. eurot.

Adila Camp OÜ lõpetas 2022. majandusaasta 516,4 tuh. eurose kahjumiga. Bilansipäeva seisuga on ettevõttel varasid kokku 4,9 mln. eurot ning kohutuste saldo on summas 4,7 mln. eur. Seisuga 31.12.2022.a. on ettevõtte käibekapital negatiivne summas 1,33 mln. eurot. See asjaolu võib tekitada kahtlust ettevõtte suutlikkuses jätkata jätkuvalt tegutsevana. Suur osa lühiajalise kohustisena kajastatud saadud laenud on seotud osapooltelt ja neid laene ei saa tagastada enne pangalaenu tagastamist. Ettevõtte omanik on väljendanud valmisolekut pikendama laenude tähtaegu, andma täiendavat finantsabi ning vajadusel tegema täiendavaid sissemakseid omakapitali. Sellest tulenevalt juhatus hindab, et vaatamata kahtluse esinemisele on ettevõte jätkuvalt tegutsev.

Aruandeaastal tegi Adila Camp OÜ ainuosanik täiendavad mitterahalised sissemaksed kokku summas 700,0 tuh. eur., suurendades Adila Camp OÜ osakapitali 1 euro võrra ning tasudes ülekursssi summas 699 999 eurot.

Järgneval majandusaastal 2023 jätkab Adila Camp OÜ kinnistul arendustegevusega ning renditeenuste pakkumisega.

Peamised finantssuhtarvud 2022 2021

Müügitulu (tuh. eur.) 210,7 96,3

Puhaskasum, -kahjum (tuh. eur.) -516,4 -283,5

Lühiajaliste kohustuste kattekordaja 0,21 0,15

Suhtarvude arvutamisel kasutatud valemid: • Lühiajaliste kohustuste kattekordaja (kordades) = käibevara / lühiajalised kohustused /digitaalselt allkirjastatud/

Tõnis Sõõrumaa

ADILA CAMP OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.