Rohkema info nägemiseks:

CORLE OÜ

1
Ärimeedia ja uudisvoog
?
Ärimeedialehel külastusi - 8991; jälgijaid - 140. Arvustusi - 1; Artikleid 1+ "Kirjuta CORLE OÜ kohta arvamuslugu!"

CORLE OÜ hetkeolukord

Juba 8991 inimeseni on jõudnud selle ettevõtte bränding ja tema tegevusi jälgib 140 Storybooki kasutajat. Keskmiselt on ettevõtet hinnatud 4,4 punktiga ja kommenteeritud 20 korda.

Tegevusaruanne 2022

Corle OÜ tegevuse ülevaade

Corle on 2006. aastal Eestis asutatud ettevõte, mis põhineb peamiselt Euroopa institutsionaalsete investeerimisfondide kapitalile. Corle OÜ pakub elektri- ja telekommunikatsioonivõrkude ehitust ning hooldust, tänavavalgustuse rekonstrueerimistöid ja energeetikaprojektide projektijuhtimisteenust. Ettevõtte peamised kliendid on infrastruktuurivõrkude omanikud, operaatorid, kohalikud omavalitsused ning teised eraettevõtted. Corle OÜ äritegevus on suhteliselt hooajalise iseloomuga.

Meie väärtused

Corle OÜ professionaalse meeskonna liikmed aitavad kaasa ühiskonna pidevale ühenduvusele ja energiavarustusele, mille eesmärgiks on luua kaasaegne, jätkusuutlik ja mugav elukeskkond.

Uuenduslikkus - Nutikate töövahendite ning meetoditega oleme avatud kaasaegsetele lahendustele ja teenustele. Meie mugavustsoon on dünaamiline keskkond.

Efektiivsus - Asjatundliku meeskonna põhjalikkus tagab korrektse lõpptulemuse. Peame oluliseks säästlikku ressursikasutust.

Koostöö - Väärtustame ja hoiame kliendikeskset, ettevõttesisest ja partnerite vahelist koostööd. Meie meeskond koosneb oma ala parimatest ekspertidest.

Makromajanduslik keskkond

Lõppenud majandusaasta märksõnaks oli otsesest koroonakriisist väljumine, mis aga tähendas siiski selle järelmõjusid. Koos Ukraina sõja mõjudega kallinesid ettevõtte jaoks paljud ettevõtte toimimiseks vajalikud sisendid. Majandusaasta lõpuks oli küll hinnakasv hakanud stabiliseeruma, kuid siiski näeb ettevõte ka lähitulevikuks sisendite hinna kasvu, millega ettevõte peab enda teenuste hinnastamises omakorda põhjalikult arvestama. Juhatus leiab siiski, et heitlikest maailmasündmustest olenemata, on nõudlus erinevate Corle OÜ pakutavate teenuste järele üldises plaanis siiski pigem kasvav.

Corle OÜ eesmärgiks on viia oma tegevust ellu võimalikult väikeste mõjudega keskkonnale. Corle OÜ on oma tegevuses püüdnud olla sotsiaalselt vastutustundlik.

Seotud ettevõtted

Corle OÜ tütarettevõtjaks on Corle GmbH (osalus 100%) ja Corle Infra OÜ (osalus 100%). Tulenevalt asjaolust, et konsolideerimisnõue puudub, ei ole koostatud konsolideeritud aastaaruannet.

Olulised sündmused 2022. aastal on ettevõte teadlikult pühendunud Enefit Connect´i töövõttudele. Sama lähenemist rakendatakse ka järgmisele majandusaastal.

Täiendavalt plaanib Corle OÜ alustada 2023. aastal riigi poolt väga suure läbilaskevõimega elektroonilise side juurdepääsuvõrgu rajamise meetmest finantseeritavate võrkude ehitamisega, mis võimaldab hilisemalt ka need võrgud kapitaliseerida Corle OÜ varadeks.

Ka saab olulisena välja tuua, et Corle on võrreldes möödunud majandusaastaga vähendanud personali, et kohanduda 2021. aastal Saksas lõpetatud majandustegevusega ja selle mõjudega.

Igapäevase töö seisukohast olulisena saab välja tuua, et aruandeaastal soetas ettevõte olulises mahus juurde põhivarasid (soetusmaksumuses 471 tuhat eurot). Peamise osa sellest moodustasid väljaminekud ettevõtte autopargi moderniseerimiseks. Omakorda moodustasid sellest peamise osa kaubikute (Mercedes-Benz Sprinter, Toyota Proace ja Citroën Berlingo) soetused (kokku 11 kaubikut). Järgmiseks majandusaastaks sellises mahus investeeringuid ei planeerita.

Kuna aruandeaastal kallinesid euroalal oluliselt intressimäärad, siis ettevõte seadis suure tähelepanu alla sellest majanduses realiseeruvad finantsriskid. Intressimäärade tõus mõjutab ettevõtet otseselt läbi liisingukohustuste. Ettevõtte suurimat laenukohustust intressimäärad otseselt ei mõjuta, sest need ei ole seotud Euribori´i muutusega.

Finantsseisund 2022. majandusaasta müügitulu oli 6 190 tuhat (2021: 7 617 tuhat) eurot. Müügitulu vähenemine tulenes peamiselt Saksamaa turul tegevuse lõpetamisest. 2022. majandusaasta EBITDA-ks kujunes 563 tuhat eurot (2021: 2 041 tuhat eurot). Võrdlusaasta suurema EBITDA tingisid muud äritulud.

Materiaalset ja immateriaalset põhivara oli 31.12.2022 seisuga 7 516 tuhat eurot (2021: 8 275 tuhat eurot). 31.12.2022 seisuga oli Corle OÜ-l intressikandvaid võlakohustusi 4 979 tuhat eurot (2021: 4 873 tuhat eurot). Seisuga 31.12.2022 oli ettevõtte netovara 2 151 tuhat eurot (2021: 2 841 tuhat eurot), mis võrrelduna bilansimahuga vastab optimaalsele kapitalistruktuurile.

CORLE OÜ kontaktid

Dropdown

kõik artiklid

Kas oled kindel, et soovid artikli kustutada?

Loader

Loader

App Ad

Storybook Chrome laiendus

Storybooki laiendus ütleb Sulle, mis firma veebilehel Sa parajasti viibid ja kui usaldusväärne see firma täna on. laadi laiendus alla

Näed helistaja tausta! Storybooki Äpp toob Sinuni otsekontaktid 400 000 Eesti ettevõtte ja isikute kohta (juhid, ametnikud). Andmed on rikastatud maksevõime ja finantsinfoga.