Rohkema info nägemiseks:

ICOSAGEN CELL FACTORY OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 4985; jälgijaid - 6. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta ICOSAGEN CELL FACTORY kohta arvamuslugu!"

ICOSAGEN CELL FACTORY OÜ hetkeolukord

Juba 4985 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 6 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 24 korda.

Tegevusaruanne 2022

OÜ lcosagen Cell Factory asutati 2005. a. Quattromed AS tütarettevõttena, mille nimeks sai algselt OÜ Rakuvabrik. Seejärel muudeti see Quattromed Cell Factory OÜ ja alates 02.03.2009 sai uueks ärinimeks lcosagen Cell Factory OÜ.

Äriühingu põhitegevuseks on bioloogiliste ühendite (terapeutiliste valkude, antikehade, viiruslaadsete partiklite) tootmisteenuse osutamine vastavalt klientide tellimustele, rekombinantsete monokloonsete antikehade arendamine, uute tehnoloogiate väljatöötamine, rakuliste testsüsteemide väljatöötamine ravimiarenduseks ning väljatöötatud tehnoloogiate turustamine (litsenseerimine).

Ettevõtte erinevaid tehnoloogiaplatvorme kaitsev intellektuaalomand kuulub täielikult lcosagen Cell Factory OÜ-le ning nende varalisi õigusi kaitsevad patendid Euroopa Liidu riikides, Ameerika Ühendriikides, Austraalias, Kanadas ja Jaapanis.

Icosagen Cell Factory OÜ litsenseerib QMCF tehnoloogiat koostööpartneritele, kelleks on maailma juhtivaimad farmaatsia- ja biotehnoloogia ettevõtted.

2022. aasta jooksul jätkus intensiivne teadus- ja arendustöö Icosagen Cell Factory OÜ, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse,

Euroopa Komisjoni ja Haridus- ja Teadusministeeriumi rahastusel. Aruandeaastal on laekunud Ettevõtluse Arendamise

Sihtasutuselt (EAS) toetusi summas 1 590 458 eurot, Euroopa Komisjonilt Eesti Teadusagentuuri kaudu toetusi summas 34 698 eurot ning Hardidus- ja Teadusministeeriumilt baasfinantseering positiivselt evalveeritud teadusasutustele summas 2 207 282 eurot (2021. a. toetusi Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) 804 341 eurot ja Eesti

Teadusagentuurilt 39 098 eurot). Meile eraldatud raha kulutati diagnostiliste ja terapeutiliste antikehade arendustehnoloogiate väljatöötamiseks, valideerimiseks ja tehnoloogiate rakendamiseks. Erilist olulisust omas antigeenidel selekteeritud B rakkudest antikehade kodeerivate järjestuste isoleerimine faagiesitlusraamatukogude tehnoloogia abil ja sünteetiliste raamatukogude kasutamine antikehade geenide kloneerimiseks.

Lisaks eelnevale toimus 2022. aastal intensiivne ettevalmistus uue suuremahulise projekti läbiviimiseks, milleks on bioloogiliste ravimite tootmiseks vajaliku cGMP tehase rajamine uude hoonesse senises tegevuskohas asuval kinnistul. Eesmärgiks on cGMP puhasruumi tingimustes toota kliiniliste katsetuste jaoks terapeutilisi antikehi ja valke. Pärast uue hoone valmimist juunis 2023 algab puhasruumide ehitus hoonesse, ruumide kvalifitseerimine, seadmete käivitamine, tootmisprotsesside optimeerimine ja ravimitootmise litsentsi taotlemine Ravimiametilt. Praeguste plaanide kohaselt on cGMP kvaliteediga ravimikandidaatide tootmist võimalik alustada 2024. aasta 2. kvartalist. Projekti kogumaksumuseks on eelarvestatud ligikaudselt 36 miljonit eurot aastatel 2022-2025, mida finantseerib 18 miljoni euro ulatuses emaettevõtte kaudu Euroopa

Investeerimispank ning ca 18 miljoni euro ulatuses Icosagen Cell Factory OÜ. Investeering hõlmab puhaslabori projekteerimist ja ehitamist, seadmete ostmist, tööjõu palkamist ja kvalifitseerimist, ruumide kvalifitseerimist, materjali tootmisprotsesside optimeerimisel. 2022. aastal ei ole tehtud Euroopa Investeerimispanga (EIB) poolt väljamakseid, koostöölepingu allkirjastamine toimus detsembris 2022.

Alates 2007. aastast on ettevõtte juhtimine vastanud kvaliteedisüsteemi ISO 9001 standardi nõuetele ja ettevõtte on iga- aastaselt edukalt läbinud uuesti auditeerimise. 2022. aastal kehtis ettevõttes ISO 9001:2015 kvaliteedisüsteemi standard.

2022. aasta tegevuskeskkond biotehnoloogia valdkonnas oli üldiselt tavapärane, kuigi näha oli mõningast jahenemist, eriti

USA turul. Need tendentsid ei mõjutanud oluliselt Icosageni arengut ja ei kärpinud meie majandustulemusi. Ka koroonaviiruse pandeemia ei ole piiranud Icosagen Cell Factory OÜ tegevust aruandeaastal. Küll aga on avaldanud negatiivset majanduslikku mõju kõrge inflatsioon 2022. aastal, mis küündis Eestis 20% ligidale ning mitmetes teistes maailma ja Euroopa riikides, kus asuvad meie olulised koostööpartnerid, jäi inflatsioon vahemikku 10%-20%. Kõrge inflatsiooni algpõhjuseid tuleb otsida peamiselt COVID-19 pandeemia järgsest perioodist ning Venemaa sissetungist

Ukrainasse, mille järel tabasid energiakriis ja hinnatõus Eestit ja Euroopat eriti rängalt. Sõja ja sanktsioonide tõttu toimusid tarneahelate katkemised ja pikenemised. Ilmselgelt mõjutavad hindade tõus ja inflatsioon, nagu ka logistikaprobleemid, nii üldist majanduskeskkonda kui ka biotehnoloogia valdkonda negatiivselt.

Ebastabiilse majanduskeskkonna tingimustes oleme täheldanud olulist hinnatõusu Icosagen Cell Factory OÜ poolt kasutatavate seadmete, materjali ja tööjõu hankimisel, samuti on pikenenud tarneajad, mistõttu on vaja koguda kaupa lattu suuremas koguses. 2023. aasta alguses oleme turult saadud info põhjal pidanud ümber kalkuleerima teenuste hinnakirjad. Samuti oleme ümber kalkuleerinud tulevased tootmisvõimsused cGMP tehases, mistõttu peame arvestama, et projekt kujuneb algselt planeeritust oluliselt kallimaks. Hinnatõusu plaanime esialgu kompenseerida

ICOSAGEN CELL FACTORY OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.