Rohkema info nägemiseks:

MATSIMOKA OÜ

Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 7602; jälgijaid - 72. Arvustusi - 4; Artikleid 1+ "Kirjuta MATSIMOKA OÜ kohta arvamuslugu!"

MATSIMOKA OÜ hetkeolukord

Juba 7602 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 72 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,8 punktiga ja kommenteeritud 5 korda.

Tegevusaruanne 2022

Matsimoka osaühing (edaspidi Matsimoka) on Eesti pereettevõte, mille loomise alguseks võib pidada aastat 1982, mil hakkasime valmistama suitsuliha ning turustasime seda Venemaal Karjala piirkonnas. Sellest ajast tegutsesime hobiettevõtjatena kuni aastani 2014, mil meil valmis kaasaegne lihatööstus Rakvere külje all asuvas Hulja alevikus.

Praeguseks on Matsimokast kujunenud efektiivne, kasumlik ja kiiresti arenev ettevõte. 2022.aastal valmis ettevõtte tootmishoone laiendus, millega suurenes netopind 289,7 ruutmeetrilt 1024,5 ruutmeetrini. 2022.aastal soetasime ka enamuse planeeritud sisseseadest, neist olulisimad Rotari 600DW kepipesumasin, automaatviilutaja TREIF Divider Startup, Multivac R105 pakkeliin,

Universaalsegaja BEAR ERGO 140 tõstukiga Maxilift Inox 140 H, Jäämasin Maja RVH 800,

Lihahunt Seydelmann AE 130/3B ja Reich salaamikambriseadmed KRAI 300003 BE ning KNRI 87505 BE. Kokku investeeriti 2022. aastal juurdeehitusse ja seadmetesse kokku 887 960 eurot.

Seadmete soetamise finantseerisime osaliselt Euroopa Liidu investeeringutoetustega summas 296 114 eurot, mida ei saa aga raamatupidamistoimkonna juhistest lähtuvalt tuludena kajastada, sest saadud finantseeringuga kaasneb kohustus seadmeid sihipäraselt kasutada 3 aastat.

Valdava osa juurdeehitusest võtsime kasutusele 2022.aasta I pooles. Seadmed saabusid terve aasta jooksul. Salaamikambrid valmisid oktoobris 2022 ning sama aasta detsembris olid salaamid juba müügil Selveri keti poodides. Järgmisel aastal on plaanis laieneda salaamidega kõikidesse suurematesse Eesti kettidesse. Lisaks on plaanis laiendada salaamide sortimenti.

Laienenud kulinaariaosakond võimaldas alustada aasta lõpus naturaalse puljongi tootmist.

2023.aastal on plaanis välja töötada Matsimoka kvaliteetsuppide sari, mis on kõik valmistatud

Matsimoka naturaalse puljongiga.

Enim mõjutasid Matsimoka jooksvat majanduslikku tegevust hüppeliselt kallinenud energia ja sealiha hind. Sealiha hind kasvas aastaga peaaegu 2 korda. Hinna suur kõikumine on ajalooliselt tavapärane, kuid 2022.aastal toimunud järsk hinnatõus oli tingitud kiiresti kallinenud energia- ja viljahinnast. Kallinenud tooraine mõjutas oluliselt Matsimoka puhaskasumit, mis oli 78 404 eurot, s.t. palju väiksem kui aasta varem. Ettevõtte müügitulu vähenes 2022.aastal võrreldes varasema aastaga 1,67%, mis oli tingitud kahjumliku Ülemiste keskuses oleva kvaliteetlihapoe sulgemisest ning kampaaniate vähendamisest kaubanduskettides. Tootmishoone laiendus ei avaldanud 2022.aasta müügitulemustele olulist mõju, sest uued seadmed saabusid aasta jooksul ning salaamikompleks valmis aasta lõpus.

2023.aastal on toimunud jätkuvalt kiire sealiha hinantõus, mis mõjutab ettevõtte majandustulemusi negatiivselt. Samal ajal suureneb meie tootevalik oluliselt nii kaubanduskettides kui ka enda poodides. 2023.aastal on meie peamiseks eesmärgiks jääda kasumisse ning tegeleda uute toodete väljatöötamisega ning turule viimisega. Korralikku kasumit on oodata taas alles 2024.aastal kui sealiha hind langeb kõigi eelduste kohaselt tagasi normaalsele tasemele ning muu tooraine hinnad stabiliseeruvad.

2023.aastal on juba soetatud topside sulgeja ja tõstukiga vorstiprits ning lisaks plaanime soetada tõstukiga lihamassisegaja eesmärgiga suurendada tootmise efektiivsust ja tootmismahtu ning dubleerida kriitilise tähtsusega seadmed. Lisaks valmib 2023.aasta juulikuus 385kw päikesejaam, mis katab ära suure osa tootmishoone energiavajadusest ca 8 kuud aastas. Jaama rajamiseks saame ka EL investeeringutoetuse 40% ulatuses. Peamine kasu jaama rajamisest tuleneb vähenevast võrgutasust ning taastuvenergia tasust. Seetõttu rajame ka jaama ida-läänesuunalisena, mis annab küll ca 20% väiksema aastase tootluse, kuid samal ajal on tootlus päeva lõikes palju ühtlasem, võimaldades maksimaalselt toodetavat energiat ise ära kasutada.

Põhilised majandusnäitajad Valem 2022.a 2021.a

Müügitulu (eurodes) 2 364 352 2 414 744

MATSIMOKA OÜ kontaktid

Koostööpartnerid

Ettevõtte suurimad koostööpartnerid

EE- Eesti

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.