Rohkema info nägemiseks:

MAJOREL ESTONIA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 5347; jälgijaid - 78. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta MAJOREL ESTONIA OÜ kohta arvamuslugu!"

MAJOREL ESTONIA OÜ hetkeolukord

Juba 5347 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 78 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 2,7 punktiga ja kommenteeritud 6 korda.

Tegevusaruanne 2022

Majorel Estonia OÜ asutati 21. jaanuaril 2006. aastal ning ettevõte alustas tegevust 23. jaanuaril 2006. Seega oli 2022. aasta näol tegemist ettevõtte seitsmeteistkümnenda majandusaastaga. Äriühingu põhitegevuseks on kõne- ja kontaktikäsitluskeskuse teenuste pakkumine oma partneritele.

Majorel Estonia OÜ 2022. a. majandusaasta müügitulu oli 9 020 878 eurot (2021. aastal 8 606 928 eurot). Täpsem kulude jaotus tegevusvaldkondade kaupa on toodud käesoleva aruande lisades.

2022. aasta majandusaasta kahjum oli 941 759 eurot (2021. aastal oli kasum 661 702 eurot). Ettevõtte 2022. aasta majandustulemust mõjutas teenuste mahu vähenemine, mis oli tingitud sõjast põhjustatud majandusmuutustest ja üldisest hinnatõusust Eestis.

Rendilepingute alusel olid ettevõtte kasutuses järgmised ruumid: 5 ruumi tootmispinnana, 250 töökohaga, 2 ruumi koolitusklassidena, 34 töökohaga, administratsiooni ruumid.

Põhivara investeeringuid tehti 2022. aastal summas 28 742 eurot. Hetkel on 2023. aasta põhiliseks investeeringuks kujunemas töötajate koolitamine, läbi mille saab Majorel osutatava teenuse kvaliteeti veelgi parendada.

Tegevuskeskkonna üldine makromajanduslik areng Majorel Estonia OÜ majandustulemustele olulist mõju ei avaldanud.

Majandusaasta jooksul ega ka aruande koostamisperioodil ei ole ilmnenud valuutakursside, intressimäärade ja börsikursside muutumisega seotud riske.

2022. aastal oli ettevõtte strateegiliseks eesmärgiks klienditeeninduse tugevdamine, olemasoleva kliendibaasi suurendamine ning tulu ja kasumi stabiliseerimine.

Rahaliselt ei saavutanud ettevõte eesmärki. Pärast kahte aastat COVID-19 pandeemiaolukorrast tingitud ülemaailmseid piiranguid näis kõik olevat paljulubav ja ettevõte alustas ettevalmistusi meie suurima turismitööstuse kliendi kavandatud hooajalise tõusu ettevalmistamiseks, kuna maht hakkas taastuma juba 2021. aasta suvel. Majorel Estonia OÜ suutis avada meie turismitööstuse kliendile uue ärivaldkonna ja hakkas nende lõppkliente toetama soome ja eesti keeles.

24. veebruaril 2022 alustas Venemaa ulatuslikku sõjalist pealetungi Ukraina vastu. Selle tulemusena on Euroopa Liit, Ameerika

Ühendriigid, Ühendkuningriik ja teised riigid kehtestanud Venemaa ja Valgevene suhtes mitmeid sanktsioone. Vaatamata Majorel

Estonia OÜ juhtkonna poolt 2021. aasta finantsaruande koostamise käigus tehtud analüüside tulemustele, mis ei ennustanud olulist mõju ettevõtte tegevusele, oli tegelik mõju märkimisväärne. Majorel Estonia OÜ teatas vajadusest koondada 167 töötajat 2022. aasta detsembris. Koondamine puudutas ainult ettevõtte venekeelset tuge. Lisaks sellele ühe teise kliendi ebamõistlike nõudmiste tõttu uues hankemenetluses ei suutnud me täita nende hinnanõudeid ning Majorel Estonia OÜ kaotas mais 2022 oma kliendi moevaldkonnas.

Töökeeltena kasutati 2022. aastal järgmisi keeli: inglise, eesti, läti, leedu, soome ja vene.

Praegune geopoliitiline olukord on ebakindel ja kiiresti muutuv (eelkõige käimasolev Venemaa-Ukraina sõda), mistõttu juhtkond ei saa käesoleva finantsaruande kinnitamise ajal anda kvantitatiivseid hinnanguid selle võimaliku mõju kohta Majorel Eestile.

Tuginedes aruande koostamise käigus tehtud analüüsidele ja hetkeolukorrale, hindab juhtkond, et sõjast tingitud majanduslikud muutused ei avalda olulist mõju ettevõtte tegevusele.

Majorel Estonia OÜ vähendab kontoripinda ja jätkab olemasolevate kliendilepingute täitmist. Suurem osa jäävatest töötajatest suunatakse kodukontorisse. Kõik võimalikud uued vabad töökohad luuakse kodukontori kontseptsiooni alusel.

Strateegilised eesmärgid 2023. aastaks on tõhustada klienditeenindust tegevusulatuse suurendamise ja olemasoleva kliendibaasi tugevdamise kaudu. Aasta 2023 saab olema keeruline, kuid iga-aastase finantsauditi ajal võib öelda, Majorel Estonia OÜ teeb kõik endast oleneva, et lõpetada aasta positiivse tulemusega, kuna ettevõttel on oluliselt väiksemad tegevuskulud tänu kontorikohtade ja väljastpoolt sisseostetud teenuste vähendamisele.

Seisuga 31.12.2022 on Majorel Estonia OÜ omakapital negatiivne ja ei vasta äriseadustiku nõuetele. Ettevõtte juhtkonna hinnangul ei põhjusta see ebakindlust ettevõtte jätkuvuse osas ning käesoleva aasta lõpuks plaanitakse jõuda kasumisse ja taastada omakapital.

MAJOREL ESTONIA OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.