Rohkema info nägemiseks:

MARAL INVEST OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 1868; jälgijaid - 2. Arvustusi - 3; Artikleid 1+ "Kirjuta MARAL INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

MARAL INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 1868 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 2 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,3 punktiga aga kommenteeritud ei ole.

Tegevusaruanne 2022

OÜ Maral Invest põhitegevusalaks on tütarettevõtete haldamine (EMTAK 64201). Järgmisteks majandusaastateks jääb ettevõtte põhitegevusalaks pikaajaliste finantsinvesteeringute haldamine.

Ettevõtte juhatus on ühe liikmeline.

OÜ Maral Invest konsolideerimisgrupi ettevõtted jätkasid aruandeaastal oma põhitegevusega. Kontserni majandusaasta müügitulu oli 149,6 miljonit eurot, kasvades võrreldes 2021.aastaga ~46%. Käibe kasvu üheks põhjuseks on aruandeaastal soetatud 100% osalus Leedu pagari-ja kondiitritootmisettevõttes Lietuvos kepejas. 2022.aasta müügitulust 44% teeniti Eesti Vabariigis (2021.aasta oli sama näita 53%). Sarnaselt eelnevale majandusaastale tuli kogumüügitulu pagari- ja kondiitritoodete turustamisest. Konsolideerimisgrupp lõpetas majandusaasta 4,06 miljoni eurose kasumiga (2021.aasta kontserni puhaskasum oli 2,57 miljonit eurot).

Kontserni skeem 31.12.2022:

Tütarettevõtte OÜ Vallerton jätkas aruandeaastal oma põhitegevusalal. OÜ Vallerton juhatus on ühe liikmeline ja aruandeaastal juhatuse liikmele tasusid ei makstud ning palgalisi töötajaid ei olnud.

OÜ Maral Invest soetas aruandeaastal juurde 0,19% osaluse AS-is Eesti Pagar, mille tulemusena otse ja kaudselt on OÜ Maral Invest osalus

AS-is Eesti Pagar 99,82%. AS Eesti Pagar peamiseks tegevusalaks on pagari- ja kondiitritoodete toomine ja turustamine. Toodangut turustatakse põhiliselt Eesti Vabariigis ja lähi Euroopa riikides. 2022. majandusaastal oli AS Eesti Pagar müügikäive 78,93 miljonit eurot.

Aruandeaastal investeeriti tootmislikku põhivarasse 1,8 miljonit eurot.

Tütarettevõtte juhtkonna hinnangul toimusid ettevõttes 2022.aastal sündmused, mis mõjutasid ettevõtte aruandeaasta majandustulemusi ja mille mõju kandub edasi ka järgnevate aastate majandustulemuste paranemisele, klientide rahulolu suurenemisele ja töökeskkonna olulisele paranemisele: (cid:127) Energia ja tooraine hüppeline hinnatõus; (cid:127) Turuosa suurendamine; (cid:127) Investeeringud uutesse tehnoloogiatesse, tootmisprotsesside tehniline täiustamine; (cid:127) Ekspordimahu oluline suurendamine; (cid:127) Tootearendus, uute toodete turuletoomine lähtudes tarbijaskonna toitumisharjumuste muutustest ja eelistustest; (cid:127) Ettevõtte tooteohutuse ja kvaliteedijuhtimissüsteemi arendamine.

2022.aastal oli Eesti Pagar AS'is 325 töötajat. Töötajad osalesid erialastel täienduskoolitustel Eestis. Toimusid töötajate individuaalsed ümber- ja väljaõpped, mis jätkuvad ka 2023. aastal. Väärtustati koolituste programmides kompetentsust - muudatustega toimetulekut tehnoloogias, kvaliteedis, toiduohutuses jm., pidevat töötajaskonna arengut.

2023.a on oodata käibe kasvu ning pagaritoodete müügi edasist laienemist. Eesmärkideks on toodete stabiilse kvaliteedi hoidmine, tootevaliku arendamine, tehnoloogiliselt ja tehniliselt tootmisprotsesside täiustamine, müügi laiendamine välisturgudel ning info-tehnoloogia arendamine tootmise, müügi, finantside jt. valdkodade kaasaegsema integreerituse suunas, et tagada ettevõtte juhtimise efektiivsus.

Tugev konkurents pagaritoodete turul on loonud vajaduse kõrgendatud tähelepanule toodete kvaliteedi ja tootearengu osas, vajaduse keskenduda keskkonnasäästlikuma tootmise juurutamisele, vähendada pakendeid ja suunata neid taaskasutusse, leida uusi välisturge, tegeleda infotehnoloogilise arendusega ning töötajate koolitamisega. Lähtudes Eestis valitsevast oskustööjõu defitsiidist, mis raskendab ettevõtte kindlustamist kompetentse tööjõuga, panustatakse jätkuvalt töötajate väljaõppesse ja motivatsioonisüsteemi täiustamisse. Tooraine ja energeetiliste ressursside hinnamuutused Eestis mõjutavad oluliselt toodete väljastushindu, mistõttu on kõrgendatud tähelepanu tootmise efektiivsusel ja optimaalsel hinnapoliitikal. Kuivõrd tehingud tarnijate ja klientidega toimuvad põhiliselt eurodes, siis võimalik valuutakursside muutumise risk on olemas, kuid ettevõtte jaoks mitteolulise mõjuga. Laenude intresse mõjutab EURIBOR-i muutus.

MARAL INVEST OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.