Rohkema info nägemiseks:

FAMA INVEST OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 3101; jälgijaid - 47. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta FAMA INVEST OÜ kohta arvamuslugu!"

FAMA INVEST OÜ hetkeolukord

Juba 3101 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 47 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,7 punktiga ja kommenteeritud 300 korda.

Tegevusaruanne 2022

FAMA Invest OÜ kuulub Astri ettevõtete gruppi, mille tegevusalaks on multifunktsionaalsete elukeskkondade, sh kaubandusliku kinnisvara arendamine ning üüri- ja haldamisteenuste osutamine. Astri grupi ettevõtetele kuuluvad lisaks Fama Keskusele ka Astri keskus Narvas,

Lõunakeskus Tartus, Pärnu Keskus Pärnus ning Balti Jaama Turg, DEPOO ja Keskturg Tallinnas. Kokku on Astri Grupi ettevõtete hallata ligi 200 000m2 pinda neljas Eesti linnas. Aruandeaastal külastas meie keskuseid ja turge 20,5 miljonit inimest.

2022.a. jätkas FAMA Invest OÜ tegevust oma põhitegevusalal, milleks on kaubandusliku kinnisvara üüriteenuste osutamine. FAMA Invest OÜ-le kuulub aadressil Fama tn 10, Narva asuv multifunktsionaalne kaubandus- ja vabaajakeskus – FAMA Keskus.

FAMA Keskuse brutopind koos 0-korrusel asuva 120-kohalise autoparklaga on 28 600 m2, keskuse suletud netopind on sellest 24 500 m2 ja üüripind 20 200 m2. Parkimiskohti on kokku 385.

Keskuses tegutseb ligi 80 üürnikku. Ankurüürnikuks on RIMI Hüpermarket. Teisteks suuremateks üürnikeks Jysk Linnen Furniture OÜ, kes täiendab FAMA Keskuse kodu- ja sisustuskaupade valikut kauplusega JYSK; Optimera Estonia AS, kes tegutseb Ehituse ABC kaubamärgi all;

Rademar AS; Sportland Eesti AS; OnOff Eesti AS ning Swedbank AS, kelle Ida-Virumaa peakontor asub Fama Keskuses. Keskuse kolmandal korrusel tegutseb juba 15 aastat edukalt Virumaa moodsaim spordiklubi MyFitness.

FAMA Invest OÜ eesmärgiks on hoida keskuse üüripinnad täidetuna tugevate üürnike ja tuntud kaubamärkidega. Välja on arenenud tugeva kontseptsiooni ja turupositsiooniga keskus, mis on jätkuvalt hea ja stabiilne keskkond äritegevuseks üürnikele, samuti meeldiv koht klientidele ostudeks ja vaba aja veetmiseks.

2020. aastal alanud COVID-19 pandeemia järelmõjud ulatusid aruandeaasta esimesse kvartalisse, mil kehtis veel covid-passi nõue ning paljude keskuse üürnike tegevus oli häiritud (todukohad, spordiklubi). See avaldus madalamas külstatavuse numbris ning ka keskuse tulupool oli kerge surve all. Aprillist siiski olukord taastus ning külastatavus jõudis tavapärasele tasemele. 2022.a oli esimene tagasilöökideta tegevusaasta peale 2020-2021 covid-perioodi. Seda iseloomustavad kasvanud külastatavus ja üürnike käibed.

2022.a. külastas FAMA Keskust kokku 2,95 mln külastajat, mis on 7% suurem number võrreldes varasema aastaga. Fama keskuse kaupluste kogukäive suurenes 22% võrra.

Fama Keskuses töötab ligi 400 inimest. Ettevõtte eesmärgiks on olla uuendusmeelne tööandja enda töötajatele, hea koostööpartner keskuse üürnikele ning jälgida tähelepanelikult ettevõtte tegevusega kaasnevaid sotsiaalseid mõjusid. Keskus teeb kõik vajaliku, et kaasnevad negatiivsed keskkonnamõjud oleksid viidud miinimumini.

Inimtegevusest tingitud kliimamuutused on meie põlvkonna suurimaid probleeme, mille lahendamiseks on ettevõtetel oluline roll. Astri grupp on valinud 3 tegevusvaldkonda, mis katavad pea kogu Grupi ettevõtmiste ahela: 1. Hooned ja energeetika.

2. Transport ja linnaruum.

3. Ringmajandus ja vastutustundlik tarbimine.

FAMA keskus tarbis aruandeaastal sertifitseeritud rohelist elektrienergiat. Keskuse energiakulu hoiab kontrolli all Enerbrain-i hooneautomaatika süsteem, täielikult on üle mindud led-valgustitele.

Grupi energiasäästu- ja roheteemadele keskendunud Roheline Astri OÜ juhtimisel rajas FAMA Keskus 2020. aastal hoone katusele esimese 50 kW päikesepargi. Aruandeaastal jätkusid investeeringud taastuvenergia suunas ning hoone katusel valmis 150 kW päikesepark, mis alustas toodangu andmist juunis 2022.

Aruandeaasta kevadel vahetas FAMA Invest OÜ osaliselt välja keskuse jahutusseadmed. Uus jahutussüsteem on kaasaegne ja märgatavalt energiasäästlikum.

2022. aastaase jäi mitmete uute poodide avamine: Tamec Trade, SAX & Rõivad, MnogoKnig raamatupood. Lisaks võib välja tuua Spordiklubi

MyFitness laienemise, Hesburgeri uuenduskuuri ning Swedbank-i poolt alustatud ulatusliku ümberehituse.

Fama Invest OÜ refinantseeris 2023.a märtsis pangalaenu uue 5 aastase tähtajaga laenuga. Sellega on ettevõtte laenukohustused aastani 2028. hästi struktureeritud ning refinantseerimisriskid kaetud. Ettevõte ei kasuta finantsinstrumente intressiriskide maandamiseks ja ei plaani seda ka lähiaastal teha. Ettevõtte tulu- ja kulubaas on mõlemad 100% euros, st valuutarisk puudub.

Statistikaameti esialgsetel andmetel langes Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) aruandeaastal 1,3%. 2022.a IV kvartalit eraldi vaadates süvenes langus veelgi ning võrreldes 2021.a sama perioodiga langes SKP 4,1%. See annab alust arvata, et 2023.a I poolaastal majanduslangus jätkub ning kogu aasta SKP võib tulla negatiivse märgiga.

FAMA INVEST OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.